Založ si blog

Čínska Ľudová Rep. a Austrália podpísali Free Trade Agreement.

Včera 17.6.2015 Čínska Ľudová Republika a Austrália podpísali obchodnú dohodu o voľnom trhu. Na tejto zmluve sa pracovalo viac ako 10 rokov. Je to jedna z najvýznamnejších obchodných zmlúv, ktoré kedy ČĽR podpísala.Pri podpisovaní tejto zmluvy austrálsky premiér Tony Abbott poblahoprial tvorcom tejto zmluvy a povedal, je to historický moment pre obe naše krajiny. Táto zmluva povedie k lepším vzťahom, náš región bude lepší, zmení to celý svet k lepšiemu. ČĽR z Austrálie dováža hlavne uhlie, zlato a koncentráty kovov a Austrália dováža z ČĽR spotrebný tovar ako šatstvo, obuv, elektroniku, nábytok, hračky, dopravné prostriedky, ťažobné technológie  a pod.  Je to obrovský príklad ako majú spolupracovať dve obrovské krajiny pre vzájomný prospech.

 

 

Čína doteraz nainštalovala 0,66 a 0,46 miliardy kWh slnečných a veterných zdrojov na výrobu čistej elektrickej energie. Falošná „teória nadmernej kapacity“

22.04.2024

Inštalovaná kapacita Číny na výrobu elektriny zo zdrojov čistej energie v prvom štvrťroku prudko vzrástla, čo analytici pripisujú rastúcemu domácemu dopytu po elektrine, keďže Čína sa usiluje o vysokokvalitný a ekologický rozvoj. Analytici vyvrátili tvrdenia o „nadmernej kapacite“, ktoré v poslednej dobe presadzovali niektoré západné krajiny, a poznamenali, že takýto [...]

Kapitalizmus ako sme ho poznali v minulosti je mŕtvy.

17.04.2024

Pozrite si video pod týmto článočkom. Video je vlastne nedávny rozhovor Yanisa Varoufakisa s moderátorom portálu PoliticsJOE o súčasnej sociálno-ekonomickej situácií, dôvody súčasných problémov v západnej spoločnosti.

Tomáš Zavázal prišiel nedávno na Ukrajine o život.

16.04.2024

Na youtube mal Tomáško svoju vlastné videa, ktoré vytvoril pred 8 rokmi. Vtedy to bol ešte taký malý chlapček, mohol mať tak okolo 12 – 14 rokov. Ten chlapček sa staroby nedožil. Prečo sa nechal nalákať na vojnu na Ukrajine? Biť žoldnierom je veľmi nebezpečná práca. Čo na to jeho rodičia?

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Thunbergová

Švédska prokuratúra obvinila Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti

23.04.2024 19:35

Súdy v minulosti už dvakrát uložili celosvetovo známej aktivistke pokutu za občiansku neposlušnosť na klimatických protestoch.

stan021

Masmédia bársčo napíšu a bársčo povedia

Štatistiky blogu

Počet článkov: 831
Celková čítanosť: 2716407x
Priemerná čítanosť článkov: 3269x

Autor blogu

Archív

Odkazy