Založ si blog

Úvaha: Koniec kapitalizmu aký sme poznali doteraz.

Kapitalizmus ako systém začína zlyhávať. Dôkazom sú takzv. demokratické voľby v USA. Vyhral Trump, ktorý sľuboval postaviť múr medzi Mexikom a USA, postaviť colné bariéry na dovoz tovaru do USA, eliminovať migráciu, uzavrieť ekonomiku USA a tak dať stop globalizácii. Prečo vyhrali tieto antiliberálne hodnoty? Ameriku sme pokladali za raj na zemi, za demokraciu, kde ľudské práva sú nedotknuteľné, podnikanie je výrazom slobody a zrazu bác a prišlo niečo úplne opačné.

Aby sme sa dostali k jadru problému, tak si dovolím zopakovať slová p. Sandersa pre CNN, kde povedal túto zaújmavú vetu: V Amerike je veľmi veľa chudobných ľudí. Títo chudobní ľudia už nemajú čo stratiť a preto volili tak ako volili. Jednoducho už nechcú starý zabehaný systém, ktorý stelesňovala Hillary Clinton. Mňa osobne to ani neprekvapilo, že politický systém vygeneroval takýchto kandidátov. Veď spomeňme si na naše prezidentské voľby. Aj to bol súboj úplného nováčika s ostrieľaným politikom. Mala to byť jasná výhra ostrieľaného politika a nakoniec to bol totálny debakel. Ja osobne vôbec nedôverujem demokracii takzv. západného typu. Tento typ demokracie priniesol do parlamentu aj samotného Adolfa Hitlera. Adolf Hitler sa legálnou cestou dostal k moci, ktorú neskôr zneužil vo svoj prospech. Americké voľby ukázali, že takéto niečo sa vždy môže v tomto politickom systéme zopakovať. Demokracia je akože vôľa ľudu. Ale demokraciu kontrolujú média a marketing a tie môžu ľahko ovplyvniť duševne menej rozvinutých jednotlivcov, poprípade psychicky labilnejších jednotlivcov.

Čína doteraz nainštalovala 0,66 a 0,46 miliardy kWh slnečných a veterných zdrojov na výrobu čistej elektrickej energie. Falošná „teória nadmernej kapacity“

22.04.2024

Inštalovaná kapacita Číny na výrobu elektriny zo zdrojov čistej energie v prvom štvrťroku prudko vzrástla, čo analytici pripisujú rastúcemu domácemu dopytu po elektrine, keďže Čína sa usiluje o vysokokvalitný a ekologický rozvoj. Analytici vyvrátili tvrdenia o „nadmernej kapacite“, ktoré v poslednej dobe presadzovali niektoré západné krajiny, a poznamenali, že takýto [...]

Kapitalizmus ako sme ho poznali v minulosti je mŕtvy.

17.04.2024

Pozrite si video pod týmto článočkom. Video je vlastne nedávny rozhovor Yanisa Varoufakisa s moderátorom portálu PoliticsJOE o súčasnej sociálno-ekonomickej situácií, dôvody súčasných problémov v západnej spoločnosti.

Tomáš Zavázal prišiel nedávno na Ukrajine o život.

16.04.2024

Na youtube mal Tomáško svoju vlastné videa, ktoré vytvoril pred 8 rokmi. Vtedy to bol ešte taký malý chlapček, mohol mať tak okolo 12 – 14 rokov. Ten chlapček sa staroby nedožil. Prečo sa nechal nalákať na vojnu na Ukrajine? Biť žoldnierom je veľmi nebezpečná práca. Čo na to jeho rodičia?

súdne pojednávanie, Mikuláš Černák

Boss bossov pred súdom, aj keď o to nežiadal. Dostane sa Mikuláš Černák na slobodu? Dôkazy stále pribúdajú

25.04.2024 08:00

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00, aktualizované: 08:13

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

stan021

Masmédia bársčo napíšu a bársčo povedia

Štatistiky blogu

Počet článkov: 831
Celková čítanosť: 2717579x
Priemerná čítanosť článkov: 3270x

Autor blogu

Archív

Odkazy