Založ si blog

Prečo verím v komunizmus.

Súčasné svetové média sa pozerajú na komunizmus ako na niečo zvrhlé, zlé a zatratenia hodné. Čo to vlastne socialistický štát riadený komunistickou stranou znamená v praxi? Súčasná Čínska Ľudová Republika je riadená komunistickou stranou. Nikto v tej krajine nespochybňuje neustále pokroky v ekonomike a aj v bežnom občianskom živote. Bežní ľudia sa majú čoraz lepšie. Ako je to možné? Socialistický štát je štátom ktorý je riadený presne špecifikovanými normami spolužitia občanov. Poviem to trošku zrozumiteľnejšie. V hokejovom zápase sa hokejisti musia riadiť presne špecifikovanými normami, ktoré sa nazývajú pravidlá hokeja. Hokejista je povinný tieto normy dodržiavať, ak sa tak nestane, je okamžite vylúčený z hokejového zápasu. Tieto pravidlá sa teda nikdy nemôžu porušovať. V hokeji teda neexistuje žiadna demokracia, nemôžete ako hokejisti hlasovať o pravidlách hokeja.

V socialistickom štáte preto nie je potrebná takzv. demokracia západného typu, keďže pravidlá sú jasne špecifikované a nie je ich možné zmeniť. Otázkou je, či tieto pravidlá sú v súlade s potrebami bežných občanov, teda väčšiny spoločnosti. Napr. v USA možete v niektorých štátoch voľne nosiť zbraň a v prípade ohrozenia túto zbraň aj použiť. Koľko krát je to tvrdenie proti tvrdeniu a to už nie je presná definícia zákona. Jednoducho tam akože konáte v rámci platného zákona. Vo väčšine štátov sveta je toto konanie ale proti zákonu, keďže represiu môže vykonávať len a len štát – čiže nemôžete niekoho zabiť podľa vášho výkladu zákona.

Preto verím v komunizmus a socialistické zriadenie, lebo verím v matematicky presne definované pravidlá riadenia spoločnosti. Neverím v teóriu chaosu akú prináša demokracia takzv. západného typu.

 

Čína doteraz nainštalovala 0,66 a 0,46 miliardy kWh slnečných a veterných zdrojov na výrobu čistej elektrickej energie. Falošná „teória nadmernej kapacity“

22.04.2024

Inštalovaná kapacita Číny na výrobu elektriny zo zdrojov čistej energie v prvom štvrťroku prudko vzrástla, čo analytici pripisujú rastúcemu domácemu dopytu po elektrine, keďže Čína sa usiluje o vysokokvalitný a ekologický rozvoj. Analytici vyvrátili tvrdenia o „nadmernej kapacite“, ktoré v poslednej dobe presadzovali niektoré západné krajiny, a poznamenali, že takýto [...]

Kapitalizmus ako sme ho poznali v minulosti je mŕtvy.

17.04.2024

Pozrite si video pod týmto článočkom. Video je vlastne nedávny rozhovor Yanisa Varoufakisa s moderátorom portálu PoliticsJOE o súčasnej sociálno-ekonomickej situácií, dôvody súčasných problémov v západnej spoločnosti.

Tomáš Zavázal prišiel nedávno na Ukrajine o život.

16.04.2024

Na youtube mal Tomáško svoju vlastné videa, ktoré vytvoril pred 8 rokmi. Vtedy to bol ešte taký malý chlapček, mohol mať tak okolo 12 – 14 rokov. Ten chlapček sa staroby nedožil. Prečo sa nechal nalákať na vojnu na Ukrajine? Biť žoldnierom je veľmi nebezpečná práca. Čo na to jeho rodičia?

SIS / Slovenská informačná služba /

Slovensko dostáva už len filtrované informácie od tajných služieb, tvrdí Galko. Gašpar to označil za hoax

25.04.2024 16:16

Poslanec Tibor Gašpar dodal, že výmeny informácií na úrovni spravodajských služieb nie sú verejné veci.

harvey Weinstein

Súd zrušil odsúdenie Weinsteina za sexuálne delikty, začne sa nový proces

25.04.2024 16:02, aktualizované: 16:09

Na slobodu sa 72-ročný Weinstein podľa CNN nedostane.

bielorusko, cvičenia

Minsk bol napadnutý, odrazili sme útok z Litvy, tvrdí Bielorusko. Absolútny nezmysel, hlási Vilnius

25.04.2024 15:58

Takéto vyhlásenia je možné pokladať za neustálu nepriateľskú provokáciu a informačný útok proti nám, ktoré nemajú nič spoločné s realitou, tvrdí Litva.

Drucker, Kažimír, Bodis

Rezort školstva sa spája s inovatívnym projektom FinQ. Cieľom spolupráce je zlepšiť finančnú gramotnosť žiakov

25.04.2024 15:51

Ide o súčasť širšieho úsilia podporiť inovácie vo vzdelávaní na základných i stredných školách.

stan021

Masmédia bársčo napíšu a bársčo povedia

Štatistiky blogu

Počet článkov: 831
Celková čítanosť: 2717835x
Priemerná čítanosť článkov: 3271x

Autor blogu

Archív

Odkazy