Založ si blog

Fašizmus ako ideológia na Slovensku a vo svete.

Média nám tu predkladajú boj slovenských politikov proti fašizmu. Fašizmus sa pokladá za zlo ktoré treba vykoreniť zo spoločnosti. S týmto treba súhlasiť a ja ako pravoverný komunista mám ten istý názor. Odkiaľ sa vzal fašizmus? Fašizmus vznikol v Taliansku po prvej svetovej vojne. Jeho typickým predstaviteľom a zakladateľom bol Benito Mussolini. Typickou črtou fašizmu je ovládanie politickej scény korporáciami a finančným systémom. Fašizmus nehovorí nič o židoch, teda aspoň neviem o tom nič, že by Benito Mussolini pokladal za najväčšieho nepriateľa fašizmu židovstvo. Ak sa mýlim, prosím, opravte ma.

Adolf Hitler bol typický nacionalista. Bol politickym vodcom NSDAP. Jeho tézy boli napísane v Mein Kampfe, ktorý som osobne prečítal. Mein Kampf sa dá stiahnúť vo formáte pdf a to aj v slovenskom jazyku. Podľa môjho názoru Adolf Hitler bol človek s nie vysokou inteligenciou, ale rozhodne bol to dokonalý a dá sa povedať majstrovský manipulátor. Hitler obdivoval Mussoliniho a považoval ho za svojho priateľa. Neznamená to, že Hitler bol fašista. Hitler bol predovšetkým politickým vodcom NSDAP a potom celého nemeckého národa. Hitler bol predovšetkým nacionálny socialista a antisemita a až potom fašista. Hitlerov zámer bol ovládať štát prostredníctvom vybranej elity SS. Ostatní by museli byť členmi NSDAP.

Typickým fašistom na Slovenskej politickej scéne je napr. p. Sulík, myslím tým len a zdôrazňujem len jeho ekonomický pohľad na spoločnosť, ďaľsie politické strany dnešný moderný fašizmus viac alebo menej tolerujú. Moderný fašizmus 21. storočia zo svojej podstaty nemusí znamenať automatické potlačovanie osobných a ľudských práv. Toto je najväčia chyba, že s fašizmom sa stále spája automaticky násilie a potlačenie ľudských práv. Nový moderný fašizmus 21. storočia je prispôsobivý a oveľa pružnejší ako bol v časoch Benita Mussoliniho.

Ja osobne verím v myšlienky komunizmu a pevne verím, že tieto myšlienky sa raz dostanú do praxe na Slovensku a aj v EÚ.

 

Mierová konferencia medzi RF a Ukrajinou vo Švajčiarsku.

22.03.2024

Osobitný predstaviteľ Čínskej Ľudovej rep. pre euroázijské záležitosti Li Hui predniesol v piatok v Pekingu prejav na stretnutí diplomatov, v ktorom uviedol, že Čína komunikovala so Švajčiarskom o možnej mierovej konferencii a že akékoľvek mierové rozhovory by sa mali začať medzi Ukrajinou a Ruskom. Na tomto stretnutí sa zúčastnili diplomati a zástupcovia veľvyslanectva [...]

Najodvážnejšia stavba sveta – diaľnica v hornatom teréne.

13.03.2024

V Čínskej Ľudovej rep. nedávno spustili do prevádzky diaľnicu, ktorá prechádza veľmi zložitým terénom a táto diaľnica je považovaná za novodobý div sveta. Je neuveriteľné, že ľudia dokázali postaviť takúto diaľnicu. Tu je video o tejto unikátnej stavbe. https://www.youtube.com/shorts/R88hs1_s334 alebo aj toto video:

Výroba el. energie v Číne, porovnanie s EÚ.

04.03.2024

Minulý rok sa v Čínskej Ľudovej rep. vyrobilo celkovo 9 456 miliárd kWh elektrickej energie. Započítavali sa tam aj závodné elektrárne, napr. výrobcovia železa a cementu prevádzkujú svoje vlastné elektrárne. Tieto elektrárne ale nedodávajú el. energiu do elektrickej siete pre obyvateľstvo. Z toho 2 755 miliárd kWh bolo vyrobených z obnoviteľných zdrojov ako voda, vietor, [...]

Štefan Harabin

Harabin vyzval ľudí, aby išli voliť. Svoj hlas dá Pellegrinimu

28.03.2024 09:00

Podľa Harabina sa Pellegrini prihlásil k častiam programu, ktorý presadzoval v prvom kole.

Vladimir Putin

Rusko nezaútočí na Pobaltie, Poľsko či Česko, je to úplný nezmysel, ide len o strašenie ľudí, tvrdí Putin

28.03.2024 08:00, aktualizované: 08:28

"Voči týmto štátom nemáme žiadne agresívne úmysly," povedal ruský prezident.

Joe Lieberman

Zomrel Joe Lieberman, bývalý demokratický senátor a kandidát na viceprezidenta

28.03.2024 07:42

Vo veku 82 rokov zomrel dlhoročný americký senátor a vplyvná, hoci kontroverzná osoba v rámci Demokratickej strany.

Škola / Školstvo / Žiak /

Školákom sa začali veľkonočné prázdniny, do lavíc sa vrátia o týždeň

28.03.2024 07:30

Veľkonočné prázdniny sú pre školákov posledným dlhším voľnom pred koncom školského roka.

stan021

Masmédia bársčo napíšu a bársčo povedia

Štatistiky blogu

Počet článkov: 826
Celková čítanosť: 2690660x
Priemerná čítanosť článkov: 3257x

Autor blogu

Archív

Odkazy