Založ si blog

Otrasná chudoba v Amerike #2

Pre záujem o túto naozaj bolestivú tému dávam do pozornosti ďaľšie dva snímky, jedno je video od českého migranta a názov je Masakr zábery bezdomovcov a druhý je dokumentárny film o súčasnej Amerike a o jej katastrofálnej sociálnej situácii. Mnohí si povedia, že je to stále lepšie ako niekde v Afrike, alebo v Latinskej Amerike, ale to nie je ospravedlnenie. Veď predsa Amerika je jedinečná svetová veľmoc, vládca sveta a svetový policajt. Nech teda niekto vysvetlí  dnešnú situáciu ktorú mnohí američania popisujú ako najhoršiu ekonomickú situáciu v celej histórii USA. Mnohí američania hovoria, že dnes je to ešte horšie ako bola kríza v 30-tich rokoch minulého storočia. Prvé video je české a tak si ho môže pozrieť aj neznalý angličtiny a to druhé je v anglickom jazyku, ale dúfam, že väčšina mladých ľudí vie jazyk a tak bude tomu dokumentárnemu filmu rozumieť. V každom prípade lepšie je to vidieť na vlastné oči ako čítať nejaké hlúposti od ľudí, ktorí tvrdia aký raj je pre bežného človeka v dnešnej Amerike. Skúste tímto ľuďom vysvetliť vládne tabuľky celoročného príjmu, kto je ešte bohatý a kto chudobný v USA.

Mierová konferencia medzi RF a Ukrajinou vo Švajčiarsku.

22.03.2024

Osobitný predstaviteľ Čínskej Ľudovej rep. pre euroázijské záležitosti Li Hui predniesol v piatok v Pekingu prejav na stretnutí diplomatov, v ktorom uviedol, že Čína komunikovala so Švajčiarskom o možnej mierovej konferencii a že akékoľvek mierové rozhovory by sa mali začať medzi Ukrajinou a Ruskom. Na tomto stretnutí sa zúčastnili diplomati a zástupcovia veľvyslanectva [...]

Najodvážnejšia stavba sveta – diaľnica v hornatom teréne.

13.03.2024

V Čínskej Ľudovej rep. nedávno spustili do prevádzky diaľnicu, ktorá prechádza veľmi zložitým terénom a táto diaľnica je považovaná za novodobý div sveta. Je neuveriteľné, že ľudia dokázali postaviť takúto diaľnicu. Tu je video o tejto unikátnej stavbe. https://www.youtube.com/shorts/R88hs1_s334 alebo aj toto video:

Výroba el. energie v Číne, porovnanie s EÚ.

04.03.2024

Minulý rok sa v Čínskej Ľudovej rep. vyrobilo celkovo 9 456 miliárd kWh elektrickej energie. Započítavali sa tam aj závodné elektrárne, napr. výrobcovia železa a cementu prevádzkujú svoje vlastné elektrárne. Tieto elektrárne ale nedodávajú el. energiu do elektrickej siete pre obyvateľstvo. Z toho 2 755 miliárd kWh bolo vyrobených z obnoviteľných zdrojov ako voda, vietor, [...]

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

stan021

Masmédia bársčo napíšu a bársčo povedia

Štatistiky blogu

Počet článkov: 826
Celková čítanosť: 2692011x
Priemerná čítanosť článkov: 3259x

Autor blogu

Archív

Odkazy