Založ si blog

Donald Trump rozprával v ČĽR mandarínskou čínštinou.

Viete o tom, že pri nedávnej návšteve amerického prezidenta Donalda Trumpa americký prezident rozprával k občanom ČĽR perfektnou mandarínčinou? Samozrejme že Donald Trump tento jazyk nepozná, ale túto prácu za neho urobila umelá inteligencia. Umelá inteligencia dokázala presne preložiť reč amerického prezidenta do tohto jazyka. Umelá inteligencia dosiahla úplne inú dimenziu na akú sme doteraz boli zvyknutí. Tento jedinečný úspech sa dá považovať za prelom v histórii človeka. Umelá inteligencia dokáže presne formulovať to čo si človek myslí pri vyjadrovaní myšlienok rečou. Umelá inteligencia sa stáva aktívnym nástrojom v rukách človeka. Doteraz ľudstvo od svojho vzniku používalo len pasívne nástroje pri svojej práci a teraz sa to príchodom umelej inteligencie po prvý krát zmeni. Umelá inteligencia začne byť aktívnym pomocníkom pri ľudskej práci. Dokáže aktívne vyhľadávať možné riešenia a sama ich aj človeku navrhovať.

Čo je to umelá inteligencia? Je to veľmi rozsiahly program ktorý dokáže vytvárať databázu znalostí a dokáže na základe tejto databázy znalostí vytvárať logické závery. Dokonca si sama dokáže upravovať svoj „program“ podľa ktorého funguje.

Kapitalizmus ako sme ho poznali v minulosti je mŕtvy.

17.04.2024

Pozrite si video pod týmto článočkom. Video je vlastne nedávny rozhovor Yanisa Varoufakisa s moderátorom portálu PoliticsJOE o súčasnej sociálno-ekonomickej situácií, dôvody súčasných problémov v západnej spoločnosti.

Tomáš Zavázal prišiel nedávno na Ukrajine o život.

16.04.2024

Na youtube mal Tomáško svoju vlastné videa, ktoré vytvoril pred 8 rokmi. Vtedy to bol ešte taký malý chlapček, mohol mať tak okolo 12 – 14 rokov. Ten chlapček sa staroby nedožil. Prečo sa nechal nalákať na vojnu na Ukrajine? Biť žoldnierom je veľmi nebezpečná práca. Čo na to jeho rodičia?

V Čínskej Ľudovej rep. sa za 1. štvrťrok 2024 predalo viac ako 6,7 milióna automobilov.

10.04.2024

Čínsky automobilový trh sa v prvom štvrťroku 2024 výrazne rozbehol, pričom výroba a predaj áut prekročili v tomto období 6,7 milióna kusov, ukázali v stredu údaje Čínskej asociácie výrobcov automobilov (CAAM). Od januára do marca sa výroba automobilov medziročne zvýšila o 6,4 percenta na 6,6 milióna kusov, zatiaľ čo predaj automobilov vzrástol medziročne o 10,6 [...]

Čierny kašeľ / Pertussis /

Čierny kašeľ v Bratislavskom kraji: Hygienici evidujú 74 prípadov ochorenia

19.04.2024 12:21

Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine nularočných osôb.

Ján Mazák / Ján Gandžala /

Súdnu radu dočasne vedie jej podpredseda Ján Gandžala

19.04.2024 11:56

Termín voľby nového predsedu Súdnej rady SR zatiaľ neoznámili.

francúzsko, polícia

Vo Francúzsku zomrela školáčka na infarkt, útočník predtým pobodal jej spolužiačky

19.04.2024 11:55

Škola bola uzavretá po útoku muža s nožom na dvojicu školáčok.

Islamský štát, islamisti

Islamský štát zaútočil na provládnych bojovníkov v Sýrii, zabili 28 vojakov

19.04.2024 11:05, aktualizované: 12:03

Pri druhom útoku blízko Búkamálu pri hraniciach s Irakom zomrelo ďalších šesť sýrskych vojakov a dvaja boli unesení.

stan021

Masmédia bársčo napíšu a bársčo povedia

Štatistiky blogu

Počet článkov: 830
Celková čítanosť: 2711331x
Priemerná čítanosť článkov: 3267x

Autor blogu

Archív

Odkazy