Založ si blog

Obchodná vojna medzi USA a ČĽR sa začala.

Americký prezident Trump zatrúbil do útoku voči ČĽR. Trump chce aby američania kupovali domáce tovary a služby. Zdá sa to byť chválihodné, ale má to veľa háčikov. V dnešnej globalizovanej svetovej ekonomike  svetový obchod by mala  riadiť medzinárodná obchodná organizácia WTO, ale ako sa zdá, tak je táto organizácia neúčinná. Ako sa v kapitalizme kupuje a predáva tovar? Napr. naša firma kupuje valcované plechy zo Švédska. Tieto valcované plechy boli z určitosťou vyrobené na Ukrajine. Čiže plechy vyrobili ukrajinci, ale obchodnú značku majú švédsku. Preto sa dá očakávať, že topánky vyrobené v ČĽR kúpi firma z Kajmanských Ostrovov alebo z HongKongu a pod jej hlavičkou sa tento tovar predá v USA. Ropný tanker ktorý vezie 100 000 ton iránskej ropy sa v priebehu plavby otočí o 180°, keďže táto ropa bola už počas plavby predaná japonskou spoločnosťou do Singapúrskej ropnej spoločnosti. To je jednoducho svetový obchod, ktorý pracuje 7 dní v týždni a celých 24 hodín. Jednoducho tomuto sa nedá zabrániť. Obchodný svet sa tak zglobalizoval, že nejaké USA už tento trend nemôžu úspešne zvrátiť. Prezident Trump je antiglobalista a zároveň najväčším odborovým predákom v USA všetkých čias. Rád sa pýši koľko pracovných miest zachránil keď umožnil to a to v Amerike. Ale jeden prezident by mal byť niečo viac ako odborový predák. Mal by zdvihnúť Ameriku pomocou výskumu a vývoja nových výrobkov, ktoré by sa uplatnili vo svete bez politických odborových zákonov. Konzumenti radi kúpia lacný a kvalitný tovar a nezáleží z ktorej krajiny pochádza. Nechajme toto na konzumentov a tí rozhodnú či ten tovar je dobrý alebo nie.

Čína doteraz nainštalovala 0,66 a 0,46 miliardy kWh slnečných a veterných zdrojov na výrobu čistej elektrickej energie. Falošná „teória nadmernej kapacity“

22.04.2024

Inštalovaná kapacita Číny na výrobu elektriny zo zdrojov čistej energie v prvom štvrťroku prudko vzrástla, čo analytici pripisujú rastúcemu domácemu dopytu po elektrine, keďže Čína sa usiluje o vysokokvalitný a ekologický rozvoj. Analytici vyvrátili tvrdenia o „nadmernej kapacite“, ktoré v poslednej dobe presadzovali niektoré západné krajiny, a poznamenali, že takýto [...]

Kapitalizmus ako sme ho poznali v minulosti je mŕtvy.

17.04.2024

Pozrite si video pod týmto článočkom. Video je vlastne nedávny rozhovor Yanisa Varoufakisa s moderátorom portálu PoliticsJOE o súčasnej sociálno-ekonomickej situácií, dôvody súčasných problémov v západnej spoločnosti.

Tomáš Zavázal prišiel nedávno na Ukrajine o život.

16.04.2024

Na youtube mal Tomáško svoju vlastné videa, ktoré vytvoril pred 8 rokmi. Vtedy to bol ešte taký malý chlapček, mohol mať tak okolo 12 – 14 rokov. Ten chlapček sa staroby nedožil. Prečo sa nechal nalákať na vojnu na Ukrajine? Biť žoldnierom je veľmi nebezpečná práca. Čo na to jeho rodičia?

Peter Kmec, Ide o pravdu

Kmec v Ide o pravdu: Denne hovoríme s Bruselom o otvorených témach. Plán obnovy nazývam 'zle zapnutá košeľa'

24.04.2024 11:00

Bol som otvoreným kritikom prípravy Plánu obnovy, po jeho dôkladnej analýze vidíme, že viaceré ciele nie sú realizovateľné, hovorí Peter Kmec.

nehoda, auto

Vodička v Prievidzi narazila ráno do oporného múru. Nafúkala viac než tri promile

24.04.2024 10:52

O treste pre ženu rozhodne Okresný súd v Prievidzi.

Maximilian Krah

Krah i napriek špionážnej kauze zostáva lídrom kandidátky AfD v eurovoľbách. Obvineného asistenta prepustil

24.04.2024 10:52

Krahovho asistenta zatkli pre obvinenia zo špionáže pre Čínu.

Sergej Šojgu

Moskovský súd uvalil väzbu na Šojguovho námestníka. Obvinil ho z korupcie

24.04.2024 10:33

Timur Ivanov je obvinený z prijatia úplatku v "obzvlášť vysokej výške."

stan021

Masmédia bársčo napíšu a bársčo povedia

Štatistiky blogu

Počet článkov: 831
Celková čítanosť: 2716771x
Priemerná čítanosť článkov: 3269x

Autor blogu

Archív

Odkazy