Založ si blog

p. Merkelová – EÚ chce dať príučku Putinovi. Zlomí Nemecko – EÚ Rusko?

Ako vieme, tak nemecká kancelárka p. Merkelová  nedávno oficiálne predĺžila ekonomické sankcie na Ruskú Federáciu. Ekonomické sankcie uvalila na RF akože celá EÚ.  p. Merkelová si myslí, že Nemecko teda ako EÚ je pupkom sveta a Rusko na základe týchto ekonomických sankcií padne na kolená. Zaújmavé myslenie pomýlených politikov. RF je štátom bohatým na prírodné zdroje a hlavne na ropu a plyn. RF si sama môže zvoliť kde bude vyvážať ropu a plyn. Ak sankcie budú trvať, tak sa môže stať, že celá ruská ekonomika prejde na tovarovú výmenu s Čínskou Ľudovou rep. a inými modernými ázijskými krajinami ako je napr. Japonsko. EÚ vo svetovom ekonomickom meradle je dnes ľahko nahraditeľná a tak to už nie sú tie staré dobré časy, keď západ mohol diktovať svoje podmienky. Svet sa za posledných 20 rokov výrazne zmenil. EÚ je spoločenstvom chudobnejších štátov, ktoré sa skryli za ekonomický štít Nemecka. Nemecko je politickým vodcom EÚ. EÚ sama bojuje o ekonomické prežitie, keďže také krajiny ako Taliansko, Francúzko a Španielsko majú čoraz väčšie problémy s refinancovaním svojích štátnych dlhov.

Späť k téme. Rusko nikdy ekonomicky neporazíme. Nikdy je dlhá doba. Lepšie by bolo keby sa hľadali nové formy spolupráce medzi Nemeckom – EÚ a RF. RF je pre Nemecko – EÚ veľmi dôležitá. Nemecko predsa stavia druhú plynovú rúru aj napriek protestom celej východnej Európy. Nemci si uvedomujú, že v budúcnosti sa môže stať čokoľvek a tak sa pripravujú na všetky možné varianty budúcnosti Európy. Aj tu je vidieť schizofréniu p. Merkelovej a celej európskej politiky.

Mierová konferencia medzi RF a Ukrajinou vo Švajčiarsku.

22.03.2024

Osobitný predstaviteľ Čínskej Ľudovej rep. pre euroázijské záležitosti Li Hui predniesol v piatok v Pekingu prejav na stretnutí diplomatov, v ktorom uviedol, že Čína komunikovala so Švajčiarskom o možnej mierovej konferencii a že akékoľvek mierové rozhovory by sa mali začať medzi Ukrajinou a Ruskom. Na tomto stretnutí sa zúčastnili diplomati a zástupcovia veľvyslanectva [...]

Najodvážnejšia stavba sveta – diaľnica v hornatom teréne.

13.03.2024

V Čínskej Ľudovej rep. nedávno spustili do prevádzky diaľnicu, ktorá prechádza veľmi zložitým terénom a táto diaľnica je považovaná za novodobý div sveta. Je neuveriteľné, že ľudia dokázali postaviť takúto diaľnicu. Tu je video o tejto unikátnej stavbe. https://www.youtube.com/shorts/R88hs1_s334 alebo aj toto video:

Výroba el. energie v Číne, porovnanie s EÚ.

04.03.2024

Minulý rok sa v Čínskej Ľudovej rep. vyrobilo celkovo 9 456 miliárd kWh elektrickej energie. Započítavali sa tam aj závodné elektrárne, napr. výrobcovia železa a cementu prevádzkujú svoje vlastné elektrárne. Tieto elektrárne ale nedodávajú el. energiu do elektrickej siete pre obyvateľstvo. Z toho 2 755 miliárd kWh bolo vyrobených z obnoviteľných zdrojov ako voda, vietor, [...]

SR Strážske Počasie Búrka KEX

Nie všade sa sviatky začnú prívetivým počasím, platí aj druhá najvyššia výstraha

28.03.2024 20:13

Vietor môže dosahovať priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu.

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Prekvapujúci krok Takáča. Odvolal šéfa veterinárnej správy Bíreša

28.03.2024 19:50

Verím, že organizáciu nechávam v takej kondícii, že môže ďalej napredovať, uviedol Bíreš.

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.

stan021

Masmédia bársčo napíšu a bársčo povedia

Štatistiky blogu

Počet článkov: 826
Celková čítanosť: 2691038x
Priemerná čítanosť článkov: 3258x

Autor blogu

Archív

Odkazy