Ako správne uchovávať potraviny.
8. októbra 2013 18:07,
Prečítané 4 069x,
stan021,
Zábava
Najväčším nepriateľom Vášho práveuvareného jedla sú baktérie. Baktérie sú jednobunkové organizmy, ktoré ešte k svojmu prežívaniu potrebujú:
a) voda
b) teplota
c) čas
Ak chceme varené potraviny uskladňovať čo najefektívnejšie, treba ich čo najrýchlejšie po uvarení schladiť na teplotu nižšiu ako je 5°C. Najnebezpečnejšie teplotné pásmo, teda teplota, kedy sa najlepšie rozmnožujú baktérie je medzi 5°C – 63°C. Preto v chladničke by mala byť teplota tesne pod 5°C. Ak toto pravidlo dodržíte, Vaše jedlo sa Vám tak ľahko nepokazí.
REKAPITULÁCIA: Jedlo pokiaľ sa neservíruje,nepracuje sa s ním, schlaďte pod teplotu 5°C.
18.02.2025
Tento blog berte len ako ľahký žáner na čítanie. Nemecko sa považuje za jednu s najvyspelejších krajín sveta. Nemecká ekonomika je založená hlavne na strojárskom priemysle, automobilový priemysel hrá najdôležitejšiu úlohu v Nemeckej ekonomike. Predstavme si, že by Nemecko nesmelo doviesť žiadne technológie z USA. Všetky technológie z USA by boli pre nemeckú ekonomiku, [...]
17.02.2025
Čínsky nezávisle vyvinutý supravodivý kvantový počítač tretej generácie Origin Wukong obslúžil celosvetovo viac ako 20 miliónov používateľov, čím prekonal dôležitý míľnik vo vývoji kvantových počítačov v krajine, informoval denník China Science and Technology Daily. Podľa Anhui Quantum Computing Engineering Research Center majú používatelia zo 139 krajín alebo [...]
12.02.2025
Musk dokazuje, že americký štýl demokratického systému bol najskorumpovanejším systémom, najviac netransparentným systémom, systémom najviac zneužívajúcim ľudské práva, najslobodnejším systémom, ktorý mohol systematicky globálne korumpovať v celej histórii ľudstva. Zatiaľ Musk vyšetril tieto body. : V roku 2010 postihlo Haiti zemetrasenie. USAID zaplatilo 2 miliardy [...]
Celá debata | RSS tejto debaty