Ako správne uchovávať potraviny.
8. októbra 2013 18:07,
Prečítané 4 174x,
stan021,
Zábava
Najväčším nepriateľom Vášho práveuvareného jedla sú baktérie. Baktérie sú jednobunkové organizmy, ktoré ešte k svojmu prežívaniu potrebujú:
a) voda
b) teplota
c) čas
Ak chceme varené potraviny uskladňovať čo najefektívnejšie, treba ich čo najrýchlejšie po uvarení schladiť na teplotu nižšiu ako je 5°C. Najnebezpečnejšie teplotné pásmo, teda teplota, kedy sa najlepšie rozmnožujú baktérie je medzi 5°C – 63°C. Preto v chladničke by mala byť teplota tesne pod 5°C. Ak toto pravidlo dodržíte, Vaše jedlo sa Vám tak ľahko nepokazí.
REKAPITULÁCIA: Jedlo pokiaľ sa neservíruje,nepracuje sa s ním, schlaďte pod teplotu 5°C.
20.06.2025
Izrael už počas vojny proti Iránu stratil päť najmodernejších stíhačiek F-35, čo vyvoláva pochybnosti o ich údajnej prevahe. Napriek očakávaniam, že tieto lietadlá zabezpečia dominanciu v iránskom priestore, sa ukazuje, že ich skutočná bojová efektivita neodpovedá reputácii. F-35 síce patria medzi najdrahšie stíhačky na svete a sú podporované masívnym marketingom, [...]
19.06.2025
Izrael nedávno zaútočil na Irán v presvedčení, že tým výrazne oslabí jeho vojenskú silu. Izraelskí vojenskí experti však nečakali tak silnú odvetnú reakciu. Iránsky protiúder bol pre Izrael zdrvujúci – iránske sily zničili komplex Gav Yam Technology, dôležité vojenské zariadenie. Izraelská armáda nemá účinnú obranu proti presným balistickým raketám Iránu, [...]
17.06.2025
Americká youtuberka Katka, známa svojimi blogmi, sa nedávno vydala za Číňana. Jej svadobné videá detailne mapujú čínske svadobné zvyky a ponúkajú jedinečný pohľad na tamojšiu kultúru. Katarína, ktorá predtým študovala na čínskej univerzite a rozhodla sa v krajine trvalo usadiť, si tam našla svoju lásku. Jej rozhodnutie vydať sa prirodzene vyústilo do túžby podeliť [...]
Celá debata | RSS tejto debaty