Ako správne uchovávať potraviny.
8. októbra 2013 18:07,
Prečítané 4 310x,
stan021,
Zábava
Najväčším nepriateľom Vášho práveuvareného jedla sú baktérie. Baktérie sú jednobunkové organizmy, ktoré ešte k svojmu prežívaniu potrebujú:
a) voda
b) teplota
c) čas
Ak chceme varené potraviny uskladňovať čo najefektívnejšie, treba ich čo najrýchlejšie po uvarení schladiť na teplotu nižšiu ako je 5°C. Najnebezpečnejšie teplotné pásmo, teda teplota, kedy sa najlepšie rozmnožujú baktérie je medzi 5°C – 63°C. Preto v chladničke by mala byť teplota tesne pod 5°C. Ak toto pravidlo dodržíte, Vaše jedlo sa Vám tak ľahko nepokazí.
REKAPITULÁCIA: Jedlo pokiaľ sa neservíruje,nepracuje sa s ním, schlaďte pod teplotu 5°C.
23.11.2025
V súčasnosti si RF ekonomicky vedie veľmi dobre. Ekonomika sa zastabilizovala a má ekonomický rast. Najpresnejším a najdôležitejším ukazovateľom ekonomickej sily je národná mena. Ruský rubeľ si v tejto oblasti vedie veľmi dobre a v súčasnosti je to silná a stabilná mena. RF je stále vo vojne s Ukrajinou ale i tak je nulový predpoklad, že sankcie voči RF budú mať [...]
21.11.2025
Donald Trump dospel k názoru, že ďalšie vojenské a politické podporovanie Ukrajiny nemá perspektívu, a preto nedávno predniesol návrh na ukončenie vojny. Tento plán predstavuje kompromis, ktorý by mohol byť prijateľný pre obe strany – pre Rusko aj Ukrajinu. Ako garant takejto dohody by mohla byť aj Čínska ľudová republika. Dôsledná implementácia takejto medzinárodne [...]
19.11.2025
Československo bolo od svojho vzniku známe silnou tradíciou v automobilovej výrobe. Po druhej svetovej vojne sa u nás vyrábali osobné aj nákladné automobily, dodávky a autobusy, ktoré si držali dobrú povesť doma aj v zahraničí. Až do konca 60. rokov dokázal domáci automobilový priemysel úspešne konkurovať zahraničným výrobcom. Začiatkom 70. rokov však vo svete [...]
Celá debata | RSS tejto debaty