Ako správne uchovávať potraviny.
8. októbra 2013 18:07,
Prečítané 4 224x,
stan021,
Zábava
Najväčším nepriateľom Vášho práveuvareného jedla sú baktérie. Baktérie sú jednobunkové organizmy, ktoré ešte k svojmu prežívaniu potrebujú:
a) voda
b) teplota
c) čas
Ak chceme varené potraviny uskladňovať čo najefektívnejšie, treba ich čo najrýchlejšie po uvarení schladiť na teplotu nižšiu ako je 5°C. Najnebezpečnejšie teplotné pásmo, teda teplota, kedy sa najlepšie rozmnožujú baktérie je medzi 5°C – 63°C. Preto v chladničke by mala byť teplota tesne pod 5°C. Ak toto pravidlo dodržíte, Vaše jedlo sa Vám tak ľahko nepokazí.
REKAPITULÁCIA: Jedlo pokiaľ sa neservíruje,nepracuje sa s ním, schlaďte pod teplotu 5°C.
30.08.2025
Viete, že Čínska ľudová rep. vyrobí viac el. energie než celý takzv. „vyspelý západ“? Ako je to možné? Video vysvetľuje dôvod tohto rastu.
29.08.2025
V Čínskej ľudovej republike nedávno otvorili najväčšiu železničnú stanicu na svete. Táto stanica je v najväčšom meste sveta a to v Chongqingu. Ako to vyzerá v tomto meste a na železničnej stanici, tak tu je video: https://www.youtube.com/shorts/aGgWe0Nhibk
28.08.2025
Keď sa v médiách hovorí o životnej úrovni, najčastejšie sa spomína HDP na obyvateľa. Tento ukazovateľ však môže byť veľmi zavádzajúci. Predstavme si príklad: Krajina A má HDP na obyvateľa 40 000 eur ročne, ale jej národný dôchodok je len 10 000 eur na obyvateľa. Krajina B má HDP na obyvateľa 25 000 eur ročne, no národný dôchodok dosahuje až 20 000 eur na [...]
Celá debata | RSS tejto debaty