Ako správne uchovávať potraviny.
8. októbra 2013 18:07,
Prečítané 4 163x,
stan021,
Zábava
Najväčším nepriateľom Vášho práveuvareného jedla sú baktérie. Baktérie sú jednobunkové organizmy, ktoré ešte k svojmu prežívaniu potrebujú:
a) voda
b) teplota
c) čas
Ak chceme varené potraviny uskladňovať čo najefektívnejšie, treba ich čo najrýchlejšie po uvarení schladiť na teplotu nižšiu ako je 5°C. Najnebezpečnejšie teplotné pásmo, teda teplota, kedy sa najlepšie rozmnožujú baktérie je medzi 5°C – 63°C. Preto v chladničke by mala byť teplota tesne pod 5°C. Ak toto pravidlo dodržíte, Vaše jedlo sa Vám tak ľahko nepokazí.
REKAPITULÁCIA: Jedlo pokiaľ sa neservíruje,nepracuje sa s ním, schlaďte pod teplotu 5°C.
30.05.2025
Pán Kiyosaki vo videu vysvetľuje ako fungujú peniaze v súčasnosti. Niektorí ľudia to vedia využiť vo svoj prospech, ako to vo videu opísal p. Robert Kiyosaki. Video: https://www.youtube.com/shorts/Z3pFrqf16sk
28.05.2025
Môj syn sa len nedávno vrátil z dovolenky z Ázie, kde spoznával Peking, Kuala Lumpur a Singapur. Jeho cesta začala priamym letom z Budapešti do Pekingu, kde strávil štyri dni, predtým ako sa presunul do Malajzie na ďalšie štyri dni. Odtiaľ si odskočil na dvojdňový výlet do Singapuru. Prirodzene, bol som zvedavý na jeho dojmy z týchto miest. Povedal, že Peking bol prekvapivo [...]
26.05.2025
Americký prezident Donald Trump vyhlásil Číne ekonomickú vojnu zavedením ciel na tovar z tejto krajiny. Američania si však neuvedomujú, že dnešná Čínska ľudová republika je v úplne inom postavení ako Sovietsky zväz v minulom storočí. Súčasná Čína sa nedá porovnať s ekonomickou silou vtedajšieho Sovietskeho zväzu, ktorý nikdy nebol skutočným ekonomickým súperom [...]
Celá debata | RSS tejto debaty