Ako správne uchovávať potraviny.
8. októbra 2013 18:07,
Prečítané 4 211x,
stan021,
Zábava
Najväčším nepriateľom Vášho práveuvareného jedla sú baktérie. Baktérie sú jednobunkové organizmy, ktoré ešte k svojmu prežívaniu potrebujú:
a) voda
b) teplota
c) čas
Ak chceme varené potraviny uskladňovať čo najefektívnejšie, treba ich čo najrýchlejšie po uvarení schladiť na teplotu nižšiu ako je 5°C. Najnebezpečnejšie teplotné pásmo, teda teplota, kedy sa najlepšie rozmnožujú baktérie je medzi 5°C – 63°C. Preto v chladničke by mala byť teplota tesne pod 5°C. Ak toto pravidlo dodržíte, Vaše jedlo sa Vám tak ľahko nepokazí.
REKAPITULÁCIA: Jedlo pokiaľ sa neservíruje,nepracuje sa s ním, schlaďte pod teplotu 5°C.
11.08.2025
Plánované rokovanie prezidentov USA a Ruskej federácie na americkom území, ktoré sa uskutoční tento mesiac, by malo prispieť k vyriešeniu špeciálnej vojenskej operácie, ktorú RF vedie od roku 2022. Je však škoda, že sa na tomto summite nebudú riešiť ďalšie dlhotrvajúce konflikty, ktoré destabilizujú svetový mier. Medzi ne patrí izraelsko-palestínsky konflikt, trvajúci [...]
10.08.2025
Svetové hry humanoidných robotov 2025 sa uskutočnia od 14. do 17. augusta roku 2025 na Národnom rýchlokorčuliarskom ovále v Pekingu. Zúčastní sa ich 280 tímov zo 16 krajín z piatich kontinentov. Ako oznámil organizačný výbor na piatkovej tlačovej konferencii, viac ako 500 humanoidných robotov bude súťažiť v 26 disciplínach. Jednou z hlavných atrakcií podujatia bude prvý [...]
08.08.2025
Namiesto platenia drahých licencií Microsoftu môže Slovenská republika získať kontrolu nad svojou digitálnou budúcnosťou. Prechod štátnej správy na open-source riešenia založené na Linuxe nie je len o úsporách – je to otázka strategickej nezávislosti, bezpečnosti a rozumného hospodárenia s verejnými prostriedkami. Kľúčové dôvody pre zmenu: Obrovské úspory – [...]
Celá debata | RSS tejto debaty