Ako správne uchovávať potraviny.
8. októbra 2013 18:07,
Prečítané 4 013x,
stan021,
Zábava
Najväčším nepriateľom Vášho práveuvareného jedla sú baktérie. Baktérie sú jednobunkové organizmy, ktoré ešte k svojmu prežívaniu potrebujú:
a) voda
b) teplota
c) čas
Ak chceme varené potraviny uskladňovať čo najefektívnejšie, treba ich čo najrýchlejšie po uvarení schladiť na teplotu nižšiu ako je 5°C. Najnebezpečnejšie teplotné pásmo, teda teplota, kedy sa najlepšie rozmnožujú baktérie je medzi 5°C – 63°C. Preto v chladničke by mala byť teplota tesne pod 5°C. Ak toto pravidlo dodržíte, Vaše jedlo sa Vám tak ľahko nepokazí.
REKAPITULÁCIA: Jedlo pokiaľ sa neservíruje,nepracuje sa s ním, schlaďte pod teplotu 5°C.
23.11.2024
Japonsko bola veľmi ekonomicky úspešná krajina v priebehu 20. storočia. V 90. rokoch milulého storočia došlo v Japonsku ku krachu japonského štátneho kapitalizmu. Ľudské zdroje, ktoré produkovali japonský zázrak z predchádzajúceho obdobia sa vyčerpali. Po krachu Tokijskej burzy v minulom storočí sa Japonsko ekonomicky zaseklo a jeho ekonomická expanzia sa definitívne [...]
19.11.2024
Niekde som čítal, že Rusko je na tom ekonomicky zle a že je len otázkou času, kedy sa zrúti ekonomika Ruskej federácie. V súčasnosti má Rusko infláciu na úrovni 8,5 % a úrokovú mieru na 21 %. Kurz rubľa voči americkému doláru je približne 100:1. Táto situácia však nemusí byť nutne katastrofálna. Napríklad v Turecku je inflácia okolo 50 % a turecká líra sa obchoduje v [...]
17.11.2024
Most Macao, štvrtý most cez more v osobitnej administratívnej oblasti, bol otvorený na tohtoročný štátny sviatok. Výstavba prvého osempruhového mosta v Macau sa začala v marci 2020 a bola dokončená 12. marca tohto roku. 3,08-kilometrový most s 2,86-kilometrovým prierezom cez more sa nachádza východne od Ponte de Amizade alebo Mostu priateľstva. Spája most Hong [...]
Celá debata | RSS tejto debaty