Ako správne uchovávať potraviny.
8. októbra 2013 18:07,
Prečítané 4 041x,
stan021,
Zábava
Najväčším nepriateľom Vášho práveuvareného jedla sú baktérie. Baktérie sú jednobunkové organizmy, ktoré ešte k svojmu prežívaniu potrebujú:
a) voda
b) teplota
c) čas
Ak chceme varené potraviny uskladňovať čo najefektívnejšie, treba ich čo najrýchlejšie po uvarení schladiť na teplotu nižšiu ako je 5°C. Najnebezpečnejšie teplotné pásmo, teda teplota, kedy sa najlepšie rozmnožujú baktérie je medzi 5°C – 63°C. Preto v chladničke by mala byť teplota tesne pod 5°C. Ak toto pravidlo dodržíte, Vaše jedlo sa Vám tak ľahko nepokazí.
REKAPITULÁCIA: Jedlo pokiaľ sa neservíruje,nepracuje sa s ním, schlaďte pod teplotu 5°C.
15.01.2025
Americká vláda chce zakázať predaj čínskych a ruských automobilov a technológií používaných v automobilovom priemysle na svojom trhu. Tieto kroky sa ospravedlňujú ochranou národnej bezpečnosti. Tento krok zabráni vstupu čínskych a ruských automobilov do USA. Čo k tomu dodať? Predstavte si, že nejaký úradníci vám začnú prikazovať čo si za svoje peniaze môžete a [...]
13.01.2025
Čínska produkcia a predaj nových energetických vozidiel (NEV) v roku 2024 prekročili 12 miliónov, čím sú na vrchole svetového rebríčka už desiaty rok po sebe, podľa údajov, ktoré v pondelok zverejnilo Čínske združenie výrobcov automobilov (CAAM). V roku 2024 výroba a predaj NEV dosiahli 12,89 milióna a 12,87 milióna kusov, čo je medziročný nárast o 34,4 percenta a 35,5 [...]
11.01.2025
Čínski vedci „uvidia“ ultrarýchle častice v mikroskopickom svete a uľahčia špičkový výskum vďaka vybudovaniu takejto kľúčovej vedeckej infraštruktúry. Čínska akadémia vied spustila výstavbu pokročilej infraštruktúry attosekundového lasera (atto = 10⁻¹⁸), ktorá zahŕňa zariadenia v Dongguan v provincii Guangdong a Xi’an v provincii Shaanxi. Stavba v [...]
Celá debata | RSS tejto debaty