Ako správne uchovávať potraviny.
8. októbra 2013 18:07,
Prečítané 4 143x,
stan021,
Zábava
Najväčším nepriateľom Vášho práveuvareného jedla sú baktérie. Baktérie sú jednobunkové organizmy, ktoré ešte k svojmu prežívaniu potrebujú:
a) voda
b) teplota
c) čas
Ak chceme varené potraviny uskladňovať čo najefektívnejšie, treba ich čo najrýchlejšie po uvarení schladiť na teplotu nižšiu ako je 5°C. Najnebezpečnejšie teplotné pásmo, teda teplota, kedy sa najlepšie rozmnožujú baktérie je medzi 5°C – 63°C. Preto v chladničke by mala byť teplota tesne pod 5°C. Ak toto pravidlo dodržíte, Vaše jedlo sa Vám tak ľahko nepokazí.
REKAPITULÁCIA: Jedlo pokiaľ sa neservíruje,nepracuje sa s ním, schlaďte pod teplotu 5°C.
27.04.2025
V dialógu s bývalým gréckym ministrom financií Yanisom Varoufakisom sa Jeffrey Sachs venuje mylnej americkej predstave o víťazstve v obchodnej vojne s Čínskou ľudovou republikou a zároveň analyzuje otázku, či by sa Taiwan mohol stať „druhou Ukrajinou“. Obe tieto kľúčové témy rozoberá priložené video. Nech sa páči:
27.04.2025
Čína od roku 2024 vyrobila takmer 100 robotických produktov s umelou inteligenciou (AI), čím si zabezpečila 70 percent svetového trhu, a budúce vyhliadky čínskeho priemyslu robotov s umelou inteligenciou (AI) sú široké, uviedol v sobotu Du Guangda, úradník Ministerstva priemyslu a informačných technológií (MIIT). Čína je jedinou krajinou na svete s kompletným priemyselným [...]
24.04.2025
Čína sa v súčasnosti stala najväčším svetovým držiteľom patentov na umelú inteligenciu (UI) a vlastní asi 60 percent globálnych patentov týkajúcich sa umelej inteligencie. Umelá inteligencia je kľúčovou hnacou silou v novej vlne technologickej revolúcie a priemyselnej transformácie a čínsky sektor UI vykazuje silné tempo rozvoja, povedal Shen Changyu, šéf Čínskej [...]
Celá debata | RSS tejto debaty