Ako správne uchovávať potraviny.
8. októbra 2013 18:07,
Prečítané 4 193x,
stan021,
Zábava
Najväčším nepriateľom Vášho práveuvareného jedla sú baktérie. Baktérie sú jednobunkové organizmy, ktoré ešte k svojmu prežívaniu potrebujú:
a) voda
b) teplota
c) čas
Ak chceme varené potraviny uskladňovať čo najefektívnejšie, treba ich čo najrýchlejšie po uvarení schladiť na teplotu nižšiu ako je 5°C. Najnebezpečnejšie teplotné pásmo, teda teplota, kedy sa najlepšie rozmnožujú baktérie je medzi 5°C – 63°C. Preto v chladničke by mala byť teplota tesne pod 5°C. Ak toto pravidlo dodržíte, Vaše jedlo sa Vám tak ľahko nepokazí.
REKAPITULÁCIA: Jedlo pokiaľ sa neservíruje,nepracuje sa s ním, schlaďte pod teplotu 5°C.
21.07.2025
Ruská Federácia nedávno dostala ďaľšie sankcie od EÚ a ukazuje sa, že tie sankcie vôbec nefungujú. Ruský rubeľ sa stabilizoval a jeho cena je cca 78 rubľov za americký dolár. Západ nedokáže zatriasť ruskou ekonomikou, keďže ruská ekonomika sa preorientovala na krajiny BRICS. Dokonca sa jej po ekonomickej stránke lepšie darí ako pred začatím špeciálnej vojenskej [...]
20.07.2025
Ako si zachovať kritický pohľad na mediálne správy o Rusku? Na YouTube som narazil na video, v ktorom cudzinec žijúci v Rusku popisuje aktuálnu ekonomickú situáciu a každodenný život v tejto krajine. Naše médiá často tvrdia, že ruská ekonomika kolabuje a život tam je údajne neznesiteľný. Realita zachytená v tomto videu však vyznieva inak – nie všetko sa tam zdá byť [...]
14.07.2025
Americká ekonomika musí byť v mimoriadne zlej situácií, keď sa rozhodla uvaliť na japonské autá tak vysoké clá. Američania sa rozhodli bojovať nie len proti japonským autám, ale proti celému svetu. Importérom z celého sveta sa vyhrážajú a zavádzajú clá, aby sa z tejto katastrofálnej ekonomickej situácie dostali. Amerika je v totálnom ekonomickom kolapse, nedokáže [...]
Celá debata | RSS tejto debaty