Ako správne uchovávať potraviny.
8. októbra 2013 18:07,
Prečítané 4 138x,
stan021,
Zábava
Najväčším nepriateľom Vášho práveuvareného jedla sú baktérie. Baktérie sú jednobunkové organizmy, ktoré ešte k svojmu prežívaniu potrebujú:
a) voda
b) teplota
c) čas
Ak chceme varené potraviny uskladňovať čo najefektívnejšie, treba ich čo najrýchlejšie po uvarení schladiť na teplotu nižšiu ako je 5°C. Najnebezpečnejšie teplotné pásmo, teda teplota, kedy sa najlepšie rozmnožujú baktérie je medzi 5°C – 63°C. Preto v chladničke by mala byť teplota tesne pod 5°C. Ak toto pravidlo dodržíte, Vaše jedlo sa Vám tak ľahko nepokazí.
REKAPITULÁCIA: Jedlo pokiaľ sa neservíruje,nepracuje sa s ním, schlaďte pod teplotu 5°C.
18.04.2025
Wolfgang Münchau, autor knihy Kaput: Koniec nemeckého ekonomického zázraku, bol hosťom YouTube kanála UnHerd. V rozhovore rozoberá súčasné ekonomické problémy Nemecka – ako vznikli a aká bola jeho ekonomická politika po zjednotení. Je dnešný nemecký ekonomický model ešte životaschopný? Európska únia síce prijala legislatívu o umelej inteligencii, no v EÚ [...]
16.04.2025
V jednom svojom blogu som sa venoval kontroverznému rozhodnutiu pani prezidentky Čaputovej o pridelení štátnych peňazí mimovládnej organizácii, konkrétne ak sa nemýlim Open Society Foundation, v objeme viac ako 20 miliónov eur. Tieto značné finančné prostriedky daňových poplatníkov putovali do súkromnej organizácie pôsobiacej na Slovensku. Bez ohľadu na ich deklarovanú [...]
13.04.2025
Na takúto otázku je potrebné poskytnúť hodnovernú a jednoznačnú odpoveď. Má Dr. Kotlár pravdu? Tvrdí, že vakcíny, ktoré sa používali voči vírusom COVID19, neboli bezpečné a mohli spôsobiť modifikáciu ľudských buniek, ovplyvniť DNA, poprípade následne RNA. Predpokladám však, že výrobcovia takýchto vakcín dôsledne skúmajú ich bezpečnosť, najmä v tomto smere. [...]
Celá debata | RSS tejto debaty