Ako správne uchovávať potraviny.
8. októbra 2013 18:07,
Prečítané 4 121x,
stan021,
Zábava
Najväčším nepriateľom Vášho práveuvareného jedla sú baktérie. Baktérie sú jednobunkové organizmy, ktoré ešte k svojmu prežívaniu potrebujú:
a) voda
b) teplota
c) čas
Ak chceme varené potraviny uskladňovať čo najefektívnejšie, treba ich čo najrýchlejšie po uvarení schladiť na teplotu nižšiu ako je 5°C. Najnebezpečnejšie teplotné pásmo, teda teplota, kedy sa najlepšie rozmnožujú baktérie je medzi 5°C – 63°C. Preto v chladničke by mala byť teplota tesne pod 5°C. Ak toto pravidlo dodržíte, Vaše jedlo sa Vám tak ľahko nepokazí.
REKAPITULÁCIA: Jedlo pokiaľ sa neservíruje,nepracuje sa s ním, schlaďte pod teplotu 5°C.
25.03.2025
V súčasnosti v Čínskej ľudovej republike sa vyrába elektrina z týchto zdrojov: vietor – 11,9 percenta voda – 9,79 percenta atómová – 5,0 percent slnečná – 4,85 percenta obnoviteľné zdroje spolu 26,54 percent + 5 percent atómové elektrárne, tepelné zdroje – 68,45 percent. Tieto údaje sú z januára a februára tohto roku. Za prvé dva mesiace sa [...]
23.03.2025
Spomienky na Žilinu a kontroverzné odstránenie busty V. I. Lenina Ako chlapec som vyrastal v Žiline a s nostalgiou si spomínam na zmeny, ktorými mesto prešlo od sedemdesiatych rokov 20.storočia. Pri prezeraní aktuálnych fotografií cez Street View som si uvedomil, ako sa mesto zmenilo. Jednou z najvýraznejších zmien bolo odstránenie monumentálnej busty V. I. Lenina, ktorá [...]
22.03.2025
CPU Loongson 3B6600 je najnovším CPU od čínskeho výrobcu IO Loongson Technology. Loongson sa dlhodobo snaží, aby ich CPU dosiahli úroveň výkonu porovnateľnú s procesormi Intel Core i5 a i7 12. a 13. generácie. V porovnaní s predchádzajúcimi modelmi ide o výrazný krok dopredu.Architektúra 3B6600:CPU využíva internú architektúru inštrukčnej sady LoongArch (ISA) spoločnosti [...]
Celá debata | RSS tejto debaty