Ako správne uchovávať potraviny.
8. októbra 2013 18:07,
Prečítané 4 270x,
stan021,
Zábava
Najväčším nepriateľom Vášho práveuvareného jedla sú baktérie. Baktérie sú jednobunkové organizmy, ktoré ešte k svojmu prežívaniu potrebujú:
a) voda
b) teplota
c) čas
Ak chceme varené potraviny uskladňovať čo najefektívnejšie, treba ich čo najrýchlejšie po uvarení schladiť na teplotu nižšiu ako je 5°C. Najnebezpečnejšie teplotné pásmo, teda teplota, kedy sa najlepšie rozmnožujú baktérie je medzi 5°C – 63°C. Preto v chladničke by mala byť teplota tesne pod 5°C. Ak toto pravidlo dodržíte, Vaše jedlo sa Vám tak ľahko nepokazí.
REKAPITULÁCIA: Jedlo pokiaľ sa neservíruje,nepracuje sa s ním, schlaďte pod teplotu 5°C.
01.11.2025
Japonsko bolo niekedy považované za symbol ekonomického úspechu. Začiatkom devädesiatych rokov minulého storočia stál 1 meter štvorcový v Ginze 1 milion dolárov. Ekonomika bola na výslní, všetko sa hýbalo tým správnym smerom. Prečo potom prišiel náhly a rýchly koniec ekonomickej prosperity v Japonsku? Prečo sa tak stalo? Video, ktoré to celé vysvetľuje:
01.11.2025
Priložené video nás zoberie na exkurziu do každodenného prostredia čínskeho robotníka. Podrobným pohľadom do výrobných hal ukazuje, aké sú pracovné podmienky a tempo. Skutočným prekvapením však nie je len práca samotná, ale aj komplexné zázemie, ktoré továreň svojim zamestnancom poskytuje. Divák tak má možnosť vidieť napríklad firemnú telocvičňu, kde sa môžu [...]
29.10.2025
V priloženom videu sa opisuje história vývoja modernej civilizácie za posledných 200 rokov. Prečo industrializované spoločnosti, regióny nakoniec skrachovali? Zásadnou vecou ktorú toto celé ovpyvňuje je technologický vývoj. Technologický vývoj za posledných 200 rokov ukazuje tento trend. Video:
Celá debata | RSS tejto debaty