Ako správne uchovávať potraviny.
8. októbra 2013 18:07,
Prečítané 4 326x,
stan021,
Zábava
Najväčším nepriateľom Vášho práveuvareného jedla sú baktérie. Baktérie sú jednobunkové organizmy, ktoré ešte k svojmu prežívaniu potrebujú:
a) voda
b) teplota
c) čas
Ak chceme varené potraviny uskladňovať čo najefektívnejšie, treba ich čo najrýchlejšie po uvarení schladiť na teplotu nižšiu ako je 5°C. Najnebezpečnejšie teplotné pásmo, teda teplota, kedy sa najlepšie rozmnožujú baktérie je medzi 5°C – 63°C. Preto v chladničke by mala byť teplota tesne pod 5°C. Ak toto pravidlo dodržíte, Vaše jedlo sa Vám tak ľahko nepokazí.
REKAPITULÁCIA: Jedlo pokiaľ sa neservíruje,nepracuje sa s ním, schlaďte pod teplotu 5°C.
14.12.2025
AI v matematických súťažiach: DeepSeek vs ChatGPT V posledných rokoch sme svedkami toho, ako umelá inteligencia dokáže riešiť zložité matematické problémy, ktoré boli kedysi výlučne doménou ľudí. Medzi najdiskutovanejšie modely v tejto oblasti patria DeepSeek-Math-V2 a ChatGPT-4, ktoré boli testované na viacerých prestížnych matematických súťažiach a benchmarkoch. [...]
10.12.2025
Ameriku zachvátila vlna chudoby. Čo bolo niekedy nemysliteľné, je dnes skutočnosťou. Bežní američania majú problémy vôbec vyžiť zo svojích príjmov. Ako je to možné, že najvyspelejšia a ekonomicky najsilnejšia krajina sveta má také problémy ako krajiny rozvojového sveta? Video o tomto probléme:
09.12.2025
Niektoré média tvrdia, že stačí ešte počkať nejaký čas a RF sa ekonomicky zrúti a nedokáže bojovať ďalej s Ukrajinou. Ja by som tomu akože rozumel, ale nerozumiem tomu, prečo potom ruský rubeľ má hodnotu 77,5/1 americkému doláru na svetovom trhu. Ako je to možné, že po viac ako 3 rokoch vojny ruský rubeľ nekľakol a má hodnotu ako pred špeciálnou vojenskou [...]
Celá debata | RSS tejto debaty