Ako správne uchovávať potraviny.
8. októbra 2013 18:07,
Prečítané 4 293x,
stan021,
Zábava
Najväčším nepriateľom Vášho práveuvareného jedla sú baktérie. Baktérie sú jednobunkové organizmy, ktoré ešte k svojmu prežívaniu potrebujú:
a) voda
b) teplota
c) čas
Ak chceme varené potraviny uskladňovať čo najefektívnejšie, treba ich čo najrýchlejšie po uvarení schladiť na teplotu nižšiu ako je 5°C. Najnebezpečnejšie teplotné pásmo, teda teplota, kedy sa najlepšie rozmnožujú baktérie je medzi 5°C – 63°C. Preto v chladničke by mala byť teplota tesne pod 5°C. Ak toto pravidlo dodržíte, Vaše jedlo sa Vám tak ľahko nepokazí.
REKAPITULÁCIA: Jedlo pokiaľ sa neservíruje,nepracuje sa s ním, schlaďte pod teplotu 5°C.
11.11.2025
Na internete je množstvo rôznych názorov, ktoré sa týkajú nášho dôchodkového systému. Väčšina slovákov si myslí, že náš dôchodkový systém je štedrý a že vlastne ten náš štát dopláca na naších dôchodcov. Dôchodky by sa mali znižovať a tak zachrániť našu unavenú rozvojovú ekonomiku. Ale pozrime sa na fakty, ako je náš dôchodkový systém v porovnaní s [...]
10.11.2025
Železničné neštastia, ktoré sa nedávno stali na Slovensku sú spôsobené nedostatočnou železničnou zabezpečovaciou technológiou, ktorá nespĺňa reálne potreby praxe. Železničné neštastie v Pezinku na hlavnej slovenskej trati z Bratislavy do Košíc sa len potvrdilo, že celý systém zabezpečenia je nedostatočný a nevyhovuje bezpečnosti. V Čínskej ľudovej republike [...]
08.11.2025
Čo sa dalo v Amerike kúpiť v roku 1967 za 3000 dolárov? Dvaja susedia, jeden si kúpil moderné americké auto a ten druhý si kúpil novú chladničku, nový sporák, novú pračku, novú sušičku, gramofón, dva nové televízory, a nový chrobák volkswagen. Video: https://www.youtube.com/shorts/0GhnAt4torQ
Celá debata | RSS tejto debaty