Ako správne uchovávať potraviny.
8. októbra 2013 18:07,
Prečítané 4 169x,
stan021,
Zábava
Najväčším nepriateľom Vášho práveuvareného jedla sú baktérie. Baktérie sú jednobunkové organizmy, ktoré ešte k svojmu prežívaniu potrebujú:
a) voda
b) teplota
c) čas
Ak chceme varené potraviny uskladňovať čo najefektívnejšie, treba ich čo najrýchlejšie po uvarení schladiť na teplotu nižšiu ako je 5°C. Najnebezpečnejšie teplotné pásmo, teda teplota, kedy sa najlepšie rozmnožujú baktérie je medzi 5°C – 63°C. Preto v chladničke by mala byť teplota tesne pod 5°C. Ak toto pravidlo dodržíte, Vaše jedlo sa Vám tak ľahko nepokazí.
REKAPITULÁCIA: Jedlo pokiaľ sa neservíruje,nepracuje sa s ním, schlaďte pod teplotu 5°C.
17.06.2025
Americká youtuberka Katka, známa svojimi blogmi, sa nedávno vydala za Číňana. Jej svadobné videá detailne mapujú čínske svadobné zvyky a ponúkajú jedinečný pohľad na tamojšiu kultúru. Katarína, ktorá predtým študovala na čínskej univerzite a rozhodla sa v krajine trvalo usadiť, si tam našla svoju lásku. Jej rozhodnutie vydať sa prirodzene vyústilo do túžby podeliť [...]
09.06.2025
Čínsky zahraničný obchod si od začiatku tohto roka udržiava odolnosť a stabilný rast napriek výzvam z vonkajšieho prostredia, ukázali oficiálne údaje zverejnené v pondelok. Celkový dovoz a vývoz tovaru do Číny v juanoch sa za prvých päť mesiacov tohto roka medziročne zvýšil o 2,5 percenta na 17,94 bilióna juanov (2,5 bilióna dolárov), uviedla Generálna colná správa [...]
06.06.2025
Objavil som FreeCAD – zaujímavý a výkonný 3D modelovací program, ktorý je ako stvorený pre všetkých, ktorí sa chcú venovať 3D dizajnu. Vytváranie aj tých najkomplikovanejších objektov je s ním na dosah. Pre väčšinu hobby užívateľov predstavuje FreeCAD fantastickú bezplatnú alternatívu k plateným programom ako SolidWorks a AutoCAD, ktorých ročné licencie stoja viac [...]
Celá debata | RSS tejto debaty