Založ si blog

Druhý dôchodkový pilier na Slovensku a televízne hry.

Keď si niekedy ráno pozriete tv a budete preskakovať z programu na program tak určite narazíte na telefonickú hru. Nedávno som videl telefonickú hru o 500 eur a boli tam otázky týkajúce sa nejakej veci, ktorú ste mali identifikovať. Samozrejme, postupne sa rozozváňali telefóny a ako som očakával, všetky odpovede boli zle. Nakoniec sa ale niekto ozval a ten to akože uhádol. Čo na to poviete?

Je to super podvod. Totižto tá linka je spoplatnená vysoko nad priemer bežného tel. rozhovoru. Myslím si, že je to úplne legálna hra, keďže nikto nenúti hráčov sa tej hry zúčastniť.

Druhý dôchodkový pilier. Ľudia si akože tiež odkladajú peniaze na dôchodok. Dôchodkové spoločnosti tieto peniaze „investujú“ do rôznych cenných papierov. Nakoniec si „nasporíte“ nejakú sumu a idete si teda kúpiť dôchodok na starobu. Investovanie na dôchodok má skutočne slúžiť na starobný dôchodok. No ale poisťovňa Vám pošle ponuku a ona a jedine ona určí, aký dôchodok dostanete. V prípade , že si chcete zistiť o týchto veciach viac, poisťovňa to považuje ako za zásah do jej duševného vlastníctva, teda do jej know-how. Ako vypočítava poisťovňa váš dôchodok je skutočne len a len jej obchodným tajomstvom. Žiadny zákon, žiadna moc nemôže chcieť od súkromnej poisťovne požadovať jej know-how. Po právnej stránke je to úplne v poriadku.  Sen o švajciarských dôchodkoch sa stáva ilúziou. Sú to definitívne stratené ilúzie. Mne to ale strašne pripomína tú telefonickú hru z tv. Opäť, všetko je úplne legálne, lebo je to o dobrovoľnosti. Čo na to poviete?

 

 

Kapitalizmus ako sme ho poznali v minulosti je mŕtvy.

17.04.2024

Pozrite si video pod týmto článočkom. Video je vlastne nedávny rozhovor Yanisa Varoufakisa s moderátorom portálu PoliticsJOE o súčasnej sociálno-ekonomickej situácií, dôvody súčasných problémov v západnej spoločnosti.

Tomáš Zavázal prišiel nedávno na Ukrajine o život.

16.04.2024

Na youtube mal Tomáško svoju vlastné videa, ktoré vytvoril pred 8 rokmi. Vtedy to bol ešte taký malý chlapček, mohol mať tak okolo 12 – 14 rokov. Ten chlapček sa staroby nedožil. Prečo sa nechal nalákať na vojnu na Ukrajine? Biť žoldnierom je veľmi nebezpečná práca. Čo na to jeho rodičia?

V Čínskej Ľudovej rep. sa za 1. štvrťrok 2024 predalo viac ako 6,7 milióna automobilov.

10.04.2024

Čínsky automobilový trh sa v prvom štvrťroku 2024 výrazne rozbehol, pričom výroba a predaj áut prekročili v tomto období 6,7 milióna kusov, ukázali v stredu údaje Čínskej asociácie výrobcov automobilov (CAAM). Od januára do marca sa výroba automobilov medziročne zvýšila o 6,4 percenta na 6,6 milióna kusov, zatiaľ čo predaj automobilov vzrástol medziročne o 10,6 [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

stan021

Masmédia bársčo napíšu a bársčo povedia

Štatistiky blogu

Počet článkov: 830
Celková čítanosť: 2712022x
Priemerná čítanosť článkov: 3267x

Autor blogu

Archív

Odkazy