Druhý dôchodkový pilier na Slovensku a televízne hry.

23. februára 2016, stan021, Akadémia Vasiľa Biľaka Boj proti koľektívnej hlupote

Keď si niekedy ráno pozriete tv a budete preskakovať z programu na program tak určite narazíte na telefonickú hru. Nedávno som videl telefonickú hru o 500 eur a boli tam otázky týkajúce sa nejakej veci, ktorú ste mali identifikovať. Samozrejme, postupne sa rozozváňali telefóny a ako som očakával, všetky odpovede boli zle. Nakoniec sa ale niekto ozval a ten to akože uhádol. Čo na to poviete?

Je to super podvod. Totižto tá linka je spoplatnená vysoko nad priemer bežného tel. rozhovoru. Myslím si, že je to úplne legálna hra, keďže nikto nenúti hráčov sa tej hry zúčastniť.

Druhý dôchodkový pilier. Ľudia si akože tiež odkladajú peniaze na dôchodok. Dôchodkové spoločnosti tieto peniaze „investujú“ do rôznych cenných papierov. Nakoniec si „nasporíte“ nejakú sumu a idete si teda kúpiť dôchodok na starobu. Investovanie na dôchodok má skutočne slúžiť na starobný dôchodok. No ale poisťovňa Vám pošle ponuku a ona a jedine ona určí, aký dôchodok dostanete. V prípade , že si chcete zistiť o týchto veciach viac, poisťovňa to považuje ako za zásah do jej duševného vlastníctva, teda do jej know-how. Ako vypočítava poisťovňa váš dôchodok je skutočne len a len jej obchodným tajomstvom. Žiadny zákon, žiadna moc nemôže chcieť od súkromnej poisťovne požadovať jej know-how. Po právnej stránke je to úplne v poriadku.  Sen o švajciarských dôchodkoch sa stáva ilúziou. Sú to definitívne stratené ilúzie. Mne to ale strašne pripomína tú telefonickú hru z tv. Opäť, všetko je úplne legálne, lebo je to o dobrovoľnosti. Čo na to poviete?