Prečo verím v komunizmus.

18. februára 2017, stan021, Akadémia Vasiľa Biľaka Boj proti koľektívnej hlupote Socializmus 21. storočia

Súčasné svetové média sa pozerajú na komunizmus ako na niečo zvrhlé, zlé a zatratenia hodné. Čo to vlastne socialistický štát riadený komunistickou stranou znamená v praxi? Súčasná Čínska Ľudová Republika je riadená komunistickou stranou. Nikto v tej krajine nespochybňuje neustále pokroky v ekonomike a aj v bežnom občianskom živote. Bežní ľudia sa majú čoraz lepšie. Ako je to možné? Socialistický štát je štátom ktorý je riadený presne špecifikovanými normami spolužitia občanov. Poviem to trošku zrozumiteľnejšie. V hokejovom zápase sa hokejisti musia riadiť presne špecifikovanými normami, ktoré sa nazývajú pravidlá hokeja. Hokejista je povinný tieto normy dodržiavať, ak sa tak nestane, je okamžite vylúčený z hokejového zápasu. Tieto pravidlá sa teda nikdy nemôžu porušovať. V hokeji teda neexistuje žiadna demokracia, nemôžete ako hokejisti hlasovať o pravidlách hokeja.

V socialistickom štáte preto nie je potrebná takzv. demokracia západného typu, keďže pravidlá sú jasne špecifikované a nie je ich možné zmeniť. Otázkou je, či tieto pravidlá sú v súlade s potrebami bežných občanov, teda väčšiny spoločnosti. Napr. v USA možete v niektorých štátoch voľne nosiť zbraň a v prípade ohrozenia túto zbraň aj použiť. Koľko krát je to tvrdenie proti tvrdeniu a to už nie je presná definícia zákona. Jednoducho tam akože konáte v rámci platného zákona. Vo väčšine štátov sveta je toto konanie ale proti zákonu, keďže represiu môže vykonávať len a len štát – čiže nemôžete niekoho zabiť podľa vášho výkladu zákona.

Preto verím v komunizmus a socialistické zriadenie, lebo verím v matematicky presne definované pravidlá riadenia spoločnosti. Neverím v teóriu chaosu akú prináša demokracia takzv. západného typu.