Zrútil sa komunizmus a jeho myšlienky v r. 1989?

12. marca 2017, stan021, Akadémia Vasiľa Biľaka Boj proti koľektívnej hlupote Čínska Ľudová Republika

V roku 1989 sa komunizmus zrútil a svet speje k celosvetovej demokracii podľa korporátnych médií. Takéto niečo sa dá dosť často čítať v takzv. demokratických korporátnych médiach. Ale povedzme si úprimne čo sa vlastne stalo. V roku 1989 sa skončila vláda komunizmu vo východnej Európe a v ZSSR. Celá východná Európa so Sovietskym Zväzom mala dohromady v tom čase tak cca 400 mil. obyvateľov. Nič sa nestalo také, ako nám to tu korporátne média predkladajú. Čo je to 400 mil. ľudí voči ďaľšiemu komunistickému štátu akým je Čínska Ľudová Republika? Veď samotná Čínska Ľudová Republika má 1 370 mil. obyvateľov. Myslím si, že tých 400 mil obyvateľov tu v tomto prípade nehrá žiadnu rolu. Korporátne média pád Sovietského Zväzu pokladajú za najväčší úspech studenej vojny.

Východná Európa s krajinami ktoré vznikli po rozpade ZSSR sú stále ekonomické trpaslíky, ktoré nemajú žiadny vplyv na celosvetovú ekonomiku a vôbec si nejak v tomto smere dodnes nepolepšili. Rusko ktoré je akoby jediným dôstojným partnerom pre USA sa po rozpade ZSSR stalo obyčajnou rozvojovou krajinou, ktorá v ekonomickom smere nemá žiadny vplyv na celosvetovú ekonomiku. Sila a vplyv dnešného Ruska je len vo vojenskom smere, určite nie v ekonomike a rozvoji súčasného sveta. Veď Čínska Ľudová Republika minulý rok urobila cca 1/3 celosvetového ekonomického rastu.

USA majú len a len strach z Čínskej Ľudovej Republiky, keďže tak úporne kontrolujú a bojujú proti devalvácií čínskeho juanu. USA sa vôbec nemusia obávať devalvácie ruského rubľa, poprípade ukrajinskej hrivny alebo iných východoeurópskych národných mien.

Bývalé ZSSR a východná Európa sa veľmi preceňuje v politickej a ekonomickej oblasti. Korporátne média sa z tohto postoja stále nevedia vymotať.