Založ si blog

AlphaGo2. 0 poráža svetovú jednotku Ke Jieho 3: 0

Je rozhodnuté. Expertný počítačový systém AlphaGo poráža svetovú jednotku v hre go Ke Jieho 3:0. Tento zápas storočia medzi programom a svetovou jednotkou Ke Jiem skončil podľa môjho predpokladu.

Ke jie ma v súčasnosti rating 3620 Elo. Predchádzajúca verzia AlphaGo expertného systému mala rating 3586 Elo. Čo je to AlphaGo2,0?

AlphaGo2.0 je počítačový program-expertný systém, ktorý jeho tvorcovia, experti na hru go stále zdokonaľujú, čiže pracuje s čoraz väčšou databázou a čoraz lepšie prepracovanejšími analytickými metódami. Ukazuje sa, že človek ako jedinec už nebude stačiť súperiť v tvorivosti a vynaliezavosti s čoraz dokonalejšími expertnými systémami. Hra go je veľmi variabilná hra keďže celkový možný počet pozícií a variant je 10768. Čiže každá jedna odohraná hra je len 1/10768 z celkových teoreticky možných hier. To dokazuje, že dobre prepracované analytické metódy dokážu prekonať aj takú variabilnosť akú má hra go. Ďalej sa ukazuje, že toto v budúcnosti môže byť pre civilizáciu obrovský prínos a alebo môže to priniesť aj nečakané problémy.

Dnes sme svedkami najväčieho mílnika vo vývoji moderných technológii, prirovnávam to k takým vynálezom a mílnikom vo vývoji civilizácie ako vynález kolesa, ohňa, parného stroja, lietadla, rakety a podobne.

Čína doteraz nainštalovala 0,66 a 0,46 miliardy kWh slnečných a veterných zdrojov na výrobu čistej elektrickej energie. Falošná „teória nadmernej kapacity“

22.04.2024

Inštalovaná kapacita Číny na výrobu elektriny zo zdrojov čistej energie v prvom štvrťroku prudko vzrástla, čo analytici pripisujú rastúcemu domácemu dopytu po elektrine, keďže Čína sa usiluje o vysokokvalitný a ekologický rozvoj. Analytici vyvrátili tvrdenia o „nadmernej kapacite“, ktoré v poslednej dobe presadzovali niektoré západné krajiny, a poznamenali, že takýto [...]

Kapitalizmus ako sme ho poznali v minulosti je mŕtvy.

17.04.2024

Pozrite si video pod týmto článočkom. Video je vlastne nedávny rozhovor Yanisa Varoufakisa s moderátorom portálu PoliticsJOE o súčasnej sociálno-ekonomickej situácií, dôvody súčasných problémov v západnej spoločnosti.

Tomáš Zavázal prišiel nedávno na Ukrajine o život.

16.04.2024

Na youtube mal Tomáško svoju vlastné videa, ktoré vytvoril pred 8 rokmi. Vtedy to bol ešte taký malý chlapček, mohol mať tak okolo 12 – 14 rokov. Ten chlapček sa staroby nedožil. Prečo sa nechal nalákať na vojnu na Ukrajine? Biť žoldnierom je veľmi nebezpečná práca. Čo na to jeho rodičia?

medveď

Odstrelom problémového medveďa v L. Mikuláši sa bude zaoberať enviropolícia

23.04.2024 12:55

Občianska iniciatíva My sme les spochybňuje, že pri Liptovskom Mikuláši došlo k usmrteniu správneho medveďa.

Pellegrini

Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho

23.04.2024 12:36, aktualizované: 13:08

Udalosťou sa zaoberá česká Bezpečnostná informačná služba a ďalšie úrady.

Russia Ukraine War Struggling Farmer

Zelenskyj umožňuje stíhať veľkých gaunerov. Ministra podozrievajú, že okradol štát o hektáre pôdy

23.04.2024 12:18

Skupina organizovaného zločinu na čele so šéfom vládneho agrorezortu podľa vyšetrovateľov ukradla pozemky v celkovej hodnote 6,85 milióna eur.

Súdna rada

Súdna rada je aktuálne v kompletnom zložení, budúce nominácie nebude komentovať

23.04.2024 12:01

Dvaja z aktuálnych členov súdnej rady, ktorých v minulosti zvolila do funkcie NR SR, však budú túto stredu vypočutí pred ústavnoprávnym výborom.

stan021

Masmédia bársčo napíšu a bársčo povedia

Štatistiky blogu

Počet článkov: 831
Celková čítanosť: 2716176x
Priemerná čítanosť článkov: 3269x

Autor blogu

Archív

Odkazy