5 svetových top hráčov go, teda dream team z ČĽR prehralo jednu hru proti AlphaGo expertnému systému.

8. júna 2017, stan021, Akadémia Vasiľa Biľaka Boj proti koľektívnej hlupote Čínska Ľudová Republika

goplayers

Súčasná svetová jednotka v rebríčku najlepších profesionálnych hráčov go Ke Jie len nedávno prehral zápas storočia v hre go na tri hry pomerom 3:0 s expertným systémom AlphaGo. Ukázalo sa, že človek už nemôže súperiť s tak výkonným programom – expertným systémom akým je AlphaGo. Dokonca čínsky tím piatich najsilnejších go hráčov hral exibičnú hru koncom mája tohto roku s týmto expertným systémom a po 3,5 hodinách AlphaGo porazil tento tím piatich top svetových hráčov.

Ukazuje sa, že analytické metódy sú časom viac prepracovanejšie, dokonalejšie a databáza znalostí je čoraz rozsiahlejšia a tak expertné systémy dokážu pracovať  výkonnejšie a presnejšie.

Žijeme vo veľmi rýchle sa rozvíjajúcom svete, kde technológie dokážu nahradiť človeka, hoci môže byť aj nesmierne talentovaný. Je to skutočná revolúcia ktorá bude mať gigantické následky na rozvoj civilizácie. Môže sa stať, že komunistickú stranu v Čínskej Ľudovej Republike a celých chod štátu bude v budúcnosti riadiť niečo ako umelá inteligencia. Možno, že to je cesta k spravodlivej socialistickej spoločnosti. UI raz jedného dňa dokáže plne nahradiť akéhokoľvek človeka, skupinu ľudí. Ja tomu verím, som o tom presvedčený. Dokonca si myslím, že to môže byť ešte v tomto storočí.