Založ si blog

Čínska Ľudová Republika je ríšou zla, najväčší manipulátor na zemi.

V médiach a na internete sa šíri, že ČĽR je najväčším manipulátorom meny na svete. Aj poďľa amerického prezidenta Trumpa, ČĽR manipuluje so svojou menou, aby získala obchodnú výhodu voči USA. Toto tvrdenie je najbežnejším obvinením komunistickej ČĽR v médiach. Aká je pravda? Čínska Ľudová Republika má svoju národnú menu a tou je RMB. Centrálna banka je zodpovedná za menovú politiku a tak vytlačí toľko obeživa koľko treba. RMB nie je ničím kryté, tak ako ničím nie je krytý USD dolár, euro, jen alebo britská libra a ďaľšie meny. Neviem prečo by si ČĽR nemohla tlačiť toľko peňazí koľko treba. Veď takto si tlačí peniaze každá krajina. Veď aj povestný zimbabwský dolár si tlačia v Zimbabwe toľko, koľko sa im páči a nik proti tomu neprotestuje. Tlačenie peňazí je vnútornou záležitosťou jednotlivých krajín. No čert to ber, nech si napríklad v tom Zimbabwe tlačia peniaze – zimbabwské doláre aj každý deň, ak ich to baví, teda takto si gazdujú. ČĽR je riadená centrálne, teda má centrálne hospodárstvo a v súčasnosti sa krajina nachádza v 13. päťročnici a tak sa natlačí toľko peňazí koľko je treba. ČĽR sa vôbec o to nezaújma koľko si USA natlačia dolárov, jednoducho to je vnútorná vec USA ako sa bude v krajine gazdovať. Dobrý gazda si svoje kroky naplánuje a snaží sa podľa nich aj tak robiť. Veď dobrý gazda vie kedy sa má poorať, kedy zasadiť, kedy zberať úrodu a tak dobre a sporivlivo gazduje. To je hlavný účel socialistického plánovania. Dobré gazdovanie sa potom pretaví aj do životnej úrovne a spokojnosti obyvateľov štátu. Dobrý gazda dáva pozor, aby mu nekradli, aby nekupoval drahšie ako treba aby žil sporivlivo a tak zanechal gazdovstvo v dobrom stave pre ďaľšiu generáciu.

Pre toto ČĽR nie je žiadnou ríšou zla, štát sa snaží dobre a sporivlivo gazdovať, aby sa gazdovstvo zveľaďovalo. To je vlastne zámerom komunizmu v ČĽR. Ja osobne v tom nevidím nič ale absolútne nič zlé.

 

Čína doteraz nainštalovala 0,66 a 0,46 miliardy kWh slnečných a veterných zdrojov na výrobu čistej elektrickej energie. Falošná „teória nadmernej kapacity“

22.04.2024

Inštalovaná kapacita Číny na výrobu elektriny zo zdrojov čistej energie v prvom štvrťroku prudko vzrástla, čo analytici pripisujú rastúcemu domácemu dopytu po elektrine, keďže Čína sa usiluje o vysokokvalitný a ekologický rozvoj. Analytici vyvrátili tvrdenia o „nadmernej kapacite“, ktoré v poslednej dobe presadzovali niektoré západné krajiny, a poznamenali, že takýto [...]

Kapitalizmus ako sme ho poznali v minulosti je mŕtvy.

17.04.2024

Pozrite si video pod týmto článočkom. Video je vlastne nedávny rozhovor Yanisa Varoufakisa s moderátorom portálu PoliticsJOE o súčasnej sociálno-ekonomickej situácií, dôvody súčasných problémov v západnej spoločnosti.

Tomáš Zavázal prišiel nedávno na Ukrajine o život.

16.04.2024

Na youtube mal Tomáško svoju vlastné videa, ktoré vytvoril pred 8 rokmi. Vtedy to bol ešte taký malý chlapček, mohol mať tak okolo 12 – 14 rokov. Ten chlapček sa staroby nedožil. Prečo sa nechal nalákať na vojnu na Ukrajine? Biť žoldnierom je veľmi nebezpečná práca. Čo na to jeho rodičia?

Saleziáni, majstrovstvá Slovenska, hokejbal, kategória U15, Nová Dubnica, mReportér

Aj kresťania sa vedia zabávať. Po omši to roztočili s hokejkami na ihrisku

24.04.2024 05:00

Zábery z vydarenej akcie zachytil mReportér Daniel Imriška.

nemecko, polícia, polizei

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý sa s mačetou vyhrážal v knižnici

23.04.2024 23:40

Podľa vyhlásenia bol tento muž polícii známy už skôr. Jeho motív vyhrážania sa v knižnici zatiaľ nie je objasnený.

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

stan021

Masmédia bársčo napíšu a bársčo povedia

Štatistiky blogu

Počet článkov: 831
Celková čítanosť: 2716597x
Priemerná čítanosť článkov: 3269x

Autor blogu

Archív

Odkazy