Čínska Ľudová Republika je ríšou zla, najväčší manipulátor na zemi.

23. septembra 2017, stan021, Akadémia Vasiľa Biľaka Boj proti koľektívnej hlupote Čínska Ľudová Republika Socializmus 21. storočia

V médiach a na internete sa šíri, že ČĽR je najväčším manipulátorom meny na svete. Aj poďľa amerického prezidenta Trumpa, ČĽR manipuluje so svojou menou, aby získala obchodnú výhodu voči USA. Toto tvrdenie je najbežnejším obvinením komunistickej ČĽR v médiach. Aká je pravda? Čínska Ľudová Republika má svoju národnú menu a tou je RMB. Centrálna banka je zodpovedná za menovú politiku a tak vytlačí toľko obeživa koľko treba. RMB nie je ničím kryté, tak ako ničím nie je krytý USD dolár, euro, jen alebo britská libra a ďaľšie meny. Neviem prečo by si ČĽR nemohla tlačiť toľko peňazí koľko treba. Veď takto si tlačí peniaze každá krajina. Veď aj povestný zimbabwský dolár si tlačia v Zimbabwe toľko, koľko sa im páči a nik proti tomu neprotestuje. Tlačenie peňazí je vnútornou záležitosťou jednotlivých krajín. No čert to ber, nech si napríklad v tom Zimbabwe tlačia peniaze – zimbabwské doláre aj každý deň, ak ich to baví, teda takto si gazdujú. ČĽR je riadená centrálne, teda má centrálne hospodárstvo a v súčasnosti sa krajina nachádza v 13. päťročnici a tak sa natlačí toľko peňazí koľko je treba. ČĽR sa vôbec o to nezaújma koľko si USA natlačia dolárov, jednoducho to je vnútorná vec USA ako sa bude v krajine gazdovať. Dobrý gazda si svoje kroky naplánuje a snaží sa podľa nich aj tak robiť. Veď dobrý gazda vie kedy sa má poorať, kedy zasadiť, kedy zberať úrodu a tak dobre a sporivlivo gazduje. To je hlavný účel socialistického plánovania. Dobré gazdovanie sa potom pretaví aj do životnej úrovne a spokojnosti obyvateľov štátu. Dobrý gazda dáva pozor, aby mu nekradli, aby nekupoval drahšie ako treba aby žil sporivlivo a tak zanechal gazdovstvo v dobrom stave pre ďaľšiu generáciu.

Pre toto ČĽR nie je žiadnou ríšou zla, štát sa snaží dobre a sporivlivo gazdovať, aby sa gazdovstvo zveľaďovalo. To je vlastne zámerom komunizmu v ČĽR. Ja osobne v tom nevidím nič ale absolútne nič zlé.