Prečo USA a NATO nemôžu napadnúť ČĽR?

24. decembra 2017, stan021, Akadémia Vasiľa Biľaka Boj proti koľektívnej hlupote Čínska Ľudová Republika

Denne počúvame z médií ako nejakí hekeri napadli vládne počítače v tej a tej krajine, ako boli napadnuté dôležité počítače v nemocniciach, elektrárňach, súdoch a kde kade inde. Áno je to pravda, lebo všetky tieto veľmi dôležité informačné kanály pracujú na počítačoch, ktoré boli vyrobené „západnou“technológiou, to jest obsahujú „západné“ integrované obvody a operačný systém windows z USA. Samozrejme, že takéto počítače sú ľahko napadnuteľné, keďže OS windows je v tomto smere slabý. OS windows obsahuje „zadné dvierka“ ktoré sa dajú v prípade núdze pootvoriť a tak kompromitovať dáta na takomto počítači.

ČĽR zaviedla ako povinnosť používať vo svojích informačných sieťach počítače, ktoré neobsahujú žiadne „západné“ integrované obvody a softér. Na toto dohliada štátna inštitúcia 706, ktorá je zodpovedná za absolútnu bezpečnosť v tejto oblasti. Je teda pochopiteľné, že vojenské a vládne počítače sú takto zabezpečené a monitorované. V prípade vojenského konfliktu sa takto Čínska Ľudová Republika dokáže účinne brániť v kybernetickej oblasti.

Bohužiaľ ČĽR je jediná krajina, ktorá má takto prepracovaný vládny systém v oblasti kybernetickej bezpečnosti. Ruská Federácia takéto niečo nemá keďže technologicky to nie je schopná uskutočniť. RF preto nie je schopná sa vojensky ubrániť voči útoku zo strany NATO v tejto oblasti.

Všetkým čitateľom prajem pekné a veselé vianoce.