Založ si blog

Prečo ľudia investujú do kryptomien?

Môj názor je, že hlavným problémom sú papierové peniaze. Investori dúfajú, že najlepšou investíciou je kúpa žetónov nejakej kryptomeny a následne ich predaj so ziskom. Investori už nie sú tak ochotní nakupovať doláre, libry, eura a iné meny, keďže tieto meny sú silno inflačné. Preto stovky miliard dolárov sa investuje do kryptomien, teda žetónov, vo vidine zárobku v budúcnosti. Je pravdou, že tieto žetóny nie je možné vyrábať do nekonečna ako oficiálne papierové peniaze čo je ich hlavnou výhodou. Je to zvláštne, ale žiadna kryptomena nie je oficiálne uznaným platidlom hoci za napr. bitcoin sa už dá kúpiť všetko. Bohužiaľ súčasný inflačný kapitalistický systém tvorby papierových peňazí cez dlh je už ďalej neudržateľný. Svetové ekonomiky rastú, ale za privysokú cenu a tou cenou je inflácia. Hlavným rysom kapitalizmu je predovšetkým inflácia. Budúcnosť patrí elektronickým peniazom, ale len v systéme dohľadu nad chodom celého finančného sektora. Je to blízka budúcnosť a v tomto storočí sa určite dožijeme v tomto smere prevratných zmien.

Komunistická strana v Čínskej Ľudovej republike tento problém ma ako jeden z bodov ktorý treba vyriešiť. Niečo ako že nie bitcoinom ale áno blockchainu. Bohužiaľ žiadna iná politická sila vo svete tento problém nerieši.

Najodvážnejšia stavba sveta – diaľnica v hornatom teréne.

13.03.2024

V Čínskej Ľudovej rep. nedávno spustili do prevádzky diaľnicu, ktorá prechádza veľmi zložitým terénom a táto diaľnica je považovaná za novodobý div sveta. Je neuveriteľné, že ľudia dokázali postaviť takúto diaľnicu. Tu je video o tejto unikátnej stavbe. https://www.youtube.com/shorts/R88hs1_s334 alebo aj toto video:

Výroba el. energie v Číne, porovnanie s EÚ.

04.03.2024

Minulý rok sa v Čínskej Ľudovej rep. vyrobilo celkovo 9 456 miliárd kWh elektrickej energie. Započítavali sa tam aj závodné elektrárne, napr. výrobcovia železa a cementu prevádzkujú svoje vlastné elektrárne. Tieto elektrárne ale nedodávajú el. energiu do elektrickej siete pre obyvateľstvo. Z toho 2 755 miliárd kWh bolo vyrobených z obnoviteľných zdrojov ako voda, vietor, [...]

Čínska automobilka FAW Group hlási prudký nárast predaja svojích automobilov.

03.03.2024

Popredný čínsky výrobca automobilov, FAW Group Co., Ltd., ohlásil prudký nárast predaja vozidiel v prvých dvoch mesiacoch tohto roka, vďaka čomu má spoločnosť dobrý štart do roku 2024. Predaj áut FAW Group prekročil v prvých dvoch mesiacoch roku 2024 448 000 kusov, čo je medziročný nárast o 17,7 percenta, uvádza automobilka. Z celkových predajov skupiny sa jej samotná [...]

hlasovací preukaz

Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

19.03.2024 10:30

Vybaviť preukaz môže za voliča aj ním splnomocnená osoba.

Vladimir Putin, Moskva, Rusko

Útok na Volkova bol mrazivo účinný. Dokazuje návrat ruskej špionáže do studenej vojny

19.03.2024 10:25

Rusi do každej vojny vstúpili v zlom stave, potom ale postupne, vďaka vysokému počtu ľudí a nulovému rešpektu k ich strate, sa dostali do formy.

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.

stan021

Masmédia bársčo napíšu a bársčo povedia

Štatistiky blogu

Počet článkov: 825
Celková čítanosť: 2684953x
Priemerná čítanosť článkov: 3254x

Autor blogu

Archív

Odkazy