Založ si blog

Je demokracia kulisou pre oligarchistický finančný systém? V čom to vlastne žijeme?

Dnešná demokracia je kulisou pre finančný systém. Súčasný finančný systém je ovládaný bankérmi, ktorí sa nezodpovedajú nikomu a ničomu. Tvorba peňazí je výlučnou záležitosťou systému, ktorý nikto nikdy nevolil a ani nikto zo súčasných politikov neovláda, systém ovládajú finančníci-bankéri o ktorých nič nevieme. Demokracia je slovo, ktorého význam sa nedá presne určiť. Je to ako slovo „dobrota“. Dobrota pre vraha je zabiť, pre zlodeja je kradnúť, pre kupliara je prevádzkovať nevestinec a tak by sme mohli pokračovať ďalej. Niektorí môžu oponovať, veď to sú univerzálne výrazy, hodnoty a pod. Ľudia sa medzi sebou dorozumievajú rečou, alebo posunkami. Základom reči je slovo, slovo môže mať viacero významov, niektoré môžu byť nejasné, čiže jeden človek si predstavuje pod daným slovom niečo iné ako iný.

Základom našej spoločnosti je slovo „demokracia“. Slovo demokracia je veľmi široký pojem. Opäť každý človek si môže pod týmto slovom predstavovať niečo iné. Niekedy sme sa učili, že demokracia sa delí na buržoáznu a socialistickú. Buržoázna demokracia je vlastne kulisa pre dnešný finančný systém, ktorý je ovládaný súkromným kapitálom, ktorý sa nemusí nikomu a ničomu zodpovedať. Socialistická demokracia je systém, kde rozhoduje vôľa ľudu ako sa nastaví finančný systém. Z tohto vyplýva, že socialistická demokracia je o stupienok vyššie ako buržoázna. Je to pravda, vidieť to v praxi na vývoji Čínskej Ľudovej rep. Ak porovnáme vývoj rovnocenných spoločností ako Čínska Ľudová rep a India tak ten rozdiel je veľký.

Súčasná „demokracia“ je dokonalou kulisou pre dnešný finančný systém. Politici pri moci sú výbornou kulisou, keďže tento systém neovládajú a mnohí z nich ani mu nerozumejú, keďže do vysokej politiky sa môžu dostať a aj dostávajú kulifajovia. Aj existencia oligarchistických politických strán je toho dôkazom. Každá politická strana v tomto systéme pracuje hlavne pre seba. Dnešné politické strany mi skôr pripomínajú organizovaný zločin. Čím viac politických strán v štáte pôsobí, tým táto kulisa je dokonalejšia a lepšie zakrýva horeopísanú skutočnosť.

Rekapitulácia: Dnešná buržoázna demokracia je výbornou kulisou pre finančný oligarchistický systém.

G7 obvinila Čínsku Ľudovú rep. za nadmernú výrobu automobilov.

18.07.2024

Čínska Ľudová republika nemôže vyrábať tak veľa automobilov, podľa úsudku G7.

Čína podporuje vzdelanie svojích občanov.

15.07.2024

Nyidoin Lhamo, stredoškoláčka pochádzajúca z náhornej plošiny Qinghai-Xizang, si nikdy nemyslela, že by mohla mať šancu študovať na peknej internátnej škole a dokonca ísť v budúcnosti na univerzitu v inej provincii . Nyidoin Lhamo, narodená v tibetskej autonómnej prefektúre Golog v severozápadnej Číne, Qinghai, strávila svoje rané roky chovom dobytka na odľahlých [...]

Čínskemu zahraničnému obchodu sa darí.

12.07.2024

Čínsky zahraničný obchod dosiahol nové maximum v prvom polroku tohto roka, čo poskytlo ďalší impulz pre ekonomické oživenie, ukázali piatkové oficiálne údaje. Objem obchodu s tovarom vzrástol medziročne o 6,1 percenta na 21,17 bilióna juanov (približne 2 970 miliárd amerických dolárov) v období od januára do júna, podľa Generálnej colnej správy. Vývoz vzrástol o 6,9 [...]

Gare du Nord / Železničná stanica /

Vlaky vo Francúzsku majú stále meškanie, návrat do normálu sa čaká v pondelok

27.07.2024 13:47

Vlakové spojenia medzi Parížom a Nemeckom sa po podpaľačských útokoch podarilo obnoviť.

Orbán

Orbán: Pripravme sa na to, že Ukrajina sa nestane členom EÚ, ani NATO

27.07.2024 13:20

Maďarský premiér podotkol, že v rusko-ukrajinskej vojne majú obe strany brutálne straty, no napriek tomu sa nechcú dohodnúť.

Boris Susko, minister spravodlivosti

EK dala Suskovi mantinely. Odborníci: Je to štandardný postup, ktorý predchádza žalobe. Pellegrini mohol počkať

27.07.2024 12:00

Či bude nakoniec potrebná ďalšia novela, ukáže až čas. Minister Susko si plánuje výhrady s eurokomisiou vydiskutovať, mimoriadna schôdza podľa neho potrebná nebude.

tanker, filipíny, ropa

Hrozba environmentálnej katastrofy. Ropa z potopeného tankera uniká do Manilskej zátoky

27.07.2024 11:50

Ropná škvrna sa v Manilskej zátoke od štvrtka zväčšila viac ako trojnásobne a tiahne sa po dĺžke 12 až 14 kilometrov.

stan021

Masmédia bársčo napíšu a bársčo povedia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 853
Celková čítanosť: 2814824x
Priemerná čítanosť článkov: 3300x

Autor blogu

Archív

Odkazy