Turecko, budúci člen EÚ?

24. februára 2019, stan021, Akadémia Vasiľa Biľaka Boj proti koľektívnej hlupote

Ako vieme, tak Turecká rep. sa snaží získať členstvo v EÚ už viac ako 50 rokov.  Turecká rep. má druhú najväčšiu armádu v NATO. Je kľúčovým hráčom v oblasti stredného východu. Ako nástupca Osmanskej ríše je Turecko najvplyvnejším štátom v Sýrii a Iraku, ktoré boli súčasťou ríše. Podľa nášho prezidenta p. Kisku je Turecko ostrovom stability a prosperity na strednom východe. V skutočnosti Turecká rep. nie je ekonomicky stabilná a po vstupe do EÚ by bola najchudobnejšou krajinou EÚ. Ekonomika trpí viac ako 10% infláciou a Turecká líra je nestabilnou menou. EÚ by takúto veľkú krajinu ekonomicky ani nemohla zvládnuť v súčasnosti.

Turecká rep. sa politicky hlási k vyspelému západu, ale dnešné Turecko je skôr autoritatívnou fašistickou diktatúrou ako demokraciou. Turecký prezident Erdogan nechal pozatvárať tisíce ľudí, ako buričov a účastníkov prezidentského puču z roku 2016. Mnohí z nich sú obvinení zo spolupráce s islamským duchovným Fethullahom Gülenom, ktorý vraj stál za celým týmto pučom. Kurdská strana pracujúcich je najväčším nepriateľom Turecka a proti všetkým kurdom sa vedie nevyhlásena, nelegálna vojna.

Turecká rep. nemôže vstúpiť do EÚ pokiaľ sa tento súčasný fašistický režim nezmení a v Turecku nezavládne mier a prosperita.