Založ si blog

Inteligentné hodinky za pár euro. Čína versus Švajčiarsko.

Nedávno som si kúpil smart hodinky z Čínskej Ľudovej rep. za pár euro. Snímajú môj pohyb, koľko krokov urobím za deň, koľko kilometrov prejdem denne, Majú GPS a tak si viem pozrieť všetko čo potrebujem v mobile, ktorý je spárovaný s týmito hodinkami cez komunikačný protokol bluetooth. Veľa funkcií ani nepoužívam, nepotrebujem ich. Dnešné moderné technológie sú už tak rozvinuté, že si na presný čas nemusím kupovať drahé švajčiarske Rolexky, alebo Omegy, ale postačia mi obyčajné smart hodinky za pár euro z Číny. No čo na to vlastne hovoria švajciarske firmy, ktoré sa po celé stáročia živili výrobou luxusných hodiniek a vytvorili si vo svete dobré meno? Veru, svet sa zmenil a veľmi rýchlo sa aj bude meniť. Dnešný digitálny svet smeruje k lacným vysokoúžitkovým výrobkom. Veď kto by povedal pred 50 rokmi, že budeme mať dobu, keď náramkové hodinky o váhe niekoľko gramov budú komunikovať so satelitmi a tak budú poskytovať užitočné údaje, budú poskytovať presný čas zhodný s atómovými hodinami a dokážu toho ďaleko viac, keďže majú niekoľko snímačov na meranie tepu srdca, krvného tlaku srdca a pod.

Aj to je dnešná Čínska Ľudová rep. a to je veru dnešný moderný čínsky svet.

Čína doteraz nainštalovala 0,66 a 0,46 miliardy kWh slnečných a veterných zdrojov na výrobu čistej elektrickej energie. Falošná „teória nadmernej kapacity“

22.04.2024

Inštalovaná kapacita Číny na výrobu elektriny zo zdrojov čistej energie v prvom štvrťroku prudko vzrástla, čo analytici pripisujú rastúcemu domácemu dopytu po elektrine, keďže Čína sa usiluje o vysokokvalitný a ekologický rozvoj. Analytici vyvrátili tvrdenia o „nadmernej kapacite“, ktoré v poslednej dobe presadzovali niektoré západné krajiny, a poznamenali, že takýto [...]

Kapitalizmus ako sme ho poznali v minulosti je mŕtvy.

17.04.2024

Pozrite si video pod týmto článočkom. Video je vlastne nedávny rozhovor Yanisa Varoufakisa s moderátorom portálu PoliticsJOE o súčasnej sociálno-ekonomickej situácií, dôvody súčasných problémov v západnej spoločnosti.

Tomáš Zavázal prišiel nedávno na Ukrajine o život.

16.04.2024

Na youtube mal Tomáško svoju vlastné videa, ktoré vytvoril pred 8 rokmi. Vtedy to bol ešte taký malý chlapček, mohol mať tak okolo 12 – 14 rokov. Ten chlapček sa staroby nedožil. Prečo sa nechal nalákať na vojnu na Ukrajine? Biť žoldnierom je veľmi nebezpečná práca. Čo na to jeho rodičia?

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

kvet, strom, sneh, úroda, mrazy

Mrazy v Česku boli pre ovocinárov fatálne. Mnohí hlásia stopercentnú škodu

25.04.2024 16:52

Hovorí sa o najhoršej situácii za posledných sto rokov. Odhadom už bolo zničených približne 100 000 ton ovocia.

SIS / Slovenská informačná služba /

Slovensko dostáva už len filtrované informácie od tajných služieb, tvrdí Galko. Gašpar to označil za hoax

25.04.2024 16:16

Poslanec Tibor Gašpar dodal, že výmeny informácií na úrovni spravodajských služieb nie sú verejné veci.

harvey Weinstein

Súd zrušil odsúdenie Weinsteina za sexuálne delikty, začne sa nový proces

25.04.2024 16:02, aktualizované: 16:09

Na slobodu sa 72-ročný Weinstein podľa CNN nedostane.

stan021

Masmédia bársčo napíšu a bársčo povedia

Štatistiky blogu

Počet článkov: 831
Celková čítanosť: 2717882x
Priemerná čítanosť článkov: 3271x

Autor blogu

Archív

Odkazy