Založ si blog

Je NATO teroristická organizácia?

Po zániku „komunizmu“ vo východnej Európe sa automaticky ukončila platnosť Varšavskej zmluvy, ktorá bola protiváhou vojenskému zoskupeniu NATO. Varšavská zmluva vznikla ako protiváha voči americkej vojenskej sile. Po zániku Varšavskej zmluvy sa armáda ZSSR stiahla na svoje územie a tak ZSSR prestal vojensky ovládať východnú Európu. Prišlo to až tak ďaleko, že ZSSR súhlasil s jednotením Nemecka a tak sa definitívne ukončila „studená vojna“. RF ako nástupca ZSSR predpokladala, že týmto sa definitívne rozpadne aj NATO, ktoré bolo vojenskou silou bojujúcou voči komunizmu. Po 2. svetovej vojne zavládol celkovo pokoj, ktorý narušila Kórejská vojna a neskôr Vietnamská vojna. Tieto vojny boli typické vojny proti rozširovaniu sa vplyvu komunizmu. To by sa akože ešte dalo nejako pochopiť. Ale po páde komunizmu vo východnej Európe sa ukázalo, že USA si privlastnili atribút svetového policajta, ktorý má právo rozhodovať o osude iných suverénnych štátov po celej zemeguli. USA vybudovali po celom svete okolo 800 vojenských základní, ktoré dozerajú na svetový politický vývoj ako svetový policajt, ktorý má právo hocikedy vojensky napadnúť inú krajinu ak to uznajú za vhodné. Nechcem tu teraz uvádzať štáty ktoré vojensky USA doteraz prepadli od 2. svetovej vojny. Nie je to teraz dôležité. Dôležitá je otázka, či NATO je teroristická organizácia. USA teda NATO v žiadnom prípade neohrozovali tie krajiny, ktoré boli doteraz vojensky prepadnuté. Tie krajiny len ohrozovali „“americké záujmy“, vojensky nikdy nemohli ohrozovať krajiny NATO. Srbsko, Sýria, Irak, Somálsko, Lybia, Grenada a iné štáty určite nemali vojenskú silu na inváziu do USA poprípade do Európy.

Vojenské zoskupenie NATO nie je demokratická organizácia, ale je to nástroj USA na presadzovanie „demokratických hodnôt“. Len páni v USA zabudli, že demokracia je súborom práv ktoré nemôžu obmedzovať práva iného alebo iných. Demokracia nie je o tom, že sa nejaké subjekty spolčia za účelom ohroziť iného, alebo iných. Opäť tu platí, že demokracia je súborom práv, ktoré nemôžu obmedzovať, alebo zasahovať do práv iných. Predstavme si, že RF by sa spolčila s Mexikom a s Kubou a vybudovala by tam svoje vojenské základne. Ako by sa zatvárili v Pentagone? Čo by sa stalo?

Putin v r. 2007 naznačil kde je červená čiara pre NATO. Nik ho nebral vážne, NATO si z toho nerobilo ťažkú hlavu. Myslím si, že to platí aj pre Čínsku Ľudovú rep. Opäť nikto ju neberie vážne. Problém s Taiwanom nie je vyriešený a USA to politicky zneužívajú kde sa len dá. Predstavme si, že Čínska Ľudová rep. by začala po celom svete zakladať svoje vojenské základne a začala by robiť „svetového policajta“. Ako by NATO, teda USA reagovali. Čo by sa stalo, keby sa RF a ČĽR spolčili a utvorili by niečo ako antiNATO. Našťastie ČĽR nemá záujem o vojny o vojenské riešenia svetových problémov. Donald Trump oficiálne vyhlásil ekonomickú vojnu voči ČĽR, ktorá sa podľa neho dala „vyhrať“. Našťastie nič nevyhral, ale Amerika a NATO sa určite pokúsia o riešenie komunizmu v ČĽR. Keď to nepôjde ekonomicky tak to pôjde vojensko-politicky. NATO a hlavne USA neustále provokuje vojensky v oblasti medzi Taiwanom a ČĽR. Na záver si musí každý sám odpovedať, či teda súčasné NATO je alebo nie je vojenská teroristická organizácia. Podľa mňa ano – NATO je teroristická ogranizácia, ktorá nemá nič spoločné s demokraciou a ľudskými právami.

Mierová konferencia medzi RF a Ukrajinou vo Švajčiarsku.

22.03.2024

Osobitný predstaviteľ Čínskej Ľudovej rep. pre euroázijské záležitosti Li Hui predniesol v piatok v Pekingu prejav na stretnutí diplomatov, v ktorom uviedol, že Čína komunikovala so Švajčiarskom o možnej mierovej konferencii a že akékoľvek mierové rozhovory by sa mali začať medzi Ukrajinou a Ruskom. Na tomto stretnutí sa zúčastnili diplomati a zástupcovia veľvyslanectva [...]

Najodvážnejšia stavba sveta – diaľnica v hornatom teréne.

13.03.2024

V Čínskej Ľudovej rep. nedávno spustili do prevádzky diaľnicu, ktorá prechádza veľmi zložitým terénom a táto diaľnica je považovaná za novodobý div sveta. Je neuveriteľné, že ľudia dokázali postaviť takúto diaľnicu. Tu je video o tejto unikátnej stavbe. https://www.youtube.com/shorts/R88hs1_s334 alebo aj toto video:

Výroba el. energie v Číne, porovnanie s EÚ.

04.03.2024

Minulý rok sa v Čínskej Ľudovej rep. vyrobilo celkovo 9 456 miliárd kWh elektrickej energie. Započítavali sa tam aj závodné elektrárne, napr. výrobcovia železa a cementu prevádzkujú svoje vlastné elektrárne. Tieto elektrárne ale nedodávajú el. energiu do elektrickej siete pre obyvateľstvo. Z toho 2 755 miliárd kWh bolo vyrobených z obnoviteľných zdrojov ako voda, vietor, [...]

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

APTOPIX Russia Belarus

Prečo Lukašenko vyvracia Putinovu ukrajinskú verziu teroru? Útočníci z Crocusu chceli utiecť do Bieloruska, tvrdí

28.03.2024 16:00

Diktátor Alexandr Lukašenko svojím vyhlásením, že teroristi od podmoskovskej haly Crocus pôvodne unikali smerom do Bieloruska, podkopal naratív Kremľa o ukrajinskej stope.

stan021

Masmédia bársčo napíšu a bársčo povedia

Štatistiky blogu

Počet článkov: 826
Celková čítanosť: 2690900x
Priemerná čítanosť článkov: 3258x

Autor blogu

Archív

Odkazy