Založ si blog

Ako je to s COVIDom19 v Číne?

Za posledný mesiac bolo v Číne hlásených takmer 60 000 úmrtí súvisiacich s COVID-19; vrchol infekcie prešiel: NHC
Podľa Global Times
Zverejnené: 14. 1. 2023 18:04

Čína oznámila najnovšie údaje o úmrtiach súvisiacich s epidémiou, keďže Národná zdravotnícka komisia (NHC) v sobotu odhalila celkovo 59 938 úmrtí súvisiacich s COVID-19 v období od 8. decembra 2022 do 12. januára tohto roku, čo vysvetľuje, že Čína trvala na klasifikácii. úmrtia pacientov s pozitívnym testom na nukleové kyseliny ako úmrtia súvisiace s COVID-19, čo je v súlade s WHO a medzinárodnými štandardmi.

Číslo prezradil Jiao Yahui, úradník z NHC. Povedala, že priemerný vek tých, ktorí zomreli na COVID-19 v danom období, bol 80,3 roka, pričom 90,1 percenta úmrtí bolo starších ako 65 rokov a 56,5 percenta bolo starších ako 80 rokov; viac ako 90 percent trpelo základnými ochoreniami.

Čína trvala na klasifikácii úmrtí pacientov s pozitívnym testom na nukleové kyseliny ako úmrtia súvisiace s COVID-19, čo je v súlade s WHO a medzinárodnými normami, poznamenal Jiao.

Príčiny úmrtí na COVID-19 sú dvojaké: infekcia koronavírusom vedúca k zlyhaniu dýchania a smrti alebo základné ochorenia interagujúce s koronavírusom, ktoré vedú k smrti, povedal Jiao. Spomedzi hlásených 59 938 úmrtí na COVID-19 bolo 5 503 spôsobených respiračným zlyhaním spôsobeným vírusom a 54 435 zo základných stavov interagujúcich s epidemickou infekciou, uvádza NHC.

Jiao povedal, že zima je sezóna, počas ktorej dochádza k interakcii respiračných a iných chorôb, ktoré často postihujú starších ľudí, takže obeťami súčasnej vlny epidémie sa stalo relatívne veľké množstvo starších ľudí. To nám pripomína, aby sme sa viac zamerali na starších pacientov a snažili sa zo všetkých síl zachraňovať životy.

Uviedla to v reakcii na obavy vyjadrené niektorými predstaviteľmi medzinárodného spoločenstva v súvislosti s údajmi o COVID-19 v Číne.

V reakcii na správy, že Čína znižuje počet úmrtí spôsobených COVID, Liang Wannian, vedúci panelu expertov, ktorý dohliada na národnú reakciu na COVID-19, citovali médiá minulý mesiac, že je ťažké získať presné informácie. pochopenie úmrtnosti počas vrcholových infekcií. Takéto hodnotenie možno vykonať až po odznení infekcie a súčasné štádium by sa v tom čase malo zamerať na prevenciu závažných a smrteľných prípadov, povedal Liang.

Čína zverejní údaje o COVID-19 ako o bežnom ochorení triedy B, uviedol na sobotňajšej konferencii predstaviteľ Národného úradu pre prevenciu a kontrolu chorôb. CDC má na starosti zverejňovanie počtu závažných a smrteľných prípadov COVID-19.

Predstavitelia NHC uviedli, že počet infekcií aj počet závažných prípadov už dosiahli klesajúci bod.

Počet ťažkých prípadov COVID-19 dosiahol vrchol 5. januára a dosiahol 128 000, podľa Jiao, ktorý tiež poznamenal, že k 12. januáru ich počet klesol na 105 000 a že 75,3 percent postelí pre ťažké prípady bolo obsadených.

Jiao však varoval, že v súčasnosti zostáva počet vážnych prípadov hospitalizovaných stále vysoký. 12. januára 97,8 percent hlásených závažných prípadov, ktoré sú hospitalizované, celkovo 97 000, trpelo infekciou COVID-19 a základným ochorením, povedal Jiao.

Počet prípadov COVID-19 zistených na klinikách pre horúčku tiež klesá, dodal Jiao s tým, že 33,9 percent pacientov v ambulanciách pre horúčku bolo 20. decembra pozitívnych na COVID-19 a táto miera klesla na 10,8 percenta k 12. januáru, čo naznačuje že vrchol infekcie pominul.

Počet návštev čínskych kliník pre horúčku vyvrcholil 23. decembra 2022, oznámila v sobotu Národná zdravotnícka komisia s tým, že v ten deň ich bolo celkovo 2,87 milióna. Počet návštev na klinikách s horúčkou má od tohto dátumu klesajúci trend a 12. januára klesol na 477 000 v celej krajine, povedal Jiao.

S príchodom čínskeho nového roka, ktorý pripadá na 22. januára tohto roku, sa stalo ústredným bodom to, ako vidiecke oblasti zvládajú nárast prípadov COVID-19.

Jiao uviedol, že k 12. januáru viac ako 5 000 nemocníc na okresnej úrovni prijalo 301 000 pacientov, čo predstavuje 23,7 percenta z celkového počtu v celej krajine, a to aj napriek tomu, že vykazuje sedem dní po sebe nasledujúci pokles. Okrem toho 15,1 percenta prípadov COVID-19 so závažnými príznakmi na celom území bolo identifikovaných v lekárskych ústavoch na úrovni okresov.

Vyzvala vidiecke oblasti, aby zvýšili svoje liečebné kapacity pre prípady COVID-19, čo zahŕňa spojenie s lepšie vybavenými nemocnicami v mestských oblastiach, čo umožní presun pacientov; a na vyslanie zdravotníckych pracovníkov v mestských nemocniciach do vidieckych oblastí.

Global Times

Čína doteraz nainštalovala 0,66 a 0,46 miliardy kWh slnečných a veterných zdrojov na výrobu čistej elektrickej energie. Falošná „teória nadmernej kapacity“

22.04.2024

Inštalovaná kapacita Číny na výrobu elektriny zo zdrojov čistej energie v prvom štvrťroku prudko vzrástla, čo analytici pripisujú rastúcemu domácemu dopytu po elektrine, keďže Čína sa usiluje o vysokokvalitný a ekologický rozvoj. Analytici vyvrátili tvrdenia o „nadmernej kapacite“, ktoré v poslednej dobe presadzovali niektoré západné krajiny, a poznamenali, že takýto [...]

Kapitalizmus ako sme ho poznali v minulosti je mŕtvy.

17.04.2024

Pozrite si video pod týmto článočkom. Video je vlastne nedávny rozhovor Yanisa Varoufakisa s moderátorom portálu PoliticsJOE o súčasnej sociálno-ekonomickej situácií, dôvody súčasných problémov v západnej spoločnosti.

Tomáš Zavázal prišiel nedávno na Ukrajine o život.

16.04.2024

Na youtube mal Tomáško svoju vlastné videa, ktoré vytvoril pred 8 rokmi. Vtedy to bol ešte taký malý chlapček, mohol mať tak okolo 12 – 14 rokov. Ten chlapček sa staroby nedožil. Prečo sa nechal nalákať na vojnu na Ukrajine? Biť žoldnierom je veľmi nebezpečná práca. Čo na to jeho rodičia?

Polícia SR

Nastúpila do MHD a domov sa už nevrátila. Polícia pátra po 14-ročnej Liliane

26.04.2024 10:44

Žilinskí policajti žiadajú verejnosť o pomoc.

Viktor Orbán

Gyöngyösi: Orbán je nepriateľ národa, premenil Maďarsko na diktatúru. Budapešť by nemala zabudnúť na sovietske tanky

26.04.2024 10:40

Myslím, že sme sa v Maďarsku vrátili do boľševických časov, tvrdí predseda strany Jobbik.

požiar, elektromobil, Lešť

Ako horí elektromobil? Požiar zlikvidovali hasiči do hodiny, vrak skončil vo vodnom kúpeli

26.04.2024 10:40

Z podzemnej garáže, v ktorej sa vznietil elektromobil, šľahali obrovské plamene.

Rusko Ukrajina Putin výcvikové stredisko návšteva uarus

Dvaja ruskí vojaci sa priznali ku chladnokrvnej trojnásobnej vražde. Zabili starostku aj ich kolegu

26.04.2024 10:10

Páchatelia v snahe zamaskovať zločin telo poliali horľavinou a potom do domu vhodili granát, ktorého výbuch spôsobil požiar.

stan021

Masmédia bársčo napíšu a bársčo povedia

Štatistiky blogu

Počet článkov: 831
Celková čítanosť: 2718369x
Priemerná čítanosť článkov: 3271x

Autor blogu

Archív

Odkazy