Založ si blog

Čína oficiálne vyzvala USA aby prestali kradnúť ropu.

Čínsky predstaviteľ OSN vyzval na úplnú implementáciu rezolúcie Bezpečnostnej rady o predĺžení cezhraničnej humanitárnej pomoci Sýrii, pričom zdôraznil, že nezákonné rozmiestňovanie a vojenské operácie zahraničných jednotiek v Sýrii musia skončiť a nezákonné drancovanie prírodných zdrojov v krajine cudzími jednotkami musia okamžite zastaviť.

Bezpečnostná rada OSN mala v stredu brífing o politickej a humanitárnej situácii v Sýrii. Dňa 9. januára prijala rezolúciu 2672, ktorá umožňuje pokračovať v poskytovaní cezhraničnej pomoci OSN Sýrii ďalších šesť mesiacov.

Dai Bing, zástupca stáleho predstaviteľa Číny pri OSN, vyzval medzinárodné spoločenstvo, aby v nasledujúcich šiestich mesiacoch vyvinulo väčšie úsilie na zabezpečenie úplného a efektívneho vykonávania rezolúcie.

Cezhraničný mechanizmus humanitárnych dodávok je dočasným opatrením za zvláštnych okolností a v konečnom dôsledku by malo dôjsť k postupnému a usporiadanému prechodu na cezhraničné dodávky, poznamenal Dai.

Čína víta aktualizovaný plán OSN pre prekračovacie operácie v severozápadnej Sýrii a teší sa na výraznejší nárast frekvencie operácií pomoci, ako aj veľkosti konvojov, povedal Dai.

„Cez-line záchranu pre utečenecký tábor Rukban v juhovýchodnej Sýrii treba čo najskôr obnoviť,“ povedal Dai.

Dai dodal, že jednostranné sankcie a z nich vyplývajúce nadmerné dodržiavanie sú v rozpore so snahami Bezpečnostnej rady a širšieho medzinárodného spoločenstva o zlepšenie prístupu k humanitárnej pomoci a zvýšenie humanitárnych zdrojov v Sýrii.

„Čína opäť vyzýva príslušné krajiny, aby okamžite a úplne zrušili jednostranné sankcie proti Sýrii,“ povedal.

Dai upozornil, že súčasná protiteroristická situácia v Sýrii je stále komplikovaná. Medzinárodné spoločenstvo by malo prijať jednotné štandardy v súlade s medzinárodným právom a rezolúciami Bezpečnostnej rady OSN, zaútočiť na všetky teroristické sily v Sýrii s postojom nulovej tolerancie a prestať s domýšľaním, štítením a politickým využívaním teroristických síl.

Zvrchovanosť a územná celistvosť Sýrie sa musia účinne rešpektovať. Ilegálne rozmiestňovanie a vojenské operácie zahraničných jednotiek v Sýrii sa musia skončiť a nezákonné drancovanie prírodných zdrojov v Sýrii zahraničnými jednotkami sa musí okamžite zastaviť, poznamenal Dai.

Americké vojenské sily v Sýrii boli odsúdené za krádeže dodávok ropy z vojnou zničenej krajiny. Po vstupe do Sýrie v roku 2014 si americké sily pod zámienkou boja proti teroristickým skupinám zriadili vojenské základne v oblastiach bohatých na ropu na severovýchode a východe Sýrie a začali so systematickými krádežami sýrskej ropy.

V polovici januára sýrske médiá informovali, že konvoj 53 tankerov bol nasadený na pašovanie ropy zo sýrskej severovýchodnej provincie Hasaka na základne v susednom Iraku.

Sýrske ministerstvo ropy v auguste 2022 uviedlo, že americké sily kradnú 80 percent sýrskej produkcie ropy, čo spôsobilo priame a nepriame straty v ropnom a plynárenskom sektore v krajine vo výške približne 107,1 miliardy dolárov.

Čína doteraz nainštalovala 0,66 a 0,46 miliardy kWh slnečných a veterných zdrojov na výrobu čistej elektrickej energie. Falošná „teória nadmernej kapacity“

22.04.2024

Inštalovaná kapacita Číny na výrobu elektriny zo zdrojov čistej energie v prvom štvrťroku prudko vzrástla, čo analytici pripisujú rastúcemu domácemu dopytu po elektrine, keďže Čína sa usiluje o vysokokvalitný a ekologický rozvoj. Analytici vyvrátili tvrdenia o „nadmernej kapacite“, ktoré v poslednej dobe presadzovali niektoré západné krajiny, a poznamenali, že takýto [...]

Kapitalizmus ako sme ho poznali v minulosti je mŕtvy.

17.04.2024

Pozrite si video pod týmto článočkom. Video je vlastne nedávny rozhovor Yanisa Varoufakisa s moderátorom portálu PoliticsJOE o súčasnej sociálno-ekonomickej situácií, dôvody súčasných problémov v západnej spoločnosti.

Tomáš Zavázal prišiel nedávno na Ukrajine o život.

16.04.2024

Na youtube mal Tomáško svoju vlastné videa, ktoré vytvoril pred 8 rokmi. Vtedy to bol ešte taký malý chlapček, mohol mať tak okolo 12 – 14 rokov. Ten chlapček sa staroby nedožil. Prečo sa nechal nalákať na vojnu na Ukrajine? Biť žoldnierom je veľmi nebezpečná práca. Čo na to jeho rodičia?

hamburg, kalifát, demonštrácia, protest, islam, moslim

Islamisti v Hamburgu žiadali kalifát, nemeckých politikov to pobúrilo

29.04.2024 10:15

"Chcú zrušiť demokraciu a náboženský štát z doby kamennej označujú za riešenie," napísal denník Bild.

Policajná eskorta / Policajné auto / Polícia /

Polícia preveruje bombovú hrozbu na súdoch

29.04.2024 09:14

Oznamovateľ nešpecifikoval konkrétny súd.

Annalena Baerbocková

Baerbocková vyzýva na rozšírenie EÚ o krajiny západného Balkánu. Ide o šedú zónu využívanú Ruskom, tvrdí

29.04.2024 08:45

Medzi krajiny západného Balkánu sa radí Čierna Hora, Bosna a Hercegovina, Albánsko, Srbsko, Severné Macedónsko a Kosovo.

Kolumbíjska univerzita

Biely dom vyzval na pokojné protesty na amerických univerzitách

29.04.2024 08:25

Vlna demonštrácií sa začala na Kolumbijskej univerzite v New Yorku, rýchlo sa však rozšírila po celej krajine.

stan021

Masmédia bársčo napíšu a bársčo povedia

Štatistiky blogu

Počet článkov: 831
Celková čítanosť: 2721040x
Priemerná čítanosť článkov: 3274x

Autor blogu

Archív

Odkazy