Založ si blog

Čína oficiálne vyzvala USA aby prestali kradnúť ropu.

Čínsky predstaviteľ OSN vyzval na úplnú implementáciu rezolúcie Bezpečnostnej rady o predĺžení cezhraničnej humanitárnej pomoci Sýrii, pričom zdôraznil, že nezákonné rozmiestňovanie a vojenské operácie zahraničných jednotiek v Sýrii musia skončiť a nezákonné drancovanie prírodných zdrojov v krajine cudzími jednotkami musia okamžite zastaviť.

Bezpečnostná rada OSN mala v stredu brífing o politickej a humanitárnej situácii v Sýrii. Dňa 9. januára prijala rezolúciu 2672, ktorá umožňuje pokračovať v poskytovaní cezhraničnej pomoci OSN Sýrii ďalších šesť mesiacov.

Dai Bing, zástupca stáleho predstaviteľa Číny pri OSN, vyzval medzinárodné spoločenstvo, aby v nasledujúcich šiestich mesiacoch vyvinulo väčšie úsilie na zabezpečenie úplného a efektívneho vykonávania rezolúcie.

Cezhraničný mechanizmus humanitárnych dodávok je dočasným opatrením za zvláštnych okolností a v konečnom dôsledku by malo dôjsť k postupnému a usporiadanému prechodu na cezhraničné dodávky, poznamenal Dai.

Čína víta aktualizovaný plán OSN pre prekračovacie operácie v severozápadnej Sýrii a teší sa na výraznejší nárast frekvencie operácií pomoci, ako aj veľkosti konvojov, povedal Dai.

„Cez-line záchranu pre utečenecký tábor Rukban v juhovýchodnej Sýrii treba čo najskôr obnoviť,“ povedal Dai.

Dai dodal, že jednostranné sankcie a z nich vyplývajúce nadmerné dodržiavanie sú v rozpore so snahami Bezpečnostnej rady a širšieho medzinárodného spoločenstva o zlepšenie prístupu k humanitárnej pomoci a zvýšenie humanitárnych zdrojov v Sýrii.

„Čína opäť vyzýva príslušné krajiny, aby okamžite a úplne zrušili jednostranné sankcie proti Sýrii,“ povedal.

Dai upozornil, že súčasná protiteroristická situácia v Sýrii je stále komplikovaná. Medzinárodné spoločenstvo by malo prijať jednotné štandardy v súlade s medzinárodným právom a rezolúciami Bezpečnostnej rady OSN, zaútočiť na všetky teroristické sily v Sýrii s postojom nulovej tolerancie a prestať s domýšľaním, štítením a politickým využívaním teroristických síl.

Zvrchovanosť a územná celistvosť Sýrie sa musia účinne rešpektovať. Ilegálne rozmiestňovanie a vojenské operácie zahraničných jednotiek v Sýrii sa musia skončiť a nezákonné drancovanie prírodných zdrojov v Sýrii zahraničnými jednotkami sa musí okamžite zastaviť, poznamenal Dai.

Americké vojenské sily v Sýrii boli odsúdené za krádeže dodávok ropy z vojnou zničenej krajiny. Po vstupe do Sýrie v roku 2014 si americké sily pod zámienkou boja proti teroristickým skupinám zriadili vojenské základne v oblastiach bohatých na ropu na severovýchode a východe Sýrie a začali so systematickými krádežami sýrskej ropy.

V polovici januára sýrske médiá informovali, že konvoj 53 tankerov bol nasadený na pašovanie ropy zo sýrskej severovýchodnej provincie Hasaka na základne v susednom Iraku.

Sýrske ministerstvo ropy v auguste 2022 uviedlo, že americké sily kradnú 80 percent sýrskej produkcie ropy, čo spôsobilo priame a nepriame straty v ropnom a plynárenskom sektore v krajine vo výške približne 107,1 miliardy dolárov.

Najodvážnejšia stavba sveta – diaľnica v hornatom teréne.

13.03.2024

V Čínskej Ľudovej rep. nedávno spustili do prevádzky diaľnicu, ktorá prechádza veľmi zložitým terénom a táto diaľnica je považovaná za novodobý div sveta. Je neuveriteľné, že ľudia dokázali postaviť takúto diaľnicu. Tu je video o tejto unikátnej stavbe. https://www.youtube.com/shorts/R88hs1_s334 alebo aj toto video:

Výroba el. energie v Číne, porovnanie s EÚ.

04.03.2024

Minulý rok sa v Čínskej Ľudovej rep. vyrobilo celkovo 9 456 miliárd kWh elektrickej energie. Započítavali sa tam aj závodné elektrárne, napr. výrobcovia železa a cementu prevádzkujú svoje vlastné elektrárne. Tieto elektrárne ale nedodávajú el. energiu do elektrickej siete pre obyvateľstvo. Z toho 2 755 miliárd kWh bolo vyrobených z obnoviteľných zdrojov ako voda, vietor, [...]

Čínska automobilka FAW Group hlási prudký nárast predaja svojích automobilov.

03.03.2024

Popredný čínsky výrobca automobilov, FAW Group Co., Ltd., ohlásil prudký nárast predaja vozidiel v prvých dvoch mesiacoch tohto roka, vďaka čomu má spoločnosť dobrý štart do roku 2024. Predaj áut FAW Group prekročil v prvých dvoch mesiacoch roku 2024 448 000 kusov, čo je medziročný nárast o 17,7 percenta, uvádza automobilka. Z celkových predajov skupiny sa jej samotná [...]

pellegrini, korčok

Čo sa dialo po prvom dueli prezidentských kandidátov: Korčok hovoril o čudnej kampani, Pellegrini sa porovnával s Bidenom

19.03.2024 00:51

Pravda sledovala zákulisie prvej debaty dvoch najpopulárnejších uchádzačov o prezidentský post

Izrael / Tunel / Hamas /

Zástupca šéfa ozbrojeného krídla Hamasu je podľa USA po smrti

18.03.2024 23:29

Biely dom potvrdil smrť tretieho muža Hamasu Marwána Ísu.

pellegrini

Pellegrini o prezidentskej kampani: Očakáva od Matoviča podpásový útok?

18.03.2024 22:54

A ako vníma, že nedostal podporu od koaličného partnera SNS?

korčok

Korčok hodnotí kampaň. Ako chce mobilizovať voličov?

18.03.2024 22:44

Prezidentský kandidát jasne pomenoval, čo mu v kampani najviac prekážalo.

stan021

Masmédia bársčo napíšu a bársčo povedia

Štatistiky blogu

Počet článkov: 825
Celková čítanosť: 2684796x
Priemerná čítanosť článkov: 3254x

Autor blogu

Archív

Odkazy