Založ si blog

Vlaky metra vyrobené v Číne dodané do Portugalska, ako prvé v EÚ.

Prvá séria 18-súpravových súprav metra vyrobených v Čínskej Ľudovej republike bola dodaná do Portugalska v sobotu, čo znamená vôbec prvú dodávku súprav metra vyrobených v Číne do krajiny EÚ.

Vlak spĺňa očakávania verejnosti z hľadiska pohodlia, bezpečnosti a pohodlia a zlepší zážitok miestnych ľudí z cestovania, citoval portugalský minister pre životné prostredie a klímu Duarte Cordeiro vo vyhlásení.

Cordeiro v rozhovore pre Xinhua povedal, že „je to príklad vlaku, ktorý je prispôsobený hodnoteniam Porto Metro medzi cestujúcimi a pracovníkmi“, po návšteve kabíny vlaku a vyskúšaní sedadiel.

Vlak bol vyrobený spoločnosťou CRRC Tangshan a dodaný do metra Porto. Portugalsko je prvou krajinou EÚ, ktorá kúpila vlaky metra vyrobené v Číne.

Čínsky veľvyslanec v Portugalsku Zhao Bentang podľa vyhlásenia CRRC uviedol, že dodávka vlakov demonštruje strategické partnerstvo medzi Čínou a Portugalskom a potenciál bilaterálnej spolupráce na vyššej úrovni, cituje sa Zhao vo vyhlásení.

Prvý vlak začne prevádzku v máji a všetky vlaky budú dodané do konca septembra po skúškach a testoch.

Zavedenie digitálnej technológie zníži výrobné náklady vozidiel a zároveň ich urobí inteligentnejšími, ekologickejšími a pohodlnejšími, uviedol vo vyhlásení Tan Mu, generálny riaditeľ CRRC Tangshan.

Vo vyhlásení sa uvádza, že vlak metra novej generácie, ktorý spoločne navrhli CRRC Tangshan a spoločnosť Porto Metro, má charakteristiky nízkej hmotnosti, nízkej spotreby energie a digitálnejšej inteligencie v súlade s európskymi normami.

Vlaky majú podľa agentúry Xinhua maximálnu rýchlosť 80 kilometrov za hodinu a kapacitu 244 cestujúcich, z ktorých 64 sedí. Sieť metra v Porte bude mať 120 vagónov, vrátane týchto nových vozňov, informovala agentúra Xinhua.

V októbri 2022 bola prvá várka vlakov metra vyrobených v Číne odoslaná do Portugalska cez severočínsky prístav Tianjin.

Čína doteraz nainštalovala 0,66 a 0,46 miliardy kWh slnečných a veterných zdrojov na výrobu čistej elektrickej energie. Falošná „teória nadmernej kapacity“

22.04.2024

Inštalovaná kapacita Číny na výrobu elektriny zo zdrojov čistej energie v prvom štvrťroku prudko vzrástla, čo analytici pripisujú rastúcemu domácemu dopytu po elektrine, keďže Čína sa usiluje o vysokokvalitný a ekologický rozvoj. Analytici vyvrátili tvrdenia o „nadmernej kapacite“, ktoré v poslednej dobe presadzovali niektoré západné krajiny, a poznamenali, že takýto [...]

Kapitalizmus ako sme ho poznali v minulosti je mŕtvy.

17.04.2024

Pozrite si video pod týmto článočkom. Video je vlastne nedávny rozhovor Yanisa Varoufakisa s moderátorom portálu PoliticsJOE o súčasnej sociálno-ekonomickej situácií, dôvody súčasných problémov v západnej spoločnosti.

Tomáš Zavázal prišiel nedávno na Ukrajine o život.

16.04.2024

Na youtube mal Tomáško svoju vlastné videa, ktoré vytvoril pred 8 rokmi. Vtedy to bol ešte taký malý chlapček, mohol mať tak okolo 12 – 14 rokov. Ten chlapček sa staroby nedožil. Prečo sa nechal nalákať na vojnu na Ukrajine? Biť žoldnierom je veľmi nebezpečná práca. Čo na to jeho rodičia?

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

stan021

Masmédia bársčo napíšu a bársčo povedia

Štatistiky blogu

Počet článkov: 831
Celková čítanosť: 2718982x
Priemerná čítanosť článkov: 3272x

Autor blogu

Archív

Odkazy