Založ si blog

Vývoj umelej inteligencie v Číne #2.

Môj posledný článok o tejto téme vzbudil pozornosť a preto pokračujem v tejto téme. Umelá inteligencia dokáže neuveriteľné veci a to ako písať básne, skladať hudbu, naučí sa hrať šach a porazí majstra sveta, naučí sa go a porazí majstra sveta v hre go, dokáže písať programy v programovaciom jazyku, dokáže si vytvoriť – dohodnúť sa na protokole s inou umelou inteligenciou, dokáže rozoznávať veci z obrazov a pod. Je to vďaka parametrom s ktorými umelá inteligencia pracuje. Príklad použitia umelej inteligencie:

Nedávno v Čínskej Ľudovej rep. vyrobili CT – zdravotnícky prístroj, ktorý je určený na snímanie ľudského tela. Tento prístroj je riadený umelou inteligenciou, ktorá vie vyhodnotiť dáta ktoré sa počas snímania ľudského tela získali. Tieto dáta vyhodnotí umelá inteligencia oveľa rýchlejšie ako človek – lekár špecialista, ale dokáže si všimnúť aj také detaily, ktoré si človek nemusí všimnúť a v tomto vyhodnocovaní dát je aj presnejšia ako človek. Ja to pokladám za nesmierny krok vpred, keďže takéto zariadenie dokáže zachrániť ľudské životy. Umelá inteligencia je skutočným technologickým vrcholom, úplná špička súčasnej vedy a techniky.

Najodvážnejšia stavba sveta – diaľnica v hornatom teréne.

13.03.2024

V Čínskej Ľudovej rep. nedávno spustili do prevádzky diaľnicu, ktorá prechádza veľmi zložitým terénom a táto diaľnica je považovaná za novodobý div sveta. Je neuveriteľné, že ľudia dokázali postaviť takúto diaľnicu. Tu je video o tejto unikátnej stavbe. https://www.youtube.com/shorts/R88hs1_s334 alebo aj toto video:

Výroba el. energie v Číne, porovnanie s EÚ.

04.03.2024

Minulý rok sa v Čínskej Ľudovej rep. vyrobilo celkovo 9 456 miliárd kWh elektrickej energie. Započítavali sa tam aj závodné elektrárne, napr. výrobcovia železa a cementu prevádzkujú svoje vlastné elektrárne. Tieto elektrárne ale nedodávajú el. energiu do elektrickej siete pre obyvateľstvo. Z toho 2 755 miliárd kWh bolo vyrobených z obnoviteľných zdrojov ako voda, vietor, [...]

Čínska automobilka FAW Group hlási prudký nárast predaja svojích automobilov.

03.03.2024

Popredný čínsky výrobca automobilov, FAW Group Co., Ltd., ohlásil prudký nárast predaja vozidiel v prvých dvoch mesiacoch tohto roka, vďaka čomu má spoločnosť dobrý štart do roku 2024. Predaj áut FAW Group prekročil v prvých dvoch mesiacoch roku 2024 448 000 kusov, čo je medziročný nárast o 17,7 percenta, uvádza automobilka. Z celkových predajov skupiny sa jej samotná [...]

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 07:16

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

anketa, kandidáti na prezidenta 2024

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo 8 z 10 kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

anketa kandidati-kolaz

Veľká prezidentská anketa: Aké majú plány so Slovenskom a čo odkazujú mladým? Kandidáti odpovedali aj na to, kde budú bývať alebo či využijú vládny špeciál súkromne

19.03.2024 06:00

Kandidáti pre Pravdu opísali svoju víziu, predstavu o tom, aký má byť prezident a odpovedali na 19 kľúčových hodnotových otázok.

stan021

Masmédia bársčo napíšu a bársčo povedia

Štatistiky blogu

Počet článkov: 825
Celková čítanosť: 2684863x
Priemerná čítanosť článkov: 3254x

Autor blogu

Archív

Odkazy