Založ si blog

Vývoj umelej inteligencie v Číne.

Baidu Inc zdvojnásobí úsilie o posilnenie aplikácie veľkých jazykových modelov v širokom spektre priemyselných odvetví a bude hrať aktívnu úlohu pri navrhovaní a formulovaní národných štandardov na testovanie LLM na najvyššej úrovni, uviedol vedúci pracovník čínskej technologickej spoločnosti.

Spoločnosť sa bude podieľať na výskume a vývoji základných technológií pre LLM, priemyselnú aplikáciu a vytvorenie národných noriem a ekosystému pre LLM, aby podporila zdravý rozvoj čínskeho priemyslu umelej inteligencie, povedal Wu Tian, viceprezident Baidu.

Prvá štandardizačná pracovná skupina pre LLM v krajine bola vytvorená počas šiestej svetovej konferencie o umelej inteligencii, ktorá sa skončila 7. júla v Šanghaji.

Špeciálny tím, ktorý vedie Šanghajské inovačné centrum umelej inteligencie, pozostáva zo šiestich spoločných tímových lídrov — Baidu, Alibaba Cloud, iFlytek Co Ltd, 360 Security Technology Inc, Huawei Cloud a výskumného inštitútu China Mobile.

LLM odkazujú na počítačové algoritmy, ktoré sú trénované s obrovským množstvom údajov a schopné generovať obsah, ako sú obrázky, text, zvuk a video. Sú kľúčovou technológiou, na ktorej stojí ChatGPT, chatbot AI vyvinutý spoločnosťou OpenAI so sídlom v USA.

Podľa novej správy globálnej spoločnosti zaoberajúcej sa prieskumom trhu International Data Corp je LLM, ktorý spustila spoločnosť Baidu, na čele zoznamu spomedzi všetkých vyrobených v Číne, pokiaľ ide o komplexné technické možnosti.

Ernie Bot, AI LLM podobný ChatGPT od Baidu, získal sedem plných bodov z 12 ukazovateľov a zabezpečil si popredné miesto v modeli algoritmov, všeobecných schopnostiach, inovačných schopnostiach a priemyselnom pokrytí.

Do hodnotenia sa zapojilo celkovo 14 vývojárov LLM, ako napríklad Alibaba Group Holding Ltd, Tencent Holdings Ltd, Huawei Technologies Co a iFlytek.

Ernie Bot, ktorý sa môže pochváliť silnými schopnosťami v oblastiach, ako je literárna tvorba, obchodné písanie, matematika a porozumenie čínskemu jazyku, sa uplatnil v segmentoch vrátane energetiky, financií, vzdelávania a zdravotnej starostlivosti, povedal Baidu.

Doteraz viac ako 150 000 podnikov požiadalo o beta testovanie Ernie Bota.

V máji Čína vyvinula najmenej 79 veľkých jazykových modelov AI alebo konkurentov ChatGPT, podľa správy zverejnenej Inštitútom pre vedecké a technické informácie Číny.

Objavenie sa generatívnej AI a veľkých jazykových modelov predstavuje transformačný potenciál AI v rôznych odvetviach s cieľom pomôcť ľuďom a organizáciám dosiahnuť viac a mať pozitívny vplyv na spoločnosť, povedal Robin Li, spoluzakladateľ a generálny riaditeľ spoločnosti Baidu v predchádzajúcom rozhovore.

Pokiaľ ide o zodpovedné používanie a pokrok technológie AI, Li povedal, aby sa zabránilo tomu, aby sa AI vymkla kontrole, štáty s pokročilými technológiami AI musia spolupracovať pri vytváraní potrebných pravidiel a predpisov.

Lu Yanxia, riaditeľ výskumu v IDC China, uviedol, že čínske technologické spoločnosti získali prevahu v tom, že používateľom ponúkajú konverzačné výsledky založené na umelej inteligencii na základe čínskeho jazyka a kultúry. „Generatívna AI priniesla nové obchodné príležitosti pre domáce servery AI, cloud computing a čipové spoločnosti,“ povedal Lu.

Čínske úrady minulý týždeň vydali 24-položkové usmernenie pre riadenie generatívnych služieb AI, ktoré nadobudne účinnosť 15. augusta. Krajina bude podľa dočasných opatrení podporovať inovatívny rozvoj generatívnej AI a dohliadať na rýchlo sa rozvíjajúcu technológiu pomocou metód kompatibilných s inováciami a vývojom.

Najnebezpečnejšia teroristická organizácia na svete.

01.05.2024

Kto to vlastne je? Pozrite si video v ktorom sa hovorí, kto to je a prečo je to najnebezpečnejšia teroristická organizácia na svete. Toto urobila táto teroristická organizácia 27. septembra 2008, doobeda 11:25. Celé vysvetlenie je uvedené v tomto videu. Čo na to hovorí takzv. západný svet? https://www.youtube.com/shorts/w2QZUKLjpcg

Čína doteraz nainštalovala 0,66 a 0,46 miliardy kWh slnečných a veterných zdrojov na výrobu čistej elektrickej energie. Falošná „teória nadmernej kapacity“

22.04.2024

Inštalovaná kapacita Číny na výrobu elektriny zo zdrojov čistej energie v prvom štvrťroku prudko vzrástla, čo analytici pripisujú rastúcemu domácemu dopytu po elektrine, keďže Čína sa usiluje o vysokokvalitný a ekologický rozvoj. Analytici vyvrátili tvrdenia o „nadmernej kapacite“, ktoré v poslednej dobe presadzovali niektoré západné krajiny, a poznamenali, že takýto [...]

Kapitalizmus ako sme ho poznali v minulosti je mŕtvy.

17.04.2024

Pozrite si video pod týmto článočkom. Video je vlastne nedávny rozhovor Yanisa Varoufakisa s moderátorom portálu PoliticsJOE o súčasnej sociálno-ekonomickej situácií, dôvody súčasných problémov v západnej spoločnosti.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Šéfka WFP McCainová: Na severe Pásma Gazy už vládne plnohodnotný hladomor

05.05.2024 08:50

Na severe Pásma Gazy už vládne plnohodnotný hladomor, vyhlásila riaditeľka Svetového potravinového programu (WFP) Cindy McCainová.

EÚ / Európska únia /

Anketa s jednotkami eurokandidátok. Dokázali sme sa vysporiadať s členstvom v EÚ?

05.05.2024 08:00

Denník Pravda oslovil s rovnakými otázkami lídrov kandidátnych listín do Európskeho parlamentu, no niektoré politické subjekty neodpísali.

pravoslávny chrám, interiér, Nová Baňa

Pravoslávni kresťania slávia Paschu - Christovo zmŕtvychvstanie

05.05.2024 07:51

Pravoslávni kresťania na Slovensku i vo svete v nedeľu oslavujú najväčší kresťanský sviatok Christovo zmŕtvychvstanie - Paschu.

vojna na Ukrajine, Rusko, Petrohrad

ONLINE: Kyjev s našou pomocu môže opäť útočiť v roku 2025, verí Biely dom

05.05.2024 07:25

Ukrajina so schválenou vojenskou pomocou Spojených štátov udrží obranu a v roku 2025 môže aj zaútočiť, uviedol Jake Sullivan.

stan021

Masmédia bársčo napíšu a bársčo povedia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 832
Celková čítanosť: 2726757x
Priemerná čítanosť článkov: 3277x

Autor blogu

Archív

Odkazy