Založ si blog

Číňania spustili na svojom internete 11 modelov AI.

Celkovo 11 veľkých modelov čínskej umelej inteligencie (AI), vrátane Baidu ERNIE Bota, údajne získalo schválenie na uvoľnenie pre širokú verejnosť od štvrtka, keď čínske technologické spoločnosti naštartujú inovácie, aby konkurovali ChatGPT.

Analytici a odborníci z odvetvia tvrdia, že čínsky sektor umelej inteligencie sa zatiaľ tento rok rozvinul bezprecedentnou rýchlosťou napriek silnejúcej blokáde USA a vyjadrujú dôveru v schopnosť Číny prelomiť západnú zovretie pod vedením USA v sektore špičkových technológií.

Vo štvrtok sa Baidu ujal vedenia tým, že oznámil, že jeho jazykový model generovaný AI ERNIE Bot je teraz plne otvorený pre širokú verejnosť.

Baidu navyše uvedie na trh sadu nových aplikácií natívnych AI, ktoré umožnia jej používateľom plne zažiť štyri základné schopnosti generatívnej AI – porozumenie, generovanie, uvažovanie a pamäť, uviedla spoločnosť vo vyhlásení zaslanom pre Global Times.

Posilnené správami, akcie Baidu v Hong Kongu uzavreli o 2,12 percenta na 139,4 HK $ (17,77 $), zatiaľ čo akcie súvisiace s polovodičmi, ako napríklad China Wafer Level CSP Co so sídlom vo východnej Číne, vzrástli o denný limit 10 percent na 21,34 juanov. (2,93 USD).

Popredná čínska spoločnosť iFlytek v oblasti umelej inteligencie plánuje 24. októbra uviesť na trh všeobecný veľký model, ktorý komplexne porovnáva ChatGPT. Očakáva sa, že nový model prekoná ChatGPT v čínskych schopnostiach a bude ekvivalentný v angličtine. Očakáva sa, že bude porovnávaný s GPT-4 v prvej polovici roku 2024, podľa tlačovej správy zaslanej do Global Times.

„Celkovo bol rozvoj čínskeho sektora AI v tomto roku svedkom pokroku bezprecedentnou rýchlosťou,“ povedal vo štvrtok pre Global Times Liu Dingding, nezávislý technický analytik.

Vďaka politickej podpore Čína vstúpila do obdobia rýchleho vývoja veľkých modelov AI, ktoré sa začalo v roku 2020, a celkový počet publikovaných veľkých modelov AI v Číne a USA teraz predstavuje viac ako 80 percent globálneho celku, povedal Liu.

Povedal, že čínske jazykové modely AI sú v súlade s modelmi vyvinutými v USA, pričom Čína dokonca vedie USA v aplikáciách poháňaných 5G, mobilným internetom a ďalšou digitálnou infraštruktúrou.

Liu Qingfeng, predseda spoločnosti iFlytek, na China Entrepreneurs Forum 2023 25. augusta povedal, že grafické procesorové jednotky Huawei sa môžu rovnať výkonu A100 od Nvidie.

„Spolupracujeme so spoločnosťou Huawei, aby sme vybudovali klastrovú výhodu pri trénovaní ultra veľkých jazykových modelov, a veríme, že prelomíme obmedzenia výpočtovej sily a snažíme sa porovnávať s OpenAI, pokiaľ ide o aplikáciu všeobecnej AI,“ povedal Liu. .

„Úspechy v čínskom sektore AI, najmä čipy AI, ukazujú, že je zbožným želaním, aby USA obmedzili technologický vzostup Číny obmedzením vývozu špičkových čipov,“ povedal Xiang Ligang, generálny riaditeľ aliancie pre spotrebu informácií so sídlom v Pekingu. povedal vo štvrtok Global Times.

Čínsky technologický gigant Huawei prekvapil trh tým, že v utorok predstavil svoj smartfón Mate60 Pro, o ktorom spoločnosť hovorí, že je najvýkonnejším zo série, s novými prelommi v aspektoch vrátane satelitnej komunikácie, AI a Kunlun Glass, obrazovky s vysokým výkonom.

Zavedenie špičkového produktu Huawei napriek prísnym americkým obmedzeniam ukazuje, že americký zásah je odsúdený na zánik a namiesto toho prinúti čínske firmy, aby sa rozvíjali rýchlejšie, povedal Xiang a poznamenal, že Čína sa stala silnejšou napriek eskalácii úsilia USA o obmedzenie.

Éra, v ktorej USA mohli obmedziť rozvoj čínskych spoločností politickými opatreniami, je preč a USA musia premýšľať o čínsko-americkom vzťahu. Chcú USA pokračovať v globalizácii a spolupráci a o ktoré dve najväčšie svetové ekonomiky súperia, spýtal sa Xiang a naliehal na USA, aby sa zdržali hegemónnych akcií, ale namiesto toho posilnili sci-tech inovácie na udržanie globálnej konkurencieschopnosti.

Zatiaľ čo rozmach generatívnej technológie AI vytvoril nové príležitosti pre hospodársky a sociálny rozvoj, existujú potenciálne riziká, ako je šírenie falošných informácií, porušovanie osobných informácií a bezpečnosti údajov, povedal Liu s tým, že úrady posilňujú reguláciu Jazykové modely AI pre zdravý vývoj trhu.

Dočasné nariadenie o správe generatívnych služieb AI, ktoré vydalo Čínska správa kybernetického priestoru a niekoľko ďalších úradov, nadobudlo účinnosť 15. augusta.

Tento krok je zameraný na podporu zdravého rozvoja generatívnej AI a jej štandardných aplikácií, ochranu národnej bezpečnosti a verejného záujmu a ochranu legitímnych práv a záujmov občanov, právnických osôb a organizácií,

Najnebezpečnejšia teroristická organizácia na svete.

01.05.2024

Kto to vlastne je? Pozrite si video v ktorom sa hovorí, kto to je a prečo je to najnebezpečnejšia teroristická organizácia na svete. Toto urobila táto teroristická organizácia 27. septembra 2008, doobeda 11:25. Celé vysvetlenie je uvedené v tomto videu. Čo na to hovorí takzv. západný svet? https://www.youtube.com/shorts/w2QZUKLjpcg

Čína doteraz nainštalovala 0,66 a 0,46 miliardy kWh slnečných a veterných zdrojov na výrobu čistej elektrickej energie. Falošná „teória nadmernej kapacity“

22.04.2024

Inštalovaná kapacita Číny na výrobu elektriny zo zdrojov čistej energie v prvom štvrťroku prudko vzrástla, čo analytici pripisujú rastúcemu domácemu dopytu po elektrine, keďže Čína sa usiluje o vysokokvalitný a ekologický rozvoj. Analytici vyvrátili tvrdenia o „nadmernej kapacite“, ktoré v poslednej dobe presadzovali niektoré západné krajiny, a poznamenali, že takýto [...]

Kapitalizmus ako sme ho poznali v minulosti je mŕtvy.

17.04.2024

Pozrite si video pod týmto článočkom. Video je vlastne nedávny rozhovor Yanisa Varoufakisa s moderátorom portálu PoliticsJOE o súčasnej sociálno-ekonomickej situácií, dôvody súčasných problémov v západnej spoločnosti.

Polícia prehľadáva súdy, bomba

Na bratislavských školách nahlásili bombu. Polícia evakuuje študentov, niektoré rušia vyučovanie

03.05.2024 10:35, aktualizované: 10:43

Výhražný e-mail obdržali vo viacerých školách aj v bratislavskom Starom Meste.

Praha / Policie CZ /

Do českého gymnázia násilne vtrhol neznámy muž, polícia evakuovala študentov

03.05.2024 10:20

Polícia neskôr na Twitteri (X) uviedla, že zadržala podozrivého.

Zuzana Dolinková / Robert Fico /

Dvestomiliónová injekcia pre nemocnice má vyriešiť ich nekončiace dlhy. Dolinková však nastavila pravidlá

03.05.2024 10:00

Ústavné zdravotnícke zariadenia sú zadlžené natoľko, že čelia žalobe Európskej komisie pred Európskym súdnym dvorom za neskoré platby.

Niger / Rusko /

Ruské jednotky vstúpili na leteckú základňu v Nigeri, ktorá hostí americké sily

03.05.2024 09:07

Krok ruskej armády stavia americké a ruské jednotky do tesnej blízkosti v čase, keď sa vojenská a diplomatická rivalita oboch krajín čoraz viac vyostruje v súvislosti s konfliktom na Ukrajine.

stan021

Masmédia bársčo napíšu a bársčo povedia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 832
Celková čítanosť: 2725511x
Priemerná čítanosť článkov: 3276x

Autor blogu

Archív

Odkazy