Založ si blog

Čínska centrálna banka dodáva hotovosť prostredníctvom reverzných repo operácií.

Čínska centrálna banka v utorok zobchodovala za 593 miliárd juanov v sedemdňových reverzných repo obchodov s úrokovou sadzbou 1,8 percenta.

Cieľom tohto kroku je zabezpečiť sa proti potenciálnemu obmedzeniu likvidity v bankovom systéme v dôsledku daňovej rušnej sezóny, aby sa zachovala primeraná a dostatočná likvidita, uviedla Čínska ľudová banka vo vyhlásení.

Reverzné repo transakcie je proces, pri ktorom centrálna banka nakupuje cenné papiere od obchodných bánk prostredníctvom ponuky s dohodou o ich spätnom predaji v budúcnosti. V tomto prípade 7 dní.

Takéto repoobchody v USA alebo v eurozóne by sa v súčasnosti tiež úrokovali 1,8 percentami, ak základná úroková sadzba vo FEDe je teraz 5,5 percent ??

Ako Amerika rozdúchava vojenské konflikty.

14.06.2024

Spojené štáty sa pokúšajú znova použiť „taiwanskú kartu“ – osvedčený, ale neúspešný vzorec. Americkí jastrabi vo Washingtone pravidelne, ako súčasť svojej „stratégie kontrolného čínskeho vzostupu“ a jej myslenia s nulovým súčtom, poháňanej vojensko-priemyselným komplexom USA, veria, že prišli s novou taktikou v snahe dosiahnuť svoj cieľ. V posledných [...]

Bude vojna medzi Taiwanom a Čínskou Ľudovou republikou?

07.06.2024

Skupiny podporujúce znovuzjednotenie na ostrove Taiwan sa postavili proti tajnej dohode medzi separatistickými silami na ostrove a USA, pričom tvrdili, že predaj zbraní a návšteva amerických obchodníkov so zbraňami na ostrove má za cieľ eskalovať napätie cez úžinu a nákup amerických zbraní bude len viesť k vážnejším problémom a zatiahnutiu Taiwanu do vojny. Keďže [...]

Ako západné média klamú o Taiwane a o Číne.

06.06.2024

V zahraničných mediach sa poukazuje na veľký rozdiel v životnej úrovni medzi komunistickou Čínskou Ľudovou republikou a Taiwanom. Dokonca sa Taiwan v tomto smere prezentuje ako raj na zemi. Ale skutočnosť je celkom iná. Medzi Taiwanom a Čínskou Ľudovou rep. neexistuje žiadny múr a žiadna hranica, hoci územie Taiwanu je vzdialené od Číny nie viac ako 1 km (Kinmen County). [...]

Stoltenberg

NATO zvažuje uviesť jadrové zbrane do stavu pohotovosti. Reaguje na rastúce hrozby

17.06.2024 10:09

Komunikácia v tejto otázke pomáha vyslať priamy odkaz o tom, že NATO je alianciou, ktorá disponuje jadrovými zbraňami a používa ich ako odstrašujúci prostriedok.

hufnica

Útoky trollov i hackerov, trestné oznámenia. Zbierka pre Ukrajinu napriek problémom pokračuje

17.06.2024 09:31

Jednému z iniciátorov zbierky 15. júna po opakovanom nahlasovaní natrvalo zablokovali účet na platforme X.

Migranti / Hraničný priechod /

Z Mexika do USA sa nelegálne pokúšalo dostať 1,4 milióna ľudí

17.06.2024 09:04

Podľa inštitútu bolo medzi utečencami a migrantmi aj približne 3000 maloletých bez sprievodu.

SR prezident Pellegrini inaugurácia BAX

Pellegrini ako vrchný veliteľ ozbrojených síl: Vojakom nerozkáže, no môže vyhlásiť vojnu

17.06.2024 08:00

Peter Pellegrini sa od sobotňajšieho poludnia nestal len prezidentom Slovenska, ale aj vrchným veliteľom ozbrojených síl.

stan021

Masmédia bársčo napíšu a bársčo povedia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 844
Celková čítanosť: 2763730x
Priemerná čítanosť článkov: 3275x

Autor blogu

Archív

Odkazy