Založ si blog

Čína v konfrontácii s G7.

Čínske ministerstvo zahraničných vecí v piatok odmietlo obvinenia skupiny siedmich národov, že Peking deformuje globálnu ekonomiku a uchyľuje sa k ekonomickému nátlaku, pričom uviedlo, že je to práve G7, ktorá uplatnila štátne právomoci na potlačenie konkrétnych spoločností a podkopala stabilitu globálnych priemyselných a dodávateľských reťazcov.

Na pravidelnej tlačovej konferencii v Pekingu v piatok hovorca ministerstva Wang Wenbin povedal, že v skutočnosti sú to krajiny G7, ktoré pridali viac ako 10 000 subjektov a jednotlivcov na celom svete na sankčné zoznamy a spolitizovali a zbrojili ekonomické a obchodné záležitosti.

Wang sa odvolával na spoločné vyhlásenie vydané po stretnutí ministrov zahraničných vecí bloku, ktoré sa skončilo v stredu.

Vo vyhlásení sa tiež objavili nepodložené obvinenia týkajúce sa vnútorných záležitostí Číny vrátane tých, ktoré sa týkajú taiwanskej otázky, autonómnych oblastí Sin-ťiang a Xizang, osobitnej administratívnej oblasti Hongkong a otázky Juhočínskeho mora.

Wang povedal, že čínske vnútorné záležitosti neprinášajú žiadne vonkajšie zasahovanie a situáciu v oblasti ľudských práv v ktorejkoľvek krajine by mali posudzovať len jej ľudia, ktorí majú najväčšie slovo.

„Vyzývame skupinu G7, aby sa zamerala na dobré riadenie svojich vlastných záležitostí a prestala zasahovať do vnútorných záležitostí iných krajín pod akoukoľvek zámienkou,“ povedal.

V otázke Juhočínskeho mora Wang povedal, že krajiny G7 podnecujú konfrontáciu tým, že predkladajú nezákonný a neplatný „juhočínsky rozhodcovský nález“ vydaný arbitrážnym tribunálom v roku 2016, čo je v rozpore s ochotou regionálnych krajín zachovať mier a stabilitu. v regióne.

Najväčšia hrozba

Pokiaľ ide o otázku Taiwanu, Wang povedal, že najväčšiu hrozbu pre mier v Taiwanskom prielive v súčasnosti predstavuje naliehanie orgánov Demokratickej progresívnej strany na presadzovanie „nezávislosti Taiwanu“ a podpora, ktorú DPP dostáva od vonkajších síl.

„Vzhľadom na to, že krajiny G7 jasne vyhlásili, že ‚základný postoj členov G7 k Taiwanu sa nemení‘, potom by mali úprimne rešpektovať svoj záväzok voči princípu jednej Číny,“ povedal Wang.

Ministri zahraničných vecí G7 vo vyhlásení tiež uviedli, že „sú pripravení budovať konštruktívne a stabilné vzťahy s Čínou“ a „nesnažia sa zmariť hospodársky pokrok a rozvoj Číny“.

V reakcii na to Wang povedal, že dúfa, že G7 skutočne prevedie svoje slová a podporí zdravý rozvoj bilaterálnych vzťahov s Čínou na základe vzájomného rešpektu, rovnosti a obojstranne výhodných výsledkov.

Najnebezpečnejšia teroristická organizácia na svete.

01.05.2024

Kto to vlastne je? Pozrite si video v ktorom sa hovorí, kto to je a prečo je to najnebezpečnejšia teroristická organizácia na svete. Toto urobila táto teroristická organizácia 27. septembra 2008, doobeda 11:25. Celé vysvetlenie je uvedené v tomto videu. Čo na to hovorí takzv. západný svet? https://www.youtube.com/shorts/w2QZUKLjpcg

Čína doteraz nainštalovala 0,66 a 0,46 miliardy kWh slnečných a veterných zdrojov na výrobu čistej elektrickej energie. Falošná „teória nadmernej kapacity“

22.04.2024

Inštalovaná kapacita Číny na výrobu elektriny zo zdrojov čistej energie v prvom štvrťroku prudko vzrástla, čo analytici pripisujú rastúcemu domácemu dopytu po elektrine, keďže Čína sa usiluje o vysokokvalitný a ekologický rozvoj. Analytici vyvrátili tvrdenia o „nadmernej kapacite“, ktoré v poslednej dobe presadzovali niektoré západné krajiny, a poznamenali, že takýto [...]

Kapitalizmus ako sme ho poznali v minulosti je mŕtvy.

17.04.2024

Pozrite si video pod týmto článočkom. Video je vlastne nedávny rozhovor Yanisa Varoufakisa s moderátorom portálu PoliticsJOE o súčasnej sociálno-ekonomickej situácií, dôvody súčasných problémov v západnej spoločnosti.

Mikuláš Černák, súd

Druhý pokus: Černák sa znova postaví pred súd a chce prehovoriť. Čo na to psychiater?

02.05.2024 07:15

Odporúčanie na prepustenie dostal od šéfa leopoldovskej väznice a priaznivé mal aj psychologické posudky. Prokurátor priznal, že muselo dôjsť k silnej resocializácii.

vojna na Ukrajine, Kyjev

ONLINE: Bomby padajú na Odesu, Zelenskyj čistil tajnú službu

02.05.2024 06:10

Odesa je častým terčom ruských útokov, tentoraz raketa zasiahla centrum veľkej kuriérskej spoločnosti. Zelenskyj odvolával v tajnej službe.

NATO, Ukrajina

Varovaní pred vojnou s Ruskom pribúda. Myslí si Moskva, že sa jej Západ bojí?

02.05.2024 06:00

Ak bude Rusko na Ukrajine úspešné, nielenže bude mať skúsenejšiu a bojmi preverenú armádu, ale bude aj povzbudené pokračovať v agresii proti susedom.

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

stan021

Masmédia bársčo napíšu a bársčo povedia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 832
Celková čítanosť: 2724393x
Priemerná čítanosť článkov: 3275x

Autor blogu

Archív

Odkazy