Založ si blog

Číňania vyvinuli extrémne rýchle internetové prepojenie.

Čína spustila prvú ultra-rýchlu internetovú chrbticu novej generácie na svete so šírkou pásma 1 200 G bitov za sekundu (1,2 T), podľa tlačovej konferencie na univerzite v Tsinghua ktorá prebehla v pondelok v Pekingu.

Ultra-vysokorýchlostná internetová chrbtica novej generácie, ktorú spoločne vyvinuli univerzity Tsinghua, China Mobile, HUAWEI a CERNET.com Corporation, sa môže pochváliť celkovou prenosovou sieťou s dĺžkou viac ako 3 000 kilometrov, ktorá spája tri mestá Peking, Wuhan a Guangzhou.

Chrbtica FITI je hlavným technologickým úspechom národného projektu Future Internet Technology Infrastructure (FITI). Od skúšobnej prevádzky 31. júla tohto roku beží chrbtica FITI stabilne a spoľahlivo, úspešne prešla rôznymi testami.

Chrbtica FITI je prevádzkovaná na základe kľúčových technológií v domácom vlastníctve Číny, ako je 1.2T ultra-vysokorýchlostné rozhranie IPv6 s jadrom internetu novej generácie a ultra-vysokorýchlostná viaccestná agregácia. Softvér aj hardvér chrbticovej siete FITI sú vyrobené doma.

FITI, postavený 40 čínskymi univerzitami vrátane Tsinghua University, je založený na technológii IPv6. Hlavné uzly jej vysokovýkonnej chrbticovej siete sú rozmiestnené na 40 univerzitách v 35 mestách po celej krajine.

V apríli 2021 bola spustená prevádzka vysokovýkonnej chrbticovej siete FITI, ktorá dosiahla prepojenie s testovacími zariadeniami IPv4/IPv6 doma aj v zahraničí.

Z toho všetkého vyplýva, že číňania asi vyvinuli nejaké nové protokoly (tam nemôže vzniknúť problém, lebo to sa týka FITI. ) na prenos číslicovej informácie a to v datalinkovej vrstve (niečo ako keby ethernet novej generácie, frame môže byť trošku iný vo FITI), vylepšili fyzickú vrstvu, myslené ako prenos číslicovej informácie vo svetlovodivých kábloch. IPv6 je už asi jediná súčasná technológia, keďže IPv4 sa už vyčerpalo (tu ako myslím klasické-verejné IP adresy, ktorých je 2^34). A vôbec ide o TCP/IP? Faktom je, že mechanizmus TCP/IP je už veľmi stará vec, za ten čas čo sa TCP/IP protokol uviedol do praxe sa vo svete informačných technológii veľa zmenilo. To je len taká moja úvaha, nemám to overené. Klasik by povedal, som z toho akýsi zmätený súdruh kapitán.

G7 obvinila Čínsku Ľudovú rep. za nadmernú výrobu automobilov.

18.07.2024

Čínska Ľudová republika nemôže vyrábať tak veľa automobilov, podľa úsudku G7.

Čína podporuje vzdelanie svojích občanov.

15.07.2024

Nyidoin Lhamo, stredoškoláčka pochádzajúca z náhornej plošiny Qinghai-Xizang, si nikdy nemyslela, že by mohla mať šancu študovať na peknej internátnej škole a dokonca ísť v budúcnosti na univerzitu v inej provincii . Nyidoin Lhamo, narodená v tibetskej autonómnej prefektúre Golog v severozápadnej Číne, Qinghai, strávila svoje rané roky chovom dobytka na odľahlých [...]

Čínskemu zahraničnému obchodu sa darí.

12.07.2024

Čínsky zahraničný obchod dosiahol nové maximum v prvom polroku tohto roka, čo poskytlo ďalší impulz pre ekonomické oživenie, ukázali piatkové oficiálne údaje. Objem obchodu s tovarom vzrástol medziročne o 6,1 percenta na 21,17 bilióna juanov (približne 2 970 miliárd amerických dolárov) v období od januára do júna, podľa Generálnej colnej správy. Vývoz vzrástol o 6,9 [...]

Poľsko / Migrácia / Hranice / Kontroly /

Poľsko prijalo zákon uľahčujúci bezpečnostným zložkám použitie zbraní

26.07.2024 22:36

Varšava aj EÚ tvrdia, že Bielorusko a jeho spojenec Rusko migrantov posielajú k hraniciam zámerne v rámci hybridnej vojny.

Robert Fico / Tomáš Taraba /

PS: Taraba je najhorší minister v histórii rezortu. Fico by mal urobiť poriadok

26.07.2024 17:49

Michal Sabo upozornil, že minister počúva najmä záujmové skupiny a nemá úprimný záujem komunikovať s laickou ani odbornou verejnosťou.

Denys Šmyhaľ, Robert Fico, Ukrajina

Fico opäť volal s ukrajinským premiérom o zastavenej rope, navrhol mu riešenie

26.07.2024 17:00, aktualizované: 17:10

Obnova tranzitu časti ruskej ropy je podľa úradu vlády pre rafinériu Slovnaft mimoriadne dôležitá.

izrael, hamas, zbrane

Chce zvrhnúť vládu USA a vyvolať vojnu: EÚ zaradila organizáciu The Base medzi teroristické

26.07.2024 16:56

Skupinu The Base v roku 2018 založil Američan Rinaldo Nazzaro s cieľom vytvoriť sieť radikálne pravicových nacionalistov.

stan021

Masmédia bársčo napíšu a bársčo povedia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 853
Celková čítanosť: 2814166x
Priemerná čítanosť článkov: 3299x

Autor blogu

Archív

Odkazy