Založ si blog

V Číne sa tento rok predá rekordné množstvo automobilov.

Očakáva sa, že čínsky trh s vozidlami dosiahne tento rok rekord po dvojcifernom raste za prvých 11 mesiacov, uviedlo v pondelok popredné obchodné združenie krajiny.

„Tržby s veľkou pravdepodobnosťou prekonajú náš predchádzajúci odhad (3-percentný medziročný rast) a dosiahnu rekord,“ povedal Chen Shihua, zástupca generálneho tajomníka Čínskej asociácie výrobcov automobilov.

Predaj vozidiel v Číne vyvrcholil v roku 2017 na úrovni 28,88 milióna kusov. V roku 2020 klesli na 25,31 milióna jednotiek, ale odvtedy začali opäť rásť. V minulom roku bolo dodaných 26,86 milióna kusov.

Predaje v roku 2022 sú už zatienené dodávkami za prvých 11 mesiacov tohto roka, ktoré dosiahli 26,94 milióna kusov, čo je medziročný nárast o 10,8 percenta.

V novembri produkcia dosiahla rekordných 3,09 milióna kusov, čo je medziročný nárast o 29,4 percenta a predaj dosiahol 2,97 milióna kusov, čo predstavuje nárast o 27,4 percenta.

CAAM uviedol, že výkonnosť sektora minulý mesiac prekonala jeho očakávania a vysvetlila, že nárast bol spôsobený predovšetkým náporom kupujúcich automobilov pri zadávaní objednávok, čiastočne kvôli vládnym stimulom a zľavám od výrobcov automobilov, spolu s nižšou porovnávacou základňou v tom istom mesiaci minulého roka. .

Nové energetické vozidlá zaznamenali ešte vyšší rast. Po prvýkrát ich výroba a predaj prekročili v novembri 1 milión kusov, uviedol CAAM.

Za prvých 11 mesiacov bolo takýchto dodávok celkovo 8,3 milióna kusov, čo je medziročný nárast o 36,7 percenta. Ako seriózna voľba medzi kupujúcimi automobilov predstavovali viac ako 30 percent celkového predaja vozidiel v krajine za rovnaké obdobie.

Mnoho automobiliek zaznamenalo rýchly rast. Nio predalo v novembri 15 959 elektrických vozidiel, čo predstavuje medziročný nárast o približne 16 percent.

Startup kótovaný v New Yorku zaznamenal, že jeho kumulatívne dodávky od januára do novembra dosiahli viac ako 142 000 jednotiek, čo je o 33 percent viac ako v rovnakom období minulého roka.

V tomto sektore napredujú aj etablované automobilky. BYD minulý mesiac predal 301 378 vozidiel, čím sa jeho predaj v tomto roku zvýšil na viac ako 2,67 milióna kusov.

BMW Group začiatkom tohto mesiaca uviedla, že jej doterajší kumulatívny predaj NEV v Číne dosiahol viac ako 300 000 kusov.

Great Wall Motor, najväčší čínsky výrobca SUV a pickupov, zaznamenal v novembri medziročný nárast predaja NEV o 143 percent na 31 248 kusov – ôsmy mesiac po sebe automobilka v provincii Che-pej zaznamenala nárast predaja NEV.

Za prvých 11 mesiacov dosiahol celkový predaj GWM NEV 232 145 kusov, čo je o 92 percent viac ako v rovnakom období minulého roka.

NEV poháňajú celkový čínsky export vozidiel. Od januára do novembra bolo do zámoria vyexpedovaných 4,41 milióna vozidiel vyrobených v Číne, z čoho približne 25 percent tvorili elektrické vozidlá a plug-in hybridy.

Zu Sijie, hlavný inžinier spoločnosti SAIC Motor, uviedol, že rýchly vzostup Číny na popredné miesto v sektore elektrických a inteligentných vozidiel umožnil krajine stať sa popredným svetovým vývozcom automobilov.

V EÚ sa minulý rok predalo necelých 11,3 miliona automobilov, čo je cca 42,1 percenta z celkového predaja automobilov v Čínskej Ľudovej rep.

Bónus pre vás milí čitatelia. Dnes je to evergreen od skupiny the Beatles – Yesterday. Pieseň yesterday sa po prvý raz hrala v Amerike v septembri roku 1965. Prosím, skúste si túto veľmi jednoduchú pieseň zaspievať.

Čína doteraz nainštalovala 0,66 a 0,46 miliardy kWh slnečných a veterných zdrojov na výrobu čistej elektrickej energie. Falošná „teória nadmernej kapacity“

22.04.2024

Inštalovaná kapacita Číny na výrobu elektriny zo zdrojov čistej energie v prvom štvrťroku prudko vzrástla, čo analytici pripisujú rastúcemu domácemu dopytu po elektrine, keďže Čína sa usiluje o vysokokvalitný a ekologický rozvoj. Analytici vyvrátili tvrdenia o „nadmernej kapacite“, ktoré v poslednej dobe presadzovali niektoré západné krajiny, a poznamenali, že takýto [...]

Kapitalizmus ako sme ho poznali v minulosti je mŕtvy.

17.04.2024

Pozrite si video pod týmto článočkom. Video je vlastne nedávny rozhovor Yanisa Varoufakisa s moderátorom portálu PoliticsJOE o súčasnej sociálno-ekonomickej situácií, dôvody súčasných problémov v západnej spoločnosti.

Tomáš Zavázal prišiel nedávno na Ukrajine o život.

16.04.2024

Na youtube mal Tomáško svoju vlastné videa, ktoré vytvoril pred 8 rokmi. Vtedy to bol ešte taký malý chlapček, mohol mať tak okolo 12 – 14 rokov. Ten chlapček sa staroby nedožil. Prečo sa nechal nalákať na vojnu na Ukrajine? Biť žoldnierom je veľmi nebezpečná práca. Čo na to jeho rodičia?

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

stan021

Masmédia bársčo napíšu a bársčo povedia

Štatistiky blogu

Počet článkov: 831
Celková čítanosť: 2720726x
Priemerná čítanosť článkov: 3274x

Autor blogu

Archív

Odkazy