Založ si blog

V Číne postavili gigantickú námornú osobnú loď, prvá plavba smerovala do Japonska.

Prvá veľká výletná loď v Číne, Adora Magic City, privítala v prvý deň roku 2024 svoju prvú várku viac ako 3 000 čínskych a zahraničných pasažierov na medzinárodnom výletnom termináli v Šanghaji Wusongkou a vydala sa na svoju prvú komerčnú plavbu.

Prvá plavba tejto mega výletnej lode predstavuje míľnik, ktorý odráža priemyselnú a výrobnú zdatnosť krajiny, poznamenali pozorovatelia. Dokazuje to aj to, že čínski stavitelia lodí zabezpečili všetky tri „korunovačné klenoty“ globálneho lodiarskeho priemyslu: veľké výletné lode, lietadlové lode a veľké lode na prepravu skvapalneného zemného plynu (LNG).

Očakáva sa, že prvá plavba lode bude v tomto roku na čele trendu výletnej turistiky na čínskom trhu, a to uprostred prebiehajúceho zvyšovania spotreby v krajine, poznamenali odborníci z odvetvia.

Úvodná plavba privítala viac ako 3000 pasažierov z Číny aj medzinárodných destinácií. Prvá trasa zahŕňa Šanghaj-Jeju-Nagasaki-Fukuoka-Šanghaj a trvá šesť nocí a sedem dní.

Plavba si rýchlo získala obľubu medzi cestovateľmi. Ceny vstupeniek sa pohybujú od približne 2 000 do 3 000 juanov na osobu až po viac ako 10 000 juanov, pričom sú hlásené značné rezervácie. Podľa správy Trip.com odoslanej do Global Times v pondelok boli lístky na platforme vypredané od polovice novembra.

Celoročný plán veľkej výletnej lode bol zverejnený. Od 20. septembra 2023 sa cestujúci môžu prihlásiť na oficiálnu webovú stránku a miniprogram WeChat magického mesta Adora a zakúpiť si lístky. Môžu tiež kontaktovať zákaznícke centrum lode alebo rezervovať cez miestne cestovné kancelárie.

Na platformách ako Ctrip sú produkty súvisiace s Adora Magic City pre zostávajúce mesiace stále dostupné, ako v pondelok poznamenal reportér Global Times.

V budúcnosti sa Adora Magic City vydá na výletné trasy z Číny do krajín juhovýchodnej Ázie a ponúkne pestrú škálu možností cestovania a dovolenky, ktoré zahŕňajú dlhé, stredné a krátke trasy. Očakáva sa, že vo vhodnom čase sa zavedie aj námorná plavebná trasa po hodvábnej ceste.

Vďaka komerčnému spusteniu Adora Magic City v prvý deň roku 2024 vzrástol záujem o medzinárodné výletné plavby na viacerých čínskych online cestovných platformách. Na Trip.com vzrástli rezervácie výletných plavieb medzimesačne o 230 percent počas trojdňových novoročných sviatkov, ktoré sa skončili v pondelok.

Očakáva sa, že s debutom Adora Magic City zažije čínsky trh výletných plavieb v tomto roku rýchle oživenie, čo ďalej zvýši spotrebu.

„Mnohí spotrebitelia, ktorí nastupujú na výletnú loď, sú skúsení cestovatelia, ktorí hľadajú hlbšie a angažovanejšie cestovateľské zážitky v destináciách, ktoré nie sú len nákupom. Operátori musia podľa toho prispôsobiť svoje ponuky,“ povedal Sun Tianxu, viceprezident Trip.com.

Od roku 2006 do roku 2019 zahraničné výletné značky nasadili do Číny celkovo 23 výletných lodí, pričom ročne minuli 3,6 miliardy juanov (530 miliónov dolárov) na marketing, keďže čínsky trh rástol ročne o 52 percent. Tento rast naznačuje silný dopyt na čínskom trhu výletných výletných lodí a od roku 2026 sa očakáva, že čínska výletná turistika vstúpi do svojho druhého zlatého vývojového obdobia, uviedol pre Chinanews.com riaditeľ China Tourism Group Lü Youqing.

V roku 2019 bol čínsky medzinárodný trh výletných lodí už desaťkrát väčší ako japonský, prekonali ho iba USA, najväčší svetový trh výletných lodí.

Prvá domáca výletná loď v Číne bola dodaná do Šanghaja 4. novembra po piatich rokoch výstavby. S hrubou tonážou 135 500 a dĺžkou 323,6 metra môže loď ubytovať až 5 246 pasažierov v 2 125 izbách pre hostí, ako informovala agentúra Xinhua News Agency.

Výletná loď má 26 reštaurácií a barov, ktoré ponúkajú viac ako 400 jedál, ktoré spájajú východnú a západnú kuchyňu, a divadlo, ktoré pojme tisíc ľudí.

Spustenie Adora Magic City, nazývaného aj „plávajúce mesto“, umiestnilo Čínu ako piatu krajinu na svete schopnú stavať veľké výletné lode.

Výstavba Adora Magic City si podľa správ z médií vyžadovala dovoz mnohých dôležitých výrobných zariadení, ktoré sa vyznačujú veľkou veľkosťou, vysokou presnosťou a rozsiahlymi oblasťami spracovania, čo kladie vysoké nároky na colné odbavenie.

Bonus pre Vás milí čitatelia. Veľmi pekná pieseň od OneRebublic – Counting Stars. Príjemnú zábavu pri počúvaní alebo ešte lepšie, pri spievaní tejto piesne. Veľa zdravia, šťastia a lásky v novom roku.

Čína doteraz nainštalovala 0,66 a 0,46 miliardy kWh slnečných a veterných zdrojov na výrobu čistej elektrickej energie. Falošná „teória nadmernej kapacity“

22.04.2024

Inštalovaná kapacita Číny na výrobu elektriny zo zdrojov čistej energie v prvom štvrťroku prudko vzrástla, čo analytici pripisujú rastúcemu domácemu dopytu po elektrine, keďže Čína sa usiluje o vysokokvalitný a ekologický rozvoj. Analytici vyvrátili tvrdenia o „nadmernej kapacite“, ktoré v poslednej dobe presadzovali niektoré západné krajiny, a poznamenali, že takýto [...]

Kapitalizmus ako sme ho poznali v minulosti je mŕtvy.

17.04.2024

Pozrite si video pod týmto článočkom. Video je vlastne nedávny rozhovor Yanisa Varoufakisa s moderátorom portálu PoliticsJOE o súčasnej sociálno-ekonomickej situácií, dôvody súčasných problémov v západnej spoločnosti.

Tomáš Zavázal prišiel nedávno na Ukrajine o život.

16.04.2024

Na youtube mal Tomáško svoju vlastné videa, ktoré vytvoril pred 8 rokmi. Vtedy to bol ešte taký malý chlapček, mohol mať tak okolo 12 – 14 rokov. Ten chlapček sa staroby nedožil. Prečo sa nechal nalákať na vojnu na Ukrajine? Biť žoldnierom je veľmi nebezpečná práca. Čo na to jeho rodičia?

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Palestínčania hlásia mŕtvych po izraelských úderoch v Rafahu a na severe Gazy

29.04.2024 06:11

Izraelské útoky na domy v Rafahu a v Pásme Gazy zabili viacerých Palestínčanov a mnohých zranili, uvádzajú miestne zdroje.

pellegrini, vila na slavíne

Prezidentské bývanie sa hľadá desaťročia, Pellegrini dedí veľký hriech svojich predchodcov. Čo hovorí úrad a analytik?

29.04.2024 06:00

Bezpečnostný analytik aj Úrad na ochranu ústavných činiteľov uviedli, že vlastné bývanie je potrebné aj kvôli incidentom. Je otázne, či sa budúci prezident Peter Pellegrini bude touto dilemou zaoberať.

Ukrajina, Bohdana

Expert z Ukrajiny: Rozhodujeme sa, či zachránime mestá alebo vojakov

29.04.2024 06:00

Myšlienka predčasných rokovaní o mieri na Ukrajine nie je veľmi populárna, hoci stále viac ľudí v politickom vedení štátu aj vo verejnosti nad ňou uvažuje.

Dušan Lehotský, učiteľ, tréner atletiky

Vychoval viacerých majstrov ČSSR v atletike: Na školských pretekoch som len čumel. Keď to takto pôjde ďalej, v tridsiatke budú o barlách

29.04.2024 00:00

Dušan Lehotský v Levoči učil telocvik a viedol mladých športovcov 44 rokov.

stan021

Masmédia bársčo napíšu a bársčo povedia

Štatistiky blogu

Počet článkov: 831
Celková čítanosť: 2720902x
Priemerná čítanosť článkov: 3274x

Autor blogu

Archív

Odkazy