Založ si blog

Čína schválila 14 nových modelov AI na komerčné použitie.

Čínska vláda nedávno schválila 14 nových veľkých jazykových modelov (LLM) a aplikácií AI od veľkých technologických spoločností na komerčné použitie, čo odráža meraný, ale pokračujúci tlak Pekingu na pokrok v zavádzaní AI vo všetkých odvetviach.

Táto najnovšia séria schválení (toto je tretia) zahŕňa špecializovanejšie modely určené pre jednotlivé sektory v porovnaní s predchádzajúcimi systémami umelej inteligencie na všeobecné použitie. Spoločnosti ako Xiaomi, Beijing Fourth Paradigm Technology Co a 01.AI pod vedením rizikového kapitalistu Lee Kai-fu sú v popredí tejto vlny a ponúkajú riešenia AI na mieru, ktoré sľubujú revolúciu v tradičných obchodných modeloch.

Medzi novo schválenými modelmi je pozoruhodná rozmanitosť. Spoločnosť Xiaomi získala schválenie pre vylepšenú verziu svojho hlasového asistenta XiaoAi, ktorý teraz využíva vlastný LLM spoločnosti Xiaomi. Elektronická obchodná firma Boss Zhipin nechala vyčistiť svoju LLM „Nanbei Pavilion“, ktorej cieľom je optimalizovať nábor a vyhľadávanie talentov. Poskytovateľ video riešení XinYi Tech predstavil LLM prispôsobený pre sektory médií, reklamy a vzdelávania, ktorý dokáže vytvárať a spracovávať video obsah.

Špecifické zameranie odvetvia odzrkadľuje čínsku národnú stratégiu AI zameranú na zvyšovanie efektívnosti v sektoroch od financií až po výrobu. Modely, ktoré sa úzko zameriavajú na jednotlivé oblasti, môžu v porovnaní so širokými chatbotmi, ako je ChatGPT, inšpirovať k väčšiemu podnikaniu. Umožňujú tiež prísnejšie riadenie, keďže regulačné orgány posudzujú len obmedzenejšie schopnosti.

Tento vývoj prichádza aj po založení Čínskeho inštitútu elektronickej normalizácie v Číne a implementácii „Prechodných opatrení na riadenie služieb generatívnej umelej inteligencie“. Cieľom týchto regulačných rámcov je usmerňovať zodpovedný vývoj a nasadzovanie technológií AI a zabezpečiť, aby boli v súlade so širšími spoločenskými cieľmi a bezpečnostnými štandardmi.

Schválené aplikácie AI zahŕňajú:

Asistent XiaoAi od Xiaomi: Pokročilý asistent AI, ktorý sa integruje do hardvérového ekosystému Xiaomi a ponúka funkcie ako rozpoznávanie hlasu, preklad v reálnom čase a inteligentné pripomienky.
Shi Shuo LLM od 4Paradigm: Zameraná na transformáciu podnikového softvéru pomocou generatívnej AI, bola nasadená v oblasti financií, maloobchodu, výroby a ďalších.
01.AI’s Yi LLM: Tieto modely s otvoreným zdrojovým kódom, vyvinuté startupom založeným Kai-Fu Lee, majú rozsah od 6 miliárd do 34 miliárd parametrov a sú zamerané na rôzne aplikácie AI.
BOSS Zhipin’s Nanbei Pavilion LLM: Generatívna služba AI so zameraním na nábor, stále vo fáze testovania, ale sľubuje inováciu náborového procesu.
Model XGPT AI od ThreatBook: Prvý čínsky LLM zameraný na internetovú bezpečnosť, ktorý podnikom ponúka analýzu potenciálnych bezpečnostných hrozieb.
LLM „Pinshang“ a „Moxiao Xian“ spoločnosti Xianyuan Technology: Tieto modely sú navrhnuté pre spoločnosti vyrábajúce spotrebné produkty a poskytujú prehľad a podporu inovácií v produktoch a marketingu.
XinYi Video: Špecializuje sa na generovanie a spracovanie videa pomocou AI, použiteľné v sektoroch ako reklama a vzdelávanie.
Model AI spoločnosti Effyic
Otázky a odpovede AI spoločnosti Zhi Tech Group
Nové inteligentné otázky a odpovede od Maimai: Ponúka podporu otázok a odpovedí riadenú umelou inteligenciou na profesionálnej sieťovej platforme, ktorá pomáha pri hľadaní práce a znalostiach na pracovisku.
Zhaopin’s AI Resume Resume: Inteligentný nástroj na vytváranie štandardizovanejších životopisov, ktorý využíva AI na zlepšenie procesov uchádzania sa o zamestnanie.
iReader’s Yue Ai Chat: AI konverzačný miniprogram WeChat určený na zapojenie používateľov literárnym obsahom v konverzačnom formáte.
Yiye Qingzhou LLM spoločnosti Cyber Intelligence: Zameraná na podnikové, vládne a spotrebiteľské aplikácie.
Magic Cube technológie CreateView: Produkt AI, ktorý pokrýva celý rad prípadov použitia. Presadila sa v oblasti inteligentného kokpitu pre automobily.
V súčasnosti je schválených viac ako 40 LLM a zdroje uvádzajú, že viac ako 240 ďalších modelov čaká na vládnu kontrolu.

Čína doteraz nainštalovala 0,66 a 0,46 miliardy kWh slnečných a veterných zdrojov na výrobu čistej elektrickej energie. Falošná „teória nadmernej kapacity“

22.04.2024

Inštalovaná kapacita Číny na výrobu elektriny zo zdrojov čistej energie v prvom štvrťroku prudko vzrástla, čo analytici pripisujú rastúcemu domácemu dopytu po elektrine, keďže Čína sa usiluje o vysokokvalitný a ekologický rozvoj. Analytici vyvrátili tvrdenia o „nadmernej kapacite“, ktoré v poslednej dobe presadzovali niektoré západné krajiny, a poznamenali, že takýto [...]

Kapitalizmus ako sme ho poznali v minulosti je mŕtvy.

17.04.2024

Pozrite si video pod týmto článočkom. Video je vlastne nedávny rozhovor Yanisa Varoufakisa s moderátorom portálu PoliticsJOE o súčasnej sociálno-ekonomickej situácií, dôvody súčasných problémov v západnej spoločnosti.

Tomáš Zavázal prišiel nedávno na Ukrajine o život.

16.04.2024

Na youtube mal Tomáško svoju vlastné videa, ktoré vytvoril pred 8 rokmi. Vtedy to bol ešte taký malý chlapček, mohol mať tak okolo 12 – 14 rokov. Ten chlapček sa staroby nedožil. Prečo sa nechal nalákať na vojnu na Ukrajine? Biť žoldnierom je veľmi nebezpečná práca. Čo na to jeho rodičia?

stíhačka F-16

ONLINE: Bývalí piloti: Ukrajina bude pre lietadlá F-16 najnebezpečnejším bojiskom

29.04.2024 06:25

Obloha nad Ukrajinou bude najnebezpečnejším miestom, kde lietadlá F-16 vo svojej histórii operovali, uviedli bývalí americkí piloti pre Business Insider.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Palestínčania hlásia mŕtvych po izraelských úderoch v Rafahu a na severe Gazy

29.04.2024 06:11, aktualizované: 06:50

Izraelské útoky na domy v Rafahu a v Pásme Gazy zabili viacerých Palestínčanov a mnohých zranili, uvádzajú miestne zdroje.

pellegrini, vila na slavíne

Prezidentské bývanie sa hľadá desaťročia, Pellegrini dedí veľký hriech svojich predchodcov. Čo hovorí úrad a analytik?

29.04.2024 06:00

Bezpečnostný analytik aj Úrad na ochranu ústavných činiteľov uviedli, že vlastné bývanie je potrebné aj kvôli incidentom. Je otázne, či sa budúci prezident Peter Pellegrini bude touto dilemou zaoberať.

Ukrajina, Bohdana

Expert z Ukrajiny: Rozhodujeme sa, či zachránime mestá alebo vojakov

29.04.2024 06:00

Myšlienka predčasných rokovaní o mieri na Ukrajine nie je veľmi populárna, hoci stále viac ľudí v politickom vedení štátu aj vo verejnosti nad ňou uvažuje.

stan021

Masmédia bársčo napíšu a bársčo povedia

Štatistiky blogu

Počet článkov: 831
Celková čítanosť: 2720940x
Priemerná čítanosť článkov: 3274x

Autor blogu

Archív

Odkazy