Založ si blog

Sýrsky prezident nariadil zvýšenie platov o 50 percent počas hospodárskeho poklesu

Sýrsky prezident Bašár al-Asad vydal v pondelok večer legislatívne dekréty, ktoré presadzujú 50-percentné zvýšenie platov pre civilistov, vojenský personál a dôchodcov, uviedla štátna tlačová agentúra SANA.

Dekréty zahŕňajú 50-percentné zvýšenie platov a fixných miezd pre civilných aj vojenských zamestnancov, vrátane bežných, dočasných a sezónnych pracovníkov. Okrem toho dôchodcom, na ktorých sa vzťahujú príslušné zákony, sa dôchodok zvýši o 50 percent.

Ide o 10. zvýšenie platov od vypuknutia občianskej vojny v Sýrii v roku 2011, uprostred pretrvávajúcich ekonomických problémov v krajine.

Pred rozhodnutím sa mesačné platy štátnych zamestnancov pohybovali od približne 20 amerických dolárov do 40 dolárov, čo odrážalo kolísavú hodnotu sýrskej libry.

Úprava platov má pomôcť zmierniť dopady rastúcej inflácie na obyvateľstvo.

Ministerstvo vnútorného obchodu a ochrany spotrebiteľa v pondelok tiež oznámilo zdvojnásobenie ceny dotovaného balíka chleba. Ministerstvo navyše zvýšilo cenu nafty pre verejné a súkromné pekárne o 185,7 percenta.

Rôzne faktory vrátane vojnou vyvolanej priemyselnej devastácie, korupcie, západných sankcií, následkov zemetrasenia z minulého februára, kontroly oblastí bohatých na ropu americkými silami a spojeneckými milíciami a pokračujúcej emigrácie kvalifikovaných pracovníkov spolu prispeli k zhoršeniu situácie a ekonomické problémy v Sýrii.

Čína už nepotrebuje západné čipy na tréning údajov pre AI, robia to domácimi čipmi, superpočítačmi.

05.05.2024

Čína dosahuje pokrok vo využívaní superpočítačov a domácich čipov umelej inteligencie na trénovanie údajov AI, keďže sa vyrovnáva s obmedzeniami, ktoré uvalili Spojené štáty na vývoz najpokročilejších čipov AI americkej spoločnosti Nvidia do krajiny, uviedli odborníci a vedúci predstavitelia spoločnosti. Ich komentáre prišli po tom, čo China Mobile v nedeľu [...]

Najnebezpečnejšia teroristická organizácia na svete.

01.05.2024

Kto to vlastne je? Pozrite si video v ktorom sa hovorí, kto to je a prečo je to najnebezpečnejšia teroristická organizácia na svete. Toto urobila táto teroristická organizácia 27. septembra 2008, doobeda 11:25. Celé vysvetlenie je uvedené v tomto videu. Čo na to hovorí takzv. západný svet? https://www.youtube.com/shorts/w2QZUKLjpcg

Čína doteraz nainštalovala 0,66 a 0,46 miliardy kWh slnečných a veterných zdrojov na výrobu čistej elektrickej energie. Falošná „teória nadmernej kapacity“

22.04.2024

Inštalovaná kapacita Číny na výrobu elektriny zo zdrojov čistej energie v prvom štvrťroku prudko vzrástla, čo analytici pripisujú rastúcemu domácemu dopytu po elektrine, keďže Čína sa usiluje o vysokokvalitný a ekologický rozvoj. Analytici vyvrátili tvrdenia o „nadmernej kapacite“, ktoré v poslednej dobe presadzovali niektoré západné krajiny, a poznamenali, že takýto [...]

Russia Orthodox Easter Putin

Putin po piaty raz. Slovenský diplomat bude pri jeho "pomazaní"

06.05.2024 17:29

Štafáž na inaugurácii Putina bude popri domácej "verchušky" robiť aj časť diplomatického zboru. Zastúpené bude aj Slovensko, ktoré na rozdiel od viacerých západných spojencov pozvanie neodmietlo.

Nemocnica Poprad

Vyskočil? Polícia preveruje úmrtie muža v areáli popradskej nemocnice

06.05.2024 16:56

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia.

charkov

Všetko sa zachvelo, jediný úder zničil celú ulicu. Rusi prvýkrát zabíjali 1,5-tonovou bombou

06.05.2024 16:27

Všetko naokolo sa zachvelo, akoby sa začalo zemetrasenie. Jediný úder zničil celú ulicu, napísal šéf vyšetrovacieho oddelenia regionálnej polície.

stan021

Masmédia bársčo napíšu a bársčo povedia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 833
Celková čítanosť: 2728270x
Priemerná čítanosť článkov: 3275x

Autor blogu

Archív

Odkazy