Založ si blog

Čínskemu zahraničnému obchodu sa darí.

Čínsky zahraničný obchod dosiahol nové maximum v prvom polroku tohto roka, čo poskytlo ďalší impulz pre ekonomické oživenie, ukázali piatkové oficiálne údaje.

Objem obchodu s tovarom vzrástol medziročne o 6,1 percenta na 21,17 bilióna juanov (približne 2 970 miliárd amerických dolárov) v období od januára do júna, podľa Generálnej colnej správy. Vývoz vzrástol o 6,9 percenta, zatiaľ čo dovoz sa zvýšil o 5,2 percenta.

Pozitívny trend zahraničného obchodu sa ďalej konsolidoval, uviedli analytici.

V druhom štvrťroku celkový dovoz a vývoz vzrástol o 7,4 percenta v porovnaní s predchádzajúcim rokom, čo je tiež výrazne viac ako 4,9 percentný nárast v prvom štvrťroku tohto roka a 1,7 percenta vo štvrtom štvrťroku minulého roka.

Čína investuje do obnoviteľných zdrojov energie viac ako 50 percent z celkových svetových investícií.

05.09.2024

Informačná kancelária Čínskej štátnej rady vo štvrtok zverejnila bielu knihu s názvom „Čínska energetická transformácia“, ktorá dokumentuje úspešné kroky a historické úspechy krajiny v tejto oblasti za posledné desaťročie. Okrem predslovu a záveru sa biela kniha skladá zo šiestich častí: „Čínska cesta energetického prechodu v novej ére“, „Podpora [...]

Toto už viac nie je kapitalizmus. Kde sa nachádza naša súčasná takzvaná západná civilizácia?

02.09.2024

Yanis Varoufakis, marxistický ekonóm a bývalý grécky minister financií, diskutuje vo videu pod týmto textom s Ash Sarkarovou, moderátorkou platformy How To Academy, o súčasnom „kapitalizme“, ktorý podľa neho už nie je tým, čím býval – metamorfoval do technofeudalizmu. Varoufakis predstavuje novú paradigmu, ktorá mení pravidlá hry: technofeudalizmus. Majitelia [...]

Ako sa žije v súčasnom Rusku.

01.09.2024

Zverejnil som video, v ktorom mladý muž z Česka, žijúci vo Volgograde v Rusku opisuje svoje osobné skúsenosti so životom v tomto prostredí. Jeho pohľad na život v Rusku sa vôbec nezhoduje s tým, čo nám často prezentujú naše médiá. Odporúčam si pozrieť toto video, ktoré vám poskytne reálny pohľad na súčasný život v Rusku

Erdogan

Erdogan vyzval na vytvorenie moslimskej aliancie proti Izraelu

07.09.2024 22:35

Turecký prezident vyhlásením reagoval na smrť aktivistky s tureckým a americkým občianstvom, ktorú zabila izraelská armáda počas protestu.

letisko, vide, schwechat

Muž chcel prepašovať cez rakúske letisko kokaín v opierke invalidného vozíka. Odhalili ho policajné psy

07.09.2024 21:50

Muž vzbudil u polície podozrenie. Tá následne odhalila 14 kilogramov kokaínu v hodnote približne 1,5 milióna eur.

Michel Barnier

Vo Francúzsku vyšli do ulíc tisícky demonštrantov. Nesúhlasia s vymenovaním Barniera za premiéra

07.09.2024 20:26

Na protesty proti Macronovi ešte pred Barnierovým vymenovaním vyzvala ľavica, ktorá síce vyhrala voľby, ale nedostala šancu zostaviť vládu.

nehoda, kúty, hasiči

Mladík šoféroval bez vodičáku, s autom skončil v rieke. So spolujazdcami utrpeli vážne zranenia

07.09.2024 19:29

Po náraze sa auto prevrátilo na strechu. Najmladší účastník nehody mal iba 11 rokov.

stan021

Masmédia bársčo napíšu a bársčo povedia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 862
Celková čítanosť: 2853549x
Priemerná čítanosť článkov: 3310x

Autor blogu

Archív

Odkazy