Založ si blog

Ako Čína technologicky ovládla súčasnú olympiádu.

Čínske technologické spoločnosti využívajú svoje špičkové nástroje cloud computingu a umelej inteligencie na zlepšenie zážitkov zo živého vysielania výkonov športovcov na prebiehajúcich olympijských hrách v Paríži v roku 2024, čo je podľa odborníkov krok, ktorý demonštruje rastúcu čínsku technologickú zdatnosť a nezávislé inovačné schopnosti.

Účasť čínskych spoločností na prestížnom športovom podujatí nie je len revolúciou v spôsobe, akým diváci vnímajú súťaž, ale tiež pomáha zlepšiť medzinárodné uznanie a vplyv týchto podnikov a zároveň zvýšiť ich konkurencieschopnosť na globálnej scéne, dodali odborníci.

Viac ako dve tretiny signálov živého vysielania sú šírené cloudovými službami čínskej technologickej ťažkej váhy Alibaba Group.

Alibaba Cloud, cloudová pobočka spoločnosti Alibaba, ktorá je celosvetovým partnerom parížskych olympijských hier, a Olympic Broadcasting Services spoločne spustili OBS Cloud 3.0, aby pomohli médiám získať obrázky a videá z hier.

OBS, dcérska spoločnosť Medzinárodného olympijského výboru, dohliada na distribúciu spravodajstva o podujatiach.

Spolu 11 000 hodín olympijského obsahu bude distribuovaných do viac ako 200 krajín a regiónov s pomocou globálnej cloudovej infraštruktúry Alibaba Cloud a osloví miliardy divákov na celom svete.

Cloud computing sa po prvý raz v histórii olympijských hier stal hlavnou metódou vzdialenej distribúcie držiteľom mediálnych práv, pričom prevzal satelitné vysielanie, ktoré bolo spustené počas olympijských hier v Tokiu v roku 1964, uviedla Alibaba Cloud vo vyhlásení.

Vzhľadom na výhody nízkej latencie a vysokej odolnosti prenos obsahu prostredníctvom cloudovej platformy prekonal iné spôsoby distribúcie z hľadiska škálovateľnosti, flexibility a nákladov, pričom zvýšil stabilitu a agilnosť vysielania najväčšieho športového podujatia na svete, uviedli odborníci z odvetvia.

Alibaba Cloud tiež poskytuje na parížskych hrách systémy multikamerového prehrávania s podporou AI. Tieto systémy boli nasadené na 14 miestach, aby pokryli podujatia v 21 športoch a disciplínach, ako je bedminton, atletika, basketbal, plážový volejbal a stolný tenis. Systémy poskytujú spomalené prehrávanie výkonov športovcov, čím poskytujú globálnym divákom pohlcujúcejší zážitok transformáciou živých záberov do presných 3D modelov a umožňujú športovým fanúšikom prístup k detailným informáciám pre hlbšiu analýzu takýchto výkonov.

Čínska spoločnosť zaoberajúca sa umelou inteligenciou SenseTime spolupracuje s čínskym basketbalovým tímom na ponúkaní analýzy športových údajov riadených AI a poradenstvo o stratégiách pre súťaž.

Platforma spoločnosti poháňaná AI dokáže analyzovať stav pohybu každého športovca a trajektóriu pohybu basketbalu v reálnom čase a poskytnúť okamžitú spätnú väzbu trénerskému tímu vytvorením 3D modelov a využitím algoritmov 3D snímania pohybu s cieľom zlepšiť efektívnosť tréningu a ich výkon v súťaži.

Wang Peng, výskumník z Akadémie sociálnych vied v Pekingu, povedal: „Aplikácia najmodernejšej digitálnej technológie Číny na parížskych hrách zlepšila divácky zážitok pre divákov na celom svete a predviedla popredné čínske spoločnosti, pozíciu v technologických hraniciach a ich silné stránky v technologických inováciách.“

Účasťou na najväčšom svetovom multišportovom podujatí a poskytovaním technickej podpory čínske technologické spoločnosti zvyšujú povedomie o značke a vplyv na medzinárodnom trhu, povedal Wang. Ich účasť umožní viacerým zámorským publikom dozvedieť sa o rýchlom pokroku Číny v oblasti cloud computingu a technológií AI, dodal.

Čínska technologická spoločnosť Baidu Inc ponúka pomocný tréningový systém AI, ktorý je založený na jeho produkte podobnom ChatGPT a veľkom jazykovom modeli Ernie Bot, pre čínsky plavecký tím. Podľa Baidu dokáže porozumieť zložitým pokynom od trénerov, zaznamenávať činnosti športovcov a hodnotiť ich pohyby v reálnom čase, aby poskytla presné kvantitatívne hodnotenie a vedecké vedenie pre tréning a súťaž.

Hong Yong, pridružený výskumný pracovník vo výskumnom ústave elektronického obchodu Čínskej akadémie pre medzinárodnú obchodnú a ekonomickú spoluprácu, uviedol, že nadšenie čínskych spoločností pre športové podujatie svetovej úrovne zvýrazňuje ich záväzok voči globalizácii a rastúcej medzinárodnej konkurencieschopnosti na vysokej úrovni.

**********************************************************************

Pre tých, ktorí majú radi dobrú hudbu, ponúkam krásnu skladbu zo šesťdesiatych rokov minulého storočia – ‚Happy Together‘, ktorá určite osloví staršiu generáciu. Tí starší si túto skladbu určite pamätajú. Skúste si ju zaspievať, určite vám váš spev zlepší náladu.

Čína oznamuje nulové clo pre najmenej rozvinuté krajiny sveta.

13.09.2024

Čínska ľudová republika poskytne všetkým najmenej rozvinutým krajinám sveta, ktoré udržiavajú diplomatické vzťahy s Čínou, nulové clo na 100 % colných položiek, uvádza sa vo vyhlásení Komisie pre colný sadzobník Štátnej rady zverejnenom vo štvrtok. Tento krok má za cieľ podporiť jednostranné otvorenie sa najmenej rozvinutým krajinám a dosiahnuť spoločný rozvoj. [...]

Zaujímavý názor brazílskeho občana na politiku súčasnej komunistickej Číny.

12.09.2024

Jeho vysvetlenie, jeho názor: Na túto otázku môžem odpovedať z pohľadu Brazílie, ako rodený Brazílčan. Mnoho brazílskych nacionalistov sa v určitej miere inšpiruje čínskym systémom a politikou. Ak by sa dostali k moci, určite by sa snažili implementovať aspoň niektoré jeho prvky. Avšak hlavné médiá, inštitucionálne strany a extraktivistické elity v Brazílii – [...]

Čína investuje do obnoviteľných zdrojov energie viac ako 50 percent z celkových svetových investícií.

05.09.2024

Informačná kancelária Čínskej štátnej rady vo štvrtok zverejnila bielu knihu s názvom „Čínska energetická transformácia“, ktorá dokumentuje úspešné kroky a historické úspechy krajiny v tejto oblasti za posledné desaťročie. Okrem predslovu a záveru sa biela kniha skladá zo šiestich častí: „Čínska cesta energetického prechodu v novej ére“, „Podpora [...]

Devínska Nová Ves, Povodeň, Bratislava

Zničené budovy, cesty aj polia. Koľko budú stáť opravy? Slovensko čaká, kým odznie povodňová vlna

16.09.2024 20:00

Najhoršie sú na tom okresy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK), ktorý bude zatiaľ potrebovať na opravy takmer tri milióny eur. Trnavský kraj odhaduje škody na niekoľko desiatok tisíc eur.

Europarlament / Europoslanci /

Leyenová predstaví zloženie eurokomisie. V europarlamente si pripomenuli vyčíňanie povodní

16.09.2024 19:57

Europoslanci sa spolu s predstaviteľmi eurokomisie zúčastnia na kľúčovej rozprave o pripravenosti EÚ konať v prípade prírodných katastrof.

Rusko Iževsk škola streľba

Študent v Čeľabinsku zaútočil kladivom na spolužiakov a učiteľov, štyroch zranil

16.09.2024 18:07

Putin označuje takéto incidenty za importované zo Spojených štátov a vinu pripisuje globalizácii.

Stupava záplavy povodeň

Škody po povodniach sú veľké, to najhoršie ešte nie je za nami, vyhlásil Fico. Stretol sa aj s Vallom, Drobom a Viskupičom

16.09.2024 17:21, aktualizované: 18:38

Slovensku ponúkla pomoc s povodňami aj Ukrajina. Škody sú podľa Tarabu miliónové.

stan021

Masmédia bársčo napíšu a bársčo povedia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 864
Celková čítanosť: 2860901x
Priemerná čítanosť článkov: 3311x

Autor blogu

Archív

Odkazy