Založ si blog

Čo môže komunistická ČĽR priniesť svetu v blízkej budúcnosti?

Čínska Ľudová Repulika sa stala inovačným gigantom v oblasti technológií. Je to jednoznačne najinovatívnejšia krajina súčasného sveta. Každoročne nás prekvapujú nové technológie, ktoré sa uplatňujú poprípade sa budú uplatňovať v každodennom živote. 12. päťročnica v ČĽR priniesla nasledujúce inovácie aj vďaka vojenským technológiam, ktoré sa v poslednom čase vyvinuli a začali sa používať v civilnom živote. Tu na obrázku sú inovácie, ktoré sa dostali do praxe.

1. Využitie rýchleho spracovania dát superpočítačom prinieslo nové veci v oblasti medicíny, DNA technológie a naprojektovanie prvých čínskych dopravných lietadiel.

2. Laserový gyroskop.

3. BeiDou navigačný satelitný systém priniesol používanie navigačných prístrojov v bežnom živote, dvojcestná komunikácia užívateľa s BeiDou satelitným systémom.

4. Nové technológie v satelitnom monitorovaní povrchu Zeme, používané v poľnohospodárstve a stavebníctve.

5. Hualong 1, jadrový reaktor 3. generácie, Hardvér a softwér vyvinuli čínske štátne firmy.

6. Nové priemyselné trhaviny.

7. Dopravné systémy riadené programom, pre automobily, do cca 5 rokov sa začnú vyrábať autá s takýmto riadiacim systémom.

8. Multifunkčné roboty, manipulátory, ktoré nahradia monotónnu ručnú prácu.

9. Drony používané v civilnom sektore.

 

 

chinese technology

Najnebezpečnejšia teroristická organizácia na svete.

01.05.2024

Kto to vlastne je? Pozrite si video v ktorom sa hovorí, kto to je a prečo je to najnebezpečnejšia teroristická organizácia na svete. Toto urobila táto teroristická organizácia 27. septembra 2008, doobeda 11:25. Celé vysvetlenie je uvedené v tomto videu. Čo na to hovorí takzv. západný svet? https://www.youtube.com/shorts/w2QZUKLjpcg

Čína doteraz nainštalovala 0,66 a 0,46 miliardy kWh slnečných a veterných zdrojov na výrobu čistej elektrickej energie. Falošná „teória nadmernej kapacity“

22.04.2024

Inštalovaná kapacita Číny na výrobu elektriny zo zdrojov čistej energie v prvom štvrťroku prudko vzrástla, čo analytici pripisujú rastúcemu domácemu dopytu po elektrine, keďže Čína sa usiluje o vysokokvalitný a ekologický rozvoj. Analytici vyvrátili tvrdenia o „nadmernej kapacite“, ktoré v poslednej dobe presadzovali niektoré západné krajiny, a poznamenali, že takýto [...]

Kapitalizmus ako sme ho poznali v minulosti je mŕtvy.

17.04.2024

Pozrite si video pod týmto článočkom. Video je vlastne nedávny rozhovor Yanisa Varoufakisa s moderátorom portálu PoliticsJOE o súčasnej sociálno-ekonomickej situácií, dôvody súčasných problémov v západnej spoločnosti.

Antony Blinken

Blinken: Súhlas s prímerím by pre Hamas nemal byť problém

04.05.2024 10:17

Hamas oznámil, že jeho delegácia sa vráti do Káhiry na rozhovory o dohode, ktorá by zastavila izraelskú ofenzívu v Gaze výmenou za prepustenie rukojemníkov.

Francúzsko ČSR Štefánik

Pred 105 rokmi zahynul pri leteckom nešťastí Milan Rastislav Štefánik. Jeho životný príbeh je inšpiráciou aj v súčasnosti

04.05.2024 10:04

Pred 105 rokmi zahynul pri leteckom nešťastí v Ivanke pri Dunaji diplomat, vedec, štátnik, vojak a politik Milan Rastislav Štefánik.

Zuzana Dolinková, Ide o pravdu

Dolinková v Ide o pravdu: Pri Rázsochách sa roky neurobilo nič. Kritizujú tí, ktorí to mohli pohnúť

04.05.2024 10:00

Kde bude stáť nová nemocnica v Bratislave - na Rázsochách či v Ružinove? Návrh pôjde čoskoro do vlády, uviedla ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková.

Ruské školstvo / vzdelávanie / Rusko /

V Novosibirsku končí škola, ktorej vedenie bolo proti vojne na Ukrajine

04.05.2024 09:32

Novokolledž bola jediná vyššia odborná škola v Rusku, ktorá fungovala podľa západného modelu.

stan021

Masmédia bársčo napíšu a bársčo povedia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 832
Celková čítanosť: 2726141x
Priemerná čítanosť článkov: 3277x

Autor blogu

Archív

Odkazy