Založ si blog

Detroit – najväčšie ghetto sveta?

Detroit bol hlavným mestom automobilového priemyslu sveta. Bolo to veľmi prosperujúce mesto, tu sa po prvý raz zaviedla pásová výroba v továrňach. Tu bolo cetrum rozvoja automobilového priemyslu a industrializácie ako takej. Bolo to veľkomesto porovnateľné s Budapešťou u nás doma v Európe. Dnes tam žije sotva 700 tisíc ľudi. Katastrofálna nezamestnanosť a chudoba, drogy a gangy dokončujú dielo skazy tejto ikony priemyslu v USA. Lepšie je raz vidieť ako 100x počuť a tak oplatí sa pozrieť video, autentické zábery zo súčasnosti v tomto meste. Dá sa ešte toto mesto zachrániť?

 

Najnebezpečnejšia teroristická organizácia na svete.

01.05.2024

Kto to vlastne je? Pozrite si video v ktorom sa hovorí, kto to je a prečo je to najnebezpečnejšia teroristická organizácia na svete. Toto urobila táto teroristická organizácia 27. septembra 2008, doobeda 11:25. Celé vysvetlenie je uvedené v tomto videu. Čo na to hovorí takzv. západný svet? https://www.youtube.com/shorts/w2QZUKLjpcg

Čína doteraz nainštalovala 0,66 a 0,46 miliardy kWh slnečných a veterných zdrojov na výrobu čistej elektrickej energie. Falošná „teória nadmernej kapacity“

22.04.2024

Inštalovaná kapacita Číny na výrobu elektriny zo zdrojov čistej energie v prvom štvrťroku prudko vzrástla, čo analytici pripisujú rastúcemu domácemu dopytu po elektrine, keďže Čína sa usiluje o vysokokvalitný a ekologický rozvoj. Analytici vyvrátili tvrdenia o „nadmernej kapacite“, ktoré v poslednej dobe presadzovali niektoré západné krajiny, a poznamenali, že takýto [...]

Kapitalizmus ako sme ho poznali v minulosti je mŕtvy.

17.04.2024

Pozrite si video pod týmto článočkom. Video je vlastne nedávny rozhovor Yanisa Varoufakisa s moderátorom portálu PoliticsJOE o súčasnej sociálno-ekonomickej situácií, dôvody súčasných problémov v západnej spoločnosti.

Willy Brandt / Günter Guillaume /

Špión Stasi Guillaume stál pred 50 rokmi za odstúpením kancelára Willyho Brandta

05.05.2024 09:50

Keď 24. apríla 1974 zatkli v Bonne pracovníka úradu spolkového kancelára Güntera Guillauma, jeden z najväčších škandálov v Nemeckej spolkovej republike bol na svete.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Šéfka WFP McCainová: Na severe Pásma Gazy už vládne plnohodnotný hladomor

05.05.2024 08:50, aktualizované: 09:22

Na severe Pásma Gazy už vládne plnohodnotný hladomor, vyhlásila riaditeľka Svetového potravinového programu (WFP) Cindy McCainová.

EÚ / Európska únia /

Anketa s jednotkami eurokandidátok. Dokázali sme sa vysporiadať s členstvom v EÚ?

05.05.2024 08:00

Denník Pravda oslovil s rovnakými otázkami lídrov kandidátnych listín do Európskeho parlamentu, no niektoré politické subjekty neodpísali.

pravoslávny chrám, interiér, Nová Baňa

Pravoslávni kresťania slávia Paschu - Christovo zmŕtvychvstanie

05.05.2024 07:51

Pravoslávni kresťania na Slovensku i vo svete v nedeľu oslavujú najväčší kresťanský sviatok Christovo zmŕtvychvstanie - Paschu.

stan021

Masmédia bársčo napíšu a bársčo povedia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 832
Celková čítanosť: 2726780x
Priemerná čítanosť článkov: 3277x

Autor blogu

Archív

Odkazy