Založ si blog

Zrútil sa komunizmus a jeho myšlienky v r. 1989?

V roku 1989 sa komunizmus zrútil a svet speje k celosvetovej demokracii podľa korporátnych médií. Takéto niečo sa dá dosť často čítať v takzv. demokratických korporátnych médiach. Ale povedzme si úprimne čo sa vlastne stalo. V roku 1989 sa skončila vláda komunizmu vo východnej Európe a v ZSSR. Celá východná Európa so Sovietskym Zväzom mala dohromady v tom čase tak cca 400 mil. obyvateľov. Nič sa nestalo také, ako nám to tu korporátne média predkladajú. Čo je to 400 mil. ľudí voči ďaľšiemu komunistickému štátu akým je Čínska Ľudová Republika? Veď samotná Čínska Ľudová Republika má 1 370 mil. obyvateľov. Myslím si, že tých 400 mil obyvateľov tu v tomto prípade nehrá žiadnu rolu. Korporátne média pád Sovietského Zväzu pokladajú za najväčší úspech studenej vojny.

Východná Európa s krajinami ktoré vznikli po rozpade ZSSR sú stále ekonomické trpaslíky, ktoré nemajú žiadny vplyv na celosvetovú ekonomiku a vôbec si nejak v tomto smere dodnes nepolepšili. Rusko ktoré je akoby jediným dôstojným partnerom pre USA sa po rozpade ZSSR stalo obyčajnou rozvojovou krajinou, ktorá v ekonomickom smere nemá žiadny vplyv na celosvetovú ekonomiku. Sila a vplyv dnešného Ruska je len vo vojenskom smere, určite nie v ekonomike a rozvoji súčasného sveta. Veď Čínska Ľudová Republika minulý rok urobila cca 1/3 celosvetového ekonomického rastu.

USA majú len a len strach z Čínskej Ľudovej Republiky, keďže tak úporne kontrolujú a bojujú proti devalvácií čínskeho juanu. USA sa vôbec nemusia obávať devalvácie ruského rubľa, poprípade ukrajinskej hrivny alebo iných východoeurópskych národných mien.

Bývalé ZSSR a východná Európa sa veľmi preceňuje v politickej a ekonomickej oblasti. Korporátne média sa z tohto postoja stále nevedia vymotať.

 

Čína už nepotrebuje západné čipy na tréning údajov pre AI, robia to domácimi čipmi, superpočítačmi.

05.05.2024

Čína dosahuje pokrok vo využívaní superpočítačov a domácich čipov umelej inteligencie na trénovanie údajov AI, keďže sa vyrovnáva s obmedzeniami, ktoré uvalili Spojené štáty na vývoz najpokročilejších čipov AI americkej spoločnosti Nvidia do krajiny, uviedli odborníci a vedúci predstavitelia spoločnosti. Ich komentáre prišli po tom, čo China Mobile v nedeľu [...]

Najnebezpečnejšia teroristická organizácia na svete.

01.05.2024

Kto to vlastne je? Pozrite si video v ktorom sa hovorí, kto to je a prečo je to najnebezpečnejšia teroristická organizácia na svete. Toto urobila táto teroristická organizácia 27. septembra 2008, doobeda 11:25. Celé vysvetlenie je uvedené v tomto videu. Čo na to hovorí takzv. západný svet? https://www.youtube.com/shorts/w2QZUKLjpcg

Čína doteraz nainštalovala 0,66 a 0,46 miliardy kWh slnečných a veterných zdrojov na výrobu čistej elektrickej energie. Falošná „teória nadmernej kapacity“

22.04.2024

Inštalovaná kapacita Číny na výrobu elektriny zo zdrojov čistej energie v prvom štvrťroku prudko vzrástla, čo analytici pripisujú rastúcemu domácemu dopytu po elektrine, keďže Čína sa usiluje o vysokokvalitný a ekologický rozvoj. Analytici vyvrátili tvrdenia o „nadmernej kapacite“, ktoré v poslednej dobe presadzovali niektoré západné krajiny, a poznamenali, že takýto [...]

vojna na Ukrajine, drony

ONLINE: Ukrajine nestačí 'aktívna obrana', varuje ISW

06.05.2024 06:45

Ak bude mať Rusko počas celého roku 2024 v bojoch na Ukrajine celoplošnú iniciatívu, môže mu to priniesť viaceré výhody, upozorňuje ISW.

José Raúl Mulino

Voľby prezidenta Panamy vyhral spojenec odsúdeného exprezidenta

06.05.2024 06:41

Mulino sľúbil ďalšiu vlnu ekonomickej prosperity a tiež zastavenie migračnej vlny na hraniciach Panamy s Kolumbiou.

Trump

Trump prirovnal správanie Bidenovej vlády k metódam nacistického gestapa

06.05.2024 06:19

Americký exprezident Donald Trump vyhlásil, že administratíva Joea Bidena používa podobné taktiky ako gestapo.

Izrael, holokaust

Netanjahu: V prípade potreby sa ubránime aj sami. Je to poučenie z holokaustu

06.05.2024 06:07

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v nedeľu odmietol nátlak medzinárodného spoločenstva, ktoré žiada pozastavenie vojnového ťaženia v Pásme Gazy.

stan021

Masmédia bársčo napíšu a bársčo povedia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 833
Celková čítanosť: 2727972x
Priemerná čítanosť článkov: 3275x

Autor blogu

Archív

Odkazy