Založ si blog

USA ako rozvojová ekonomika, nejasná správa o ekonomike USA.

USA si nárokujú byť ekonomicky najvyspelejšou krajinou sveta. USA najú najvyšší HDP na svete, ktorý presahuje 20 000 miliard dolárov. No ale aká je skutočnosť? Jedna vec je niečo tvrdiť a druhá vec je reálny svet. Silu ekonomiky ukazuje jej schopnosť produkovať výrobky a služby, ktoré sú žiadané na svetovom trhu. A tu je pre Ameriku veľký problém. Americká ekonomika skôr pripomína rozvojovú krajinu v tomto smere. Je síce pravda, že Dow Jones má dnes 30252 bodov a NASDAQ 100 má 12407 bodov. To sú akoby svetové rekordy. No ale aká je skutočnosť, prax? Čo prinášajú tieto technologické spoločnosti z USA na svetový trh?

Ak si pozriete toto video, tak pochopíte o čo vlastne ide, na čom je vlastne postavená USA ekonomika a aká je realita. Prakticky celé HDP v USA tvoria špekulatívne finančné operácie s cennými papiermi. Ide o megapodvod, kde americké banky a celý finančný systém vzájomne koordinovane tunelujú centrálny FED. Je to vlastne uzavretý kruh. Všetko sa to účtovne skryje do štátneho dlhu, ktorý rekordne narastá. Tak toto je tá dnešná „vyspelá“ ekonomika v USA. Nechcem tu písať o štátnom dlhu USA a o súčasnej hodnote amerického dolára. Toto všetko sa dá ľahko nájsť na internete. Bohužiaľ o tom tunelovaní a okrádaní nemám žiadne dôkazy, ale podľa výsledkov a stavu sa to dá domyslieť kde sa tie peniaze akoby „strácajú“. USA sú dnes len rozvojová krajina.

Najnebezpečnejšia teroristická organizácia na svete.

01.05.2024

Kto to vlastne je? Pozrite si video v ktorom sa hovorí, kto to je a prečo je to najnebezpečnejšia teroristická organizácia na svete. Toto urobila táto teroristická organizácia 27. septembra 2008, doobeda 11:25. Celé vysvetlenie je uvedené v tomto videu. Čo na to hovorí takzv. západný svet? https://www.youtube.com/shorts/w2QZUKLjpcg

Čína doteraz nainštalovala 0,66 a 0,46 miliardy kWh slnečných a veterných zdrojov na výrobu čistej elektrickej energie. Falošná „teória nadmernej kapacity“

22.04.2024

Inštalovaná kapacita Číny na výrobu elektriny zo zdrojov čistej energie v prvom štvrťroku prudko vzrástla, čo analytici pripisujú rastúcemu domácemu dopytu po elektrine, keďže Čína sa usiluje o vysokokvalitný a ekologický rozvoj. Analytici vyvrátili tvrdenia o „nadmernej kapacite“, ktoré v poslednej dobe presadzovali niektoré západné krajiny, a poznamenali, že takýto [...]

Kapitalizmus ako sme ho poznali v minulosti je mŕtvy.

17.04.2024

Pozrite si video pod týmto článočkom. Video je vlastne nedávny rozhovor Yanisa Varoufakisa s moderátorom portálu PoliticsJOE o súčasnej sociálno-ekonomickej situácií, dôvody súčasných problémov v západnej spoločnosti.

pravoslávny chrám, interiér, Nová Baňa

Pravoslávni kresťania slávia Paschu - Christovo zmŕtvychvstanie

05.05.2024 07:51

Pravoslávni kresťania na Slovensku i vo svete v nedeľu oslavujú najväčší kresťanský sviatok Christovo zmŕtvychvstanie - Paschu.

vojna na Ukrajine, Rusko, Petrohrad

ONLINE: Kyjev s našou pomocu môže opäť útočiť v roku 2025, verí Biely dom

05.05.2024 07:25

Ukrajina so schválenou vojenskou pomocou Spojených štátov udrží obranu a v roku 2025 môže aj zaútočiť, uviedol Jake Sullivan.

nôž, krv, zranenie

Zradikalizovaný mladík pobodal muža v Perthe, austrálska polícia ho zastrelila

05.05.2024 06:22

Polícia na západe Austrálie zastrelila 16-ročného radikalizovaného chlapca, ktorý v nedeľu na verejnosti nožom poranil jednu osobu.

Czech Republic V4

Babiš s ruskými vlajočkami na lícach a nevydarený náhradník exministerky. Strelila si Fialova vláda až tri rýchle vlastné góly?

05.05.2024 06:00

Europoslanec sa hanbí za predvolebnú antikampaň svojich straníckych kolegov a dianie okolo odvolania ministerky vyzerá ako politická tragikomédia.

stan021

Masmédia bársčo napíšu a bársčo povedia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 832
Celková čítanosť: 2726726x
Priemerná čítanosť článkov: 3277x

Autor blogu

Archív

Odkazy