Založ si blog

Čína má v obehu komunistické peniaze.

Veľa ľudí na Západe sa čuduje, prečo má Čínska Ľudová rep. na všetkých bankovkách vyobrazenie Mao Ze Donga, prvého komunistického vodcu tohto štátu. Vysvetlenie je jednoduché. Peniaze, bankovky sú majetkom štátu – občanov Čínskej Ľudovej republiky – túto vetu podtrhujem. Centrálna banka je priamo riadená komunistickou stranou Číny. Aký je rozdiel medzi juanom a dolárom? V Amerike je centrálna banka vlastnená a riadená súkromnými anonymnými bankérmi. USA ako štát má teda centrálnu banku FED, ktorú nemôže kontrolovať americký daňový úrad, alebo nejaká štátna inštitúcia. Čínske peniaze – juany sú teda vlastne symbolom komunistickej strany, ktorá vedie štát. Nie je oficiálne dovolené súkromnej osobe vyvážať juany ako bankovky do zahraničia. Elektronické peniaze áno, ale len do určitej sumy. Do obehu sa dostávajú nové juany len na základe rozhodnutia komunistickej strany, niečo čo kedysi fungovalo za bývalej Československej Socialistickej republiky.

Môžu juany nahradiť USD v medzinárodnom obchode? Podľa môjho názoru nie, hoci je to stabilná mena. Z politických dôvodov je to pre Západ neprijateľné.

Čína doteraz nainštalovala 0,66 a 0,46 miliardy kWh slnečných a veterných zdrojov na výrobu čistej elektrickej energie. Falošná „teória nadmernej kapacity“

22.04.2024

Inštalovaná kapacita Číny na výrobu elektriny zo zdrojov čistej energie v prvom štvrťroku prudko vzrástla, čo analytici pripisujú rastúcemu domácemu dopytu po elektrine, keďže Čína sa usiluje o vysokokvalitný a ekologický rozvoj. Analytici vyvrátili tvrdenia o „nadmernej kapacite“, ktoré v poslednej dobe presadzovali niektoré západné krajiny, a poznamenali, že takýto [...]

Kapitalizmus ako sme ho poznali v minulosti je mŕtvy.

17.04.2024

Pozrite si video pod týmto článočkom. Video je vlastne nedávny rozhovor Yanisa Varoufakisa s moderátorom portálu PoliticsJOE o súčasnej sociálno-ekonomickej situácií, dôvody súčasných problémov v západnej spoločnosti.

Tomáš Zavázal prišiel nedávno na Ukrajine o život.

16.04.2024

Na youtube mal Tomáško svoju vlastné videa, ktoré vytvoril pred 8 rokmi. Vtedy to bol ešte taký malý chlapček, mohol mať tak okolo 12 – 14 rokov. Ten chlapček sa staroby nedožil. Prečo sa nechal nalákať na vojnu na Ukrajine? Biť žoldnierom je veľmi nebezpečná práca. Čo na to jeho rodičia?

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Polícia odstránila propalestínske tábory na troch amerických univerzitách

28.04.2024 10:58

Polícia v sobotu zadržala takmer 200 ľudí na troch amerických univerzitách, kde sa konali protesty proti vojenskej operácii Izraela v Pásme Gazy.

Joe Biden, kampaň 2024

Biden vtipkoval na Trumpov účet, exprezident mu adresoval štipľavú poznámku

28.04.2024 09:57

Americký prezident Joe Biden na sobotňajšej večeri organizovanej združením spravodajcov v Bielom dome vtipkoval na adresu Donalda Trumpa.

Vzácny desaťdukát, zbierka Václava Brunu

Zbierka mincí českého zubára vyniesla milióny. Kôň doktora Brunu vyhral trikrát Veľkú Pardubickú

28.04.2024 08:30

Draží sa zbierka mincí českého zubára, významného zberateľa aj chovateľa koní Václava Brunu. Už počas prvého dňa vyniesla milióny eur.

mrož, ryba

Poľský turista dostal vysokú pokutu za to, že sa na Špicbergoch príliš priblížil k mrožovi

28.04.2024 07:24

Turista z Poľska pri návšteve nórskeho arktického súostrovia Špicberky dostal pokutu za to, že sa až veľmi priblížil k mrožovi.

stan021

Masmédia bársčo napíšu a bársčo povedia

Štatistiky blogu

Počet článkov: 831
Celková čítanosť: 2720301x
Priemerná čítanosť článkov: 3274x

Autor blogu

Archív

Odkazy