Založ si blog

Čína oficiálne vyzvala USA aby prestali kradnúť ropu.

Čínsky predstaviteľ OSN vyzval na úplnú implementáciu rezolúcie Bezpečnostnej rady o predĺžení cezhraničnej humanitárnej pomoci Sýrii, pričom zdôraznil, že nezákonné rozmiestňovanie a vojenské operácie zahraničných jednotiek v Sýrii musia skončiť a nezákonné drancovanie prírodných zdrojov v krajine cudzími jednotkami musia okamžite zastaviť.

Bezpečnostná rada OSN mala v stredu brífing o politickej a humanitárnej situácii v Sýrii. Dňa 9. januára prijala rezolúciu 2672, ktorá umožňuje pokračovať v poskytovaní cezhraničnej pomoci OSN Sýrii ďalších šesť mesiacov.

Dai Bing, zástupca stáleho predstaviteľa Číny pri OSN, vyzval medzinárodné spoločenstvo, aby v nasledujúcich šiestich mesiacoch vyvinulo väčšie úsilie na zabezpečenie úplného a efektívneho vykonávania rezolúcie.

Cezhraničný mechanizmus humanitárnych dodávok je dočasným opatrením za zvláštnych okolností a v konečnom dôsledku by malo dôjsť k postupnému a usporiadanému prechodu na cezhraničné dodávky, poznamenal Dai.

Čína víta aktualizovaný plán OSN pre prekračovacie operácie v severozápadnej Sýrii a teší sa na výraznejší nárast frekvencie operácií pomoci, ako aj veľkosti konvojov, povedal Dai.

„Cez-line záchranu pre utečenecký tábor Rukban v juhovýchodnej Sýrii treba čo najskôr obnoviť,“ povedal Dai.

Dai dodal, že jednostranné sankcie a z nich vyplývajúce nadmerné dodržiavanie sú v rozpore so snahami Bezpečnostnej rady a širšieho medzinárodného spoločenstva o zlepšenie prístupu k humanitárnej pomoci a zvýšenie humanitárnych zdrojov v Sýrii.

„Čína opäť vyzýva príslušné krajiny, aby okamžite a úplne zrušili jednostranné sankcie proti Sýrii,“ povedal.

Dai upozornil, že súčasná protiteroristická situácia v Sýrii je stále komplikovaná. Medzinárodné spoločenstvo by malo prijať jednotné štandardy v súlade s medzinárodným právom a rezolúciami Bezpečnostnej rady OSN, zaútočiť na všetky teroristické sily v Sýrii s postojom nulovej tolerancie a prestať s domýšľaním, štítením a politickým využívaním teroristických síl.

Zvrchovanosť a územná celistvosť Sýrie sa musia účinne rešpektovať. Ilegálne rozmiestňovanie a vojenské operácie zahraničných jednotiek v Sýrii sa musia skončiť a nezákonné drancovanie prírodných zdrojov v Sýrii zahraničnými jednotkami sa musí okamžite zastaviť, poznamenal Dai.

Americké vojenské sily v Sýrii boli odsúdené za krádeže dodávok ropy z vojnou zničenej krajiny. Po vstupe do Sýrie v roku 2014 si americké sily pod zámienkou boja proti teroristickým skupinám zriadili vojenské základne v oblastiach bohatých na ropu na severovýchode a východe Sýrie a začali so systematickými krádežami sýrskej ropy.

V polovici januára sýrske médiá informovali, že konvoj 53 tankerov bol nasadený na pašovanie ropy zo sýrskej severovýchodnej provincie Hasaka na základne v susednom Iraku.

Sýrske ministerstvo ropy v auguste 2022 uviedlo, že americké sily kradnú 80 percent sýrskej produkcie ropy, čo spôsobilo priame a nepriame straty v ropnom a plynárenskom sektore v krajine vo výške približne 107,1 miliardy dolárov.

79 rokov od pádu 3. ríše.

08.05.2024

Pred 79 rokmi 3.ríša kapitulovala. Hitlerovské Nemecko sa pred 79 rokmi definitívne zrútilo. Prečo Hitler prehral vojnu so Sovietskym Zväzom? Vojenská technologická prevaha ZSSR sa ukázala ako rozhodujúca. Keď sa pýtali maršála Keitela (tvorca vojenskej operácie Barbarossa) kedy si uvedomil, že Nemecko prehrá túto vojnu tak jednoznačne odpovedal, že po moskovskej operácii v [...]

Čína už nepotrebuje západné čipy na tréning údajov pre AI, robia to domácimi čipmi, superpočítačmi.

05.05.2024

Čína dosahuje pokrok vo využívaní superpočítačov a domácich čipov umelej inteligencie na trénovanie údajov AI, keďže sa vyrovnáva s obmedzeniami, ktoré uvalili Spojené štáty na vývoz najpokročilejších čipov AI americkej spoločnosti Nvidia do krajiny, uviedli odborníci a vedúci predstavitelia spoločnosti. Ich komentáre prišli po tom, čo China Mobile v nedeľu [...]

Najnebezpečnejšia teroristická organizácia na svete.

01.05.2024

Kto to vlastne je? Pozrite si video v ktorom sa hovorí, kto to je a prečo je to najnebezpečnejšia teroristická organizácia na svete. Toto urobila táto teroristická organizácia 27. septembra 2008, doobeda 11:25. Celé vysvetlenie je uvedené v tomto videu. Čo na to hovorí takzv. západný svet? https://www.youtube.com/shorts/w2QZUKLjpcg

Antony Blinken, vojna na Ukrajine

Blinken vyjadril podporu Ukrajine s gitarou v ruke, zahral si v kyjevskom bare

15.05.2024 02:10

Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken odkázal Ukrajincom, že za slobodu ich krajiny bojujú nielen USA, ale aj veľká časť sveta.

Migranti, utečenci

Maďarsko nemieni akceptovať kvóty na prijímanie migrantov

14.05.2024 22:39

Maďarsko neakceptuje nanucovanie kvót na prijímanie migrantov a spolu s ďalšími krajinami nevykoná opatrenia migračného paktu.

fico, žiga, danko, taraba

Zákon o FPU prešiel, aj keď nie je dohoda. Medzi Hlasom a SNS to iskrí: Danko chce koaličnú radu, Žiga napomenul Michelka

14.05.2024 19:15

Líder SNS Andrej Danko chce zvolať koaličnú radu o tom, ako bude koalícia fungovať po odchode Petra Pellegriniho. Je nespokojný, že nevie meno jeho nástupcu.

Polanski, Lewisová

Francúzsky súd oslobodil režiséra Polanského v kauze ohovárania

14.05.2024 17:54

Polanski sa podľa žalujúcej herečky dopustil ohovárania tým, že ju v roku 2019 v rozhovore pre médiá označil za klamárku, pretože ho v minulosti obvinila zo znásilnenia.

stan021

Masmédia bársčo napíšu a bársčo povedia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 834
Celková čítanosť: 2734875x
Priemerná čítanosť článkov: 3279x

Autor blogu

Archív

Odkazy