Založ si blog

Čína zakázala používanie iPhonov.

Najväčší ničiteľ svetového hospodárskeho a obchodného poriadku je paranoidný. Toto je možno najprenikavejšie a najživšie vysvetlenie toho, prečo americká vláda a médiá vnímali údajne zákaz iPhonov ako čínsku odvetu proti USA.

Hovorca Rady národnej bezpečnosti USA John Kirby v stredu novinárom povedal, že USA sa domnievajú, že ohlásený krok Číny k zavedeniu a rozšíreniu vládneho zákazu na telefóny iPhone „sa zdá byť kusom – z druhov agresívnych a nevhodných odvetných opatrení voči americkým spoločnostiam… čo sa zdá byť,“ podľa štvrtkovej správy agentúry Bloomberg.

Nielenže americký predstaviteľ povedal, že ide o odvetu, ale aj americké médiá propagovali špekulovaný vládny zákaz a nesprávne ho interpretovali ako čínsku odvetu voči spoločnosti Apple kvôli Huawei.

V Číne však neexistujú žiadne zákony, nariadenia ani politické dokumenty, ktoré by zakazovali nákup a používanie mobilných telefónov zámorských značiek, ako je napríklad Apple. A v porovnaní so situáciou, ktorej čelí Apple v Číne, Huawei má ďaleko od spravodlivého zaobchádzania v USA.

Keďže neexistujú žiadne konkrétne a podrobné fakty na overenie existencie takéhoto zákazu, netušíme, prečo sa vláda USA a médiá tak horlivo snažia eskalovať neoverenú fámu ako čínsku odvetu. Mohli najprv komunikovať s čínskymi úradmi, aby vyjasnili prípadné nedorozumenia. Ak trvajú na politickej interpretácii fámy, potom jediným dôvodom je to, že vedia, že urobili príliš veľa nerozumných vecí na potlačenie čínskych spoločností jednostrannými sankciami, a teraz sú príliš znepokojení a znepokojení odvetou. Obavy vo Washingtone sa netýkajú Apple, ale skôr udržateľnosti ich neetických obchodných praktík.

Nedá sa poprieť, že po sérii bezpečnostných incidentov týkajúcich sa iPhonov od Apple je možné, že niektorí spotrebitelia, a to nielen v Číne, môžu mať obavy z toho, či majú iPhony vyššie bezpečnostné riziká alebo nie.

Kým svetoví spotrebitelia zistia, či majú iPhony bezpečnostné riziká, potrvá to nejaký čas a fakty. Jedna vec je však istá – pokiaľ bude Apple dodržiavať čínske zákony a predpisy a bude fungovať na základe pravidiel medzinárodného poriadku, bude chrániť údaje spotrebiteľov uložené v ich mobilných telefónoch, aby sa zaistila bezpečnosť informácií, v Číne by nečelila žiadnej politickej prekážke. .

Napriek určitým potenciálnym obavám spotrebiteľov sa americkým technologickým spoločnostiam v Číne darí celkom dobre. Napríklad Čína predbehla USA a stala sa najväčším trhom spoločnosti Apple v druhom štvrťroku tohto roka prvýkrát, podľa výskumnej spoločnosti TechInsights. Taktiež tržby Tesly v Číne dosiahli v druhom štvrťroku 5,73 miliardy dolárov, čo je medziročný nárast o 51,33 percenta. Tempo rastu očividne prekonalo rast jeho výnosov na iných globálnych trhoch.

Citlivosť USA na zákaz, o ktorom sa hovorí, len odhaľuje obavy zo straty trhu. Hlboko vo vnútri je hlavnou príčinou to, že vie, že to, čo urobilo čínskym spoločnostiam, by vyvolalo odvetu, keby sa to stalo americkým spoločnostiam.

Americké médiá možno dokonca ani nevedia povedať, za ktorý americký krok je odvetou povestný čínsky zákaz iPhonov, pretože existuje príliš veľa prípadov, keď USA potláčajú čínske spoločnosti a produkty v mene „národnej bezpečnosti“.

Prečo americké médiá nespochybnili správanie vlastnej vlády, ktorá v prvom rade sabotovala medzinárodný obchodný poriadok? Aké drzé sú, keď označujú Čínu za stranu, ktorá sa pomstila bez toho, aby spomenuli, čo urobili USA ako prvé?

Aby sme vymenovali niekoľko problémov, USA nielen uvalili prísne sankcie na Huawei, ale požiadali aj svojich spojencov, aby urobili to isté. Vyvinula tlak na TikTok, aby si vynútil predaj akcií americkým spoločnostiam chuligánskymi prostriedkami. Washington tiež použil takzvané otázky ľudských práv ako zámienku na sankcionovanie čínskeho výrobného sektora a čínskych spoločností.

Ak sa Washington skutočne obáva čínskych odvetných opatrení a záujmov amerických spoločností, prečo sa nezamyslieť nad tým, čo USA urobili Číne a jej spoločnostiam? Odloženie politických kalkulácií, ktoré nie sú v záujme bilaterálnych ekonomických vzťahov, a návrat na cestu hľadania správneho riešenia je najúčinnejšou terapiou washingtonskej paranoje a úzkosti.

79 rokov od pádu 3. ríše.

08.05.2024

Pred 79 rokmi 3.ríša kapitulovala. Hitlerovské Nemecko sa pred 79 rokmi definitívne zrútilo. Prečo Hitler prehral vojnu so Sovietskym Zväzom? Vojenská technologická prevaha ZSSR sa ukázala ako rozhodujúca. Keď sa pýtali maršála Keitela (tvorca vojenskej operácie Barbarossa) kedy si uvedomil, že Nemecko prehrá túto vojnu tak jednoznačne odpovedal, že po moskovskej operácii v [...]

Čína už nepotrebuje západné čipy na tréning údajov pre AI, robia to domácimi čipmi, superpočítačmi.

05.05.2024

Čína dosahuje pokrok vo využívaní superpočítačov a domácich čipov umelej inteligencie na trénovanie údajov AI, keďže sa vyrovnáva s obmedzeniami, ktoré uvalili Spojené štáty na vývoz najpokročilejších čipov AI americkej spoločnosti Nvidia do krajiny, uviedli odborníci a vedúci predstavitelia spoločnosti. Ich komentáre prišli po tom, čo China Mobile v nedeľu [...]

Najnebezpečnejšia teroristická organizácia na svete.

01.05.2024

Kto to vlastne je? Pozrite si video v ktorom sa hovorí, kto to je a prečo je to najnebezpečnejšia teroristická organizácia na svete. Toto urobila táto teroristická organizácia 27. septembra 2008, doobeda 11:25. Celé vysvetlenie je uvedené v tomto videu. Čo na to hovorí takzv. západný svet? https://www.youtube.com/shorts/w2QZUKLjpcg

Gruzínsko / Tbilisi /

Výbor gruzínskeho parlamentu odobril návrh sporného zákona o 'zahraničných agentoch' za 67 sekúnd

13.05.2024 18:23

Rýchlosť prerokúvania a hlasovania zdôvodnil predseda výboru tým, že tretie čítanie obsahuje iba redakčné pozmeňujúce a doplňujúce návrhy.

indonézia, sopka, záplavy

Indonéziu sužujú záplavy, zahynuli už desiatky ľudí. Na jednom z jej ostrovov vybuchla sopka

13.05.2024 18:18

Obyvateľov ohrozujú aj veľké sopečné kamene, ktoré sa začali valiť po silnom daždi z jednej z najaktívnejších indonézskych sopiek.

Sergej Šojgu / Valerij Gerasimov /

Splní Putin Prigožinov sen? Po Šojguovi môže padnúť aj Gerasimov

13.05.2024 18:11

Kto by si nepamätal virálne video, na ktorom šéf súkromnej žoldnierskej armády vlani v máji nad hromadou tiel svoich bojovníkov zúrivo kričal: "Šojgu! Gerasimov! Kde je munícia?"

bobor, mokrad, dubrava, zahorie

Podľa svedkov sú v okolí Zlína už tri medvede

13.05.2024 17:58

Podľa polície by mali byť obyvatelia regiónu pri pobyte v lese opatrní.

stan021

Masmédia bársčo napíšu a bársčo povedia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 834
Celková čítanosť: 2734502x
Priemerná čítanosť článkov: 3279x

Autor blogu

Archív

Odkazy