Založ si blog

Čína schválila 14 nových modelov AI na komerčné použitie.

Čínska vláda nedávno schválila 14 nových veľkých jazykových modelov (LLM) a aplikácií AI od veľkých technologických spoločností na komerčné použitie, čo odráža meraný, ale pokračujúci tlak Pekingu na pokrok v zavádzaní AI vo všetkých odvetviach.

Táto najnovšia séria schválení (toto je tretia) zahŕňa špecializovanejšie modely určené pre jednotlivé sektory v porovnaní s predchádzajúcimi systémami umelej inteligencie na všeobecné použitie. Spoločnosti ako Xiaomi, Beijing Fourth Paradigm Technology Co a 01.AI pod vedením rizikového kapitalistu Lee Kai-fu sú v popredí tejto vlny a ponúkajú riešenia AI na mieru, ktoré sľubujú revolúciu v tradičných obchodných modeloch.

Medzi novo schválenými modelmi je pozoruhodná rozmanitosť. Spoločnosť Xiaomi získala schválenie pre vylepšenú verziu svojho hlasového asistenta XiaoAi, ktorý teraz využíva vlastný LLM spoločnosti Xiaomi. Elektronická obchodná firma Boss Zhipin nechala vyčistiť svoju LLM „Nanbei Pavilion“, ktorej cieľom je optimalizovať nábor a vyhľadávanie talentov. Poskytovateľ video riešení XinYi Tech predstavil LLM prispôsobený pre sektory médií, reklamy a vzdelávania, ktorý dokáže vytvárať a spracovávať video obsah.

Špecifické zameranie odvetvia odzrkadľuje čínsku národnú stratégiu AI zameranú na zvyšovanie efektívnosti v sektoroch od financií až po výrobu. Modely, ktoré sa úzko zameriavajú na jednotlivé oblasti, môžu v porovnaní so širokými chatbotmi, ako je ChatGPT, inšpirovať k väčšiemu podnikaniu. Umožňujú tiež prísnejšie riadenie, keďže regulačné orgány posudzujú len obmedzenejšie schopnosti.

Tento vývoj prichádza aj po založení Čínskeho inštitútu elektronickej normalizácie v Číne a implementácii „Prechodných opatrení na riadenie služieb generatívnej umelej inteligencie“. Cieľom týchto regulačných rámcov je usmerňovať zodpovedný vývoj a nasadzovanie technológií AI a zabezpečiť, aby boli v súlade so širšími spoločenskými cieľmi a bezpečnostnými štandardmi.

Schválené aplikácie AI zahŕňajú:

Asistent XiaoAi od Xiaomi: Pokročilý asistent AI, ktorý sa integruje do hardvérového ekosystému Xiaomi a ponúka funkcie ako rozpoznávanie hlasu, preklad v reálnom čase a inteligentné pripomienky.
Shi Shuo LLM od 4Paradigm: Zameraná na transformáciu podnikového softvéru pomocou generatívnej AI, bola nasadená v oblasti financií, maloobchodu, výroby a ďalších.
01.AI’s Yi LLM: Tieto modely s otvoreným zdrojovým kódom, vyvinuté startupom založeným Kai-Fu Lee, majú rozsah od 6 miliárd do 34 miliárd parametrov a sú zamerané na rôzne aplikácie AI.
BOSS Zhipin’s Nanbei Pavilion LLM: Generatívna služba AI so zameraním na nábor, stále vo fáze testovania, ale sľubuje inováciu náborového procesu.
Model XGPT AI od ThreatBook: Prvý čínsky LLM zameraný na internetovú bezpečnosť, ktorý podnikom ponúka analýzu potenciálnych bezpečnostných hrozieb.
LLM „Pinshang“ a „Moxiao Xian“ spoločnosti Xianyuan Technology: Tieto modely sú navrhnuté pre spoločnosti vyrábajúce spotrebné produkty a poskytujú prehľad a podporu inovácií v produktoch a marketingu.
XinYi Video: Špecializuje sa na generovanie a spracovanie videa pomocou AI, použiteľné v sektoroch ako reklama a vzdelávanie.
Model AI spoločnosti Effyic
Otázky a odpovede AI spoločnosti Zhi Tech Group
Nové inteligentné otázky a odpovede od Maimai: Ponúka podporu otázok a odpovedí riadenú umelou inteligenciou na profesionálnej sieťovej platforme, ktorá pomáha pri hľadaní práce a znalostiach na pracovisku.
Zhaopin’s AI Resume Resume: Inteligentný nástroj na vytváranie štandardizovanejších životopisov, ktorý využíva AI na zlepšenie procesov uchádzania sa o zamestnanie.
iReader’s Yue Ai Chat: AI konverzačný miniprogram WeChat určený na zapojenie používateľov literárnym obsahom v konverzačnom formáte.
Yiye Qingzhou LLM spoločnosti Cyber Intelligence: Zameraná na podnikové, vládne a spotrebiteľské aplikácie.
Magic Cube technológie CreateView: Produkt AI, ktorý pokrýva celý rad prípadov použitia. Presadila sa v oblasti inteligentného kokpitu pre automobily.
V súčasnosti je schválených viac ako 40 LLM a zdroje uvádzajú, že viac ako 240 ďalších modelov čaká na vládnu kontrolu.

79 rokov od pádu 3. ríše.

08.05.2024

Pred 79 rokmi 3.ríša kapitulovala. Hitlerovské Nemecko sa pred 79 rokmi definitívne zrútilo. Prečo Hitler prehral vojnu so Sovietskym Zväzom? Vojenská technologická prevaha ZSSR sa ukázala ako rozhodujúca. Keď sa pýtali maršála Keitela (tvorca vojenskej operácie Barbarossa) kedy si uvedomil, že Nemecko prehrá túto vojnu tak jednoznačne odpovedal, že po moskovskej operácii v [...]

Čína už nepotrebuje západné čipy na tréning údajov pre AI, robia to domácimi čipmi, superpočítačmi.

05.05.2024

Čína dosahuje pokrok vo využívaní superpočítačov a domácich čipov umelej inteligencie na trénovanie údajov AI, keďže sa vyrovnáva s obmedzeniami, ktoré uvalili Spojené štáty na vývoz najpokročilejších čipov AI americkej spoločnosti Nvidia do krajiny, uviedli odborníci a vedúci predstavitelia spoločnosti. Ich komentáre prišli po tom, čo China Mobile v nedeľu [...]

Najnebezpečnejšia teroristická organizácia na svete.

01.05.2024

Kto to vlastne je? Pozrite si video v ktorom sa hovorí, kto to je a prečo je to najnebezpečnejšia teroristická organizácia na svete. Toto urobila táto teroristická organizácia 27. septembra 2008, doobeda 11:25. Celé vysvetlenie je uvedené v tomto videu. Čo na to hovorí takzv. západný svet? https://www.youtube.com/shorts/w2QZUKLjpcg

Fico postrelenie prevoz BBX

Po atentáte na Fica sa Rooseveltka stala najstráženejšou budovou v krajine. Vraždiť pre politiku je choré, komentovali zhrození ľudia

15.05.2024 22:45

Záchranársky vrtuľník priletel s premíérom do Banskej Bystrice krátko pred šestnástou hodinou. Nosidlami ho potom okamžite transportovali na operačnú sálu.

Fico postrelenie prevoz

Politológovia: Atentát spoločnosť ešte viac radikalizuje. Politici sa musia zomknúť, nie tancovať na Ficovom lôžku

15.05.2024 20:00

Už teraz je jasné, že stredajší útok zmení Slovensko a bude mať obrovský vplyv na spoločnosť aj domácu politickú scénu.

juraj c. strelec

VIDEO: Prvé slová strelca na Fica. Podozrivý z atentátu vysvetľuje, prečo stlačil spúšť

15.05.2024 19:19

Na sociálnych sieťach sa šíri video, na ktorom podozrivý zo streľby na premiéra Roberta Fica hovorí o dôvodoch, pre ktoré sa rozhodol spáchať atentát.

NR SR: Rokovanie 12. a 13. schôdze

Z Moskvy sa už šíria konšpirácie. Ruskí politici pripúšťajú, že atentát na Roberta Fica má zahraničné pozadie

15.05.2024 18:45

Ruskí politici sa zmieňujú o sprisahaneckých teóriách. Jeden hovorí dokonca o výstrahe pre ďalších lídrov v EÚ, ktorí zmýšľajú podobne ako Robert Fico.

stan021

Masmédia bársčo napíšu a bársčo povedia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 834
Celková čítanosť: 2735370x
Priemerná čítanosť článkov: 3280x

Autor blogu

Archív

Odkazy