Založ si blog

Sýrsky prezident nariadil zvýšenie platov o 50 percent počas hospodárskeho poklesu

Sýrsky prezident Bašár al-Asad vydal v pondelok večer legislatívne dekréty, ktoré presadzujú 50-percentné zvýšenie platov pre civilistov, vojenský personál a dôchodcov, uviedla štátna tlačová agentúra SANA.

Dekréty zahŕňajú 50-percentné zvýšenie platov a fixných miezd pre civilných aj vojenských zamestnancov, vrátane bežných, dočasných a sezónnych pracovníkov. Okrem toho dôchodcom, na ktorých sa vzťahujú príslušné zákony, sa dôchodok zvýši o 50 percent.

Ide o 10. zvýšenie platov od vypuknutia občianskej vojny v Sýrii v roku 2011, uprostred pretrvávajúcich ekonomických problémov v krajine.

Pred rozhodnutím sa mesačné platy štátnych zamestnancov pohybovali od približne 20 amerických dolárov do 40 dolárov, čo odrážalo kolísavú hodnotu sýrskej libry.

Úprava platov má pomôcť zmierniť dopady rastúcej inflácie na obyvateľstvo.

Ministerstvo vnútorného obchodu a ochrany spotrebiteľa v pondelok tiež oznámilo zdvojnásobenie ceny dotovaného balíka chleba. Ministerstvo navyše zvýšilo cenu nafty pre verejné a súkromné pekárne o 185,7 percenta.

Rôzne faktory vrátane vojnou vyvolanej priemyselnej devastácie, korupcie, západných sankcií, následkov zemetrasenia z minulého februára, kontroly oblastí bohatých na ropu americkými silami a spojeneckými milíciami a pokračujúcej emigrácie kvalifikovaných pracovníkov spolu prispeli k zhoršeniu situácie a ekonomické problémy v Sýrii.

Čínsky prezident sa stretol s Ruským prezidentom Putinom.

17.05.2024

Čínsky prezident Si Ťin-pching vo štvrtok vo Veľkej sále ľudu v Pekingu rokoval vo veľkej skupine s ruským prezidentom Vladimirom Putinom, ktorý je v Číne na štátnej návšteve. Analytici z oboch krajín uviedli, že návšteva posilní a ďalej podporí bilaterálne strategické väzby s vysokou úrovňou vzájomnej dôvery a širokými spoločnými záujmami. Počas stretnutia Xi [...]

79 rokov od pádu 3. ríše.

08.05.2024

Pred 79 rokmi 3.ríša kapitulovala. Hitlerovské Nemecko sa pred 79 rokmi definitívne zrútilo. Prečo Hitler prehral vojnu so Sovietskym Zväzom? Vojenská technologická prevaha ZSSR sa ukázala ako rozhodujúca. Keď sa pýtali maršála Keitela (tvorca vojenskej operácie Barbarossa) kedy si uvedomil, že Nemecko prehrá túto vojnu tak jednoznačne odpovedal, že po moskovskej operácii v [...]

Čína už nepotrebuje západné čipy na tréning údajov pre AI, robia to domácimi čipmi, superpočítačmi.

05.05.2024

Čína dosahuje pokrok vo využívaní superpočítačov a domácich čipov umelej inteligencie na trénovanie údajov AI, keďže sa vyrovnáva s obmedzeniami, ktoré uvalili Spojené štáty na vývoz najpokročilejších čipov AI americkej spoločnosti Nvidia do krajiny, uviedli odborníci a vedúci predstavitelia spoločnosti. Ich komentáre prišli po tom, čo China Mobile v nedeľu [...]

SR Handlová vláda výjazdové rokovanie streľba Fico TNX

Vyšetrovanie atentátu na Fica by mali dokončiť za pár mesiacov, hovorí odborník. Akýkoľvek trest môže byť pre strelca doživotný

19.05.2024 07:00

Bývalý elitný vyšetrovateľ vysvetlil, ako by mali vyzerať kroky organov činných v trestnom konaní v najbližších dňoch

India, hory, Himaláje, Dharmsala

Telá americkej horolezkyne a jej nepálskeho sprievodcu zniesli zo Šiša Pangmy

19.05.2024 06:12

Tím horolezcov zniesol telá americkej horolezkyne a jej nepálskeho sprievodcu, ktorí vlani zahynuli v lavíne na hore Šiša Pangma v Tibete.

ŠTS, Kaliňák

Prísne opatrenia a sľub atentátnika. Súd ho poslal do väzby: Fica čakajú kľúčové hodiny, politici sa hádajú

19.05.2024 06:00

Premiér je pri vedomí a Kaliňák od neho dostal inštrukcie, vláda funguje ďalej. Atentátnika poslal súd do väzby, no rozhodnutie nie je právoplatné.

Ukrajina, Anulia

Bol taký hladný, že žul ešte živú krysu, a Rusi ho bili. Ukrajinský vojak opísal peklo v zajatí

19.05.2024 06:00

Ukrajinský vojak Oleksij Anulia strávil v ruskom väzení takmer 10 mesiacov a bolo to ako stupňujúce sa peklo na zemi.

stan021

Masmédia bársčo napíšu a bársčo povedia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 835
Celková čítanosť: 2737867x
Priemerná čítanosť článkov: 3279x

Autor blogu

Archív

Odkazy