Založ si blog

Čínska automobilka FAW Group hlási prudký nárast predaja svojích automobilov.

Popredný čínsky výrobca automobilov, FAW Group Co., Ltd., ohlásil prudký nárast predaja vozidiel v prvých dvoch mesiacoch tohto roka, vďaka čomu má spoločnosť dobrý štart do roku 2024.

Predaj áut FAW Group prekročil v prvých dvoch mesiacoch roku 2024 448 000 kusov, čo je medziročný nárast o 17,7 percenta, uvádza automobilka.

Z celkových predajov skupiny sa jej samotná značka áut Hongqi podieľala 65 300 kusmi, čo predstavuje medziročný nárast o 37,56 percenta. Hongqi plánuje tento rok uviesť na trh viac nových modelov energetických vozidiel, čo ešte viac zvýši jeho predaj.

FAW Group je vo vlastníctve štátu so sídlom v Changchune, hlavnom meste severovýchodnej čínskej provincie Jilin. Za viac ako šesť desaťročí vyrobila a predala viac ako 54 miliónov vozidiel.

Dnešným bonusom pre čitateľov môjho blogu je veľmi pekná pieseň od skupiny Coldplay – Fix you. Hádam sa táto pieseň bude páčiť aj vám a tak skúste si ju zaspievať spolu s touto hudobnou skupinou. Myslím, že je to jedna z tých lepších piesní čo Coldplay doteraz vyprodukoval.

Fix you – Coldplay

Amerika uvalila ťažké clá na Čínske autá.

19.05.2024

Veľké zvýšenie ciel na čínske elektrické vozidlá (EV) zo strany Bidenovej administratívy nepochybne spustí novú vlnu obchodných sporov s Čínou, keďže Peking prisľúbil, že v reakcii na to prijme „všetky potrebné opatrenia“. Napätie s Čínou v súvislosti s obchodom môže byť pre Bidenovu administratívu užitočným predvolebným trikom na zvýšenie popularity medzi [...]

Čínsky prezident sa stretol s Ruským prezidentom Putinom.

17.05.2024

Čínsky prezident Si Ťin-pching vo štvrtok vo Veľkej sále ľudu v Pekingu rokoval vo veľkej skupine s ruským prezidentom Vladimirom Putinom, ktorý je v Číne na štátnej návšteve. Analytici z oboch krajín uviedli, že návšteva posilní a ďalej podporí bilaterálne strategické väzby s vysokou úrovňou vzájomnej dôvery a širokými spoločnými záujmami. Počas stretnutia Xi [...]

79 rokov od pádu 3. ríše.

08.05.2024

Pred 79 rokmi 3.ríša kapitulovala. Hitlerovské Nemecko sa pred 79 rokmi definitívne zrútilo. Prečo Hitler prehral vojnu so Sovietskym Zväzom? Vojenská technologická prevaha ZSSR sa ukázala ako rozhodujúca. Keď sa pýtali maršála Keitela (tvorca vojenskej operácie Barbarossa) kedy si uvedomil, že Nemecko prehrá túto vojnu tak jednoznačne odpovedal, že po moskovskej operácii v [...]

trump

Trump v newyorskom procese ako svedok obhajoby nevypovedal, súd sa blíži ku koncu

21.05.2024 23:42

Exprezident čelí obžalobe, že sfalšoval tri desiatky finančných dokumentov s cieľom zakryť platbu pornoherečke. Ide o jednu zo štyroch obžalôb.

alkohol, metanolová kauza

Distribútor z metanolovej kauzy je na slobode, odpykal si väčšinu trestu

21.05.2024 23:13

Jiří Vacula v roku 2012 v Česku distribuoval smrtiaci metanol.

Maďarsko Dunaj čln

Po nezvestných po zrážke lodí na Dunaji pátra 95 ľudí s 25 plavidlami

21.05.2024 21:07

Tragická zrážka motorového člna s loďou si v sobotu vyžiadala najmenej dve obete.

SR NRSR 12. schôdza zasadnutie BAX

Upokojiť atmosféru a neeskalovať! Aká je cesta k zmiereniu po atentáte?

21.05.2024 19:00

Zhodne odsudzujeme tých, ktorí cez atentát mobilizujú proti druhému táboru, či tých, ktorí ho ticho schvaľujú. Nájdeme (ďalšie) riešenia? Zapojte sa do pokračovania diskusie!

stan021

Masmédia bársčo napíšu a bársčo povedia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 836
Celková čítanosť: 2740145x
Priemerná čítanosť článkov: 3278x

Autor blogu

Archív

Odkazy